BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Aktivitetskalender

Bustur til Kiel

26-08-2017 kl. 08:00 - 19:00

Tag med Cathrinesmindes Venner på bustur til Kiel. Lørdag den 26. august 2017
 
Opsamling: Kirketorvet, Sønderborg kl. 8.00 – Broager Kirke kl. 8.15 – Egernsund v. Elektrikeren kl. 8.20 – Gråsten, Ahlmann-Parken kl. 8.25  Forventet hjemkomst 18.30 – 19.00   
Bussen kører direkte til Holtenau, hvor vi fra et udsigtstårn kan besigtige sluserne, der er starten på den 98 km lange Nord-Ostsee-Kanal- verdens mest befærdede. I bussen orienteres der om Kieler-Kanalens historie og vigtigste fakta.  Vi kan ikke alle komme op i tårnet på en gang, men på skift kan det gøres, medens vi drikker kaffe og spiser rundstykker, som vi har med i bussen. 
 
Herfra kører vi ind til havnen i Kiel, hvor vi selv kan gå lidt rundt, indtil vi kl. 13.00 sejler ud på en havnerundfart. Mod ekstra betaling bliver vi sat af i Laboe, ved et imponerende anlæg for de dræbte tyske marinere under de to verdenskrige. På skibet kan man spise sin medbragte madpakke, men man kan også købe en pølse og drikkevare om bord. 
Undervejs i bussen til Kiel fortæller tidligere marinesergent Jørgen Nielsen Michelsen, med 16 år i søværnet, om den tyske flådes genopbygning før og under Hitler med den såkaldte Z-plan. Ligeledes om U-bådskrigen og udviklingen af de våben, der fik betydning for de allieredes sejer i
søkrigen. Vi er således godt klædt på, når vi besøger Marine- Ehrenmal i Laboe, hvor vi guides i to hold rundt på det store område. Desværre er der ingen danske guider.  Der er i den historiske afdeling en række modeller af de mest kendte tyske krigsskibe.  Vi har afsat 2 timer på stedet, hvor man bl.a. kan gå igennem den u-båd U995, der ses på billedet. Bliver man træt, er der flere steder nær ved u-båden, hvor man kan købe sig en kop kaffe. 
 
Tilmelding:  Tlf. 20186872 Carsten Hauerberg og                        Tlf. 22982612 Nanna Gellert.
 
Indbetaling  420 kr. pr. person indsættes på konto nr. 9797   0000149705. Tilmelding er først gældende, når indbetalingen er sket. Husk navn på afsender.
 
Princippet ”Først til mølle” følges.  Gode råd:  Husk pas, mønter til toiletbesøg. Evt. en madpakke og drikkevare.
 
Indbetalingen dækker: bustransport, adgang til udsigtsplatform, rundstykker med kaffe/the, havnerundfart med ekstrabetaling, adgang til mindestedet Laboe med adgang til u-båd og guider. 
 
Turen gennemføres med 40 tilmeldte. 
 
  Med venlig hilsen      Turudvalget
 
Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk