BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED
Der arbejdes med denne side :-)

Der arbejdes med denne side :-)

Her vil det blive et arkiv over alle Broager Kultur Arrangementer

 


 

Broager Disco Award 6. September 2019

BDA 6. September 2019 blev en kæmpe succes.

227 glade børn mødt op til en pyntet Broager sal. Kiosken fuld af slik, chokolade, popcorn, chips, sluch ice, farverige drinks og ikke mindst et velforberedt og toptunet diskotek :-)

)Vi havde søgt efter extra hjælpere og 8 forældre og en storesøster meldte sig.

Mobildiskoteket beat arrangerede konkurrencer og uddelede præmier til bedste Limbo danser, aftens Neon Disco Konge, aftens NEON Disco Dronning og aftens vinner i stoleleg.

Se video fra BDA på vores YouTube kanal: Broager Kultur

Vi er taknemlig for alle sponsorater vi fik og vil takke:
* Top Pizza Express for gavekort til pizza :-)
* Broager Pizza og Grill for gavekort til pizza :-)
* Universe for 2 gavekort til Universe oplevelsespark :-)
* Bowl'n'Fun for 2 gavekort til Happies legeland :-)
* Burger King Sønderborg for gavekort til burgere :-)
* McDonald's Sønderborg for gavekort til burgere :-)
* Grønne Bakken for gavekort til økologisk frugt og grønt :-)
* Ændring for Livet for gavekort til massage/zoneterapi :-)

Billeder fra BDA 2019

 


 

80’er fest i Broager 2019

Fredag 3. Maj 2019 var det 80´er fest i Broager Hallen

Dørene åbnede kl. 19.00 og det var mange som var tidlig ude, så vi skulle ikke vente længe på at komme i gang med at scanne billetter. Det var på forhånd solgt 500 billetter gennem billetsalg.dk. Og i tillæg kom 30 personer som købte billetter i døren. Det fungerede rigtig godt med at have indgang både fra Skolevej og fra Vestergade.

I baren kunne der købes Fadøl, Sodavand, Vand, Cider, Shots rør og Drinks. Drinks blev lavet af Cooldrinks som kom med en af sine drikkevareterminal som kunne producere 5 forskellige drinks. Resten af baren var leveret af Royal Unibrew. Betaling om aftenen var kun med kontanter og mobilPay. 
     Vi havde stillet 2 garderobe stativer til benyttelse på eget ansvar, men der var flere som efterspurgte en "rigtig" garderobe og det vil vi arbejde på at løse til næste arrangement.
     Hit med 80'erne gik på scenen kl. 20.00 og fik publikum med sig fra første sang. Det lød fælles kor på alle sange og folk dansede med. I pausen og bagefter koncerten spillede DJ Mitu det ene 80'er hit efter det andet. Det var en fantastisk god stemning i Broager Hallen og vi takker alle for en super god aften.

 


 

Münchener Freiheit I Braoger Hallen 7. September 2018

Lørdag 7. September besøgte Münchener Freiheit Broager Hallen

Vi arrangerede vores første rigtig store arrangement 7. september. Det var en enorm opbakning til Münchener Freiheit koncerten fra første offentliggørelse. Billetterne blev lagt ud til salg 11. december og 18. april var 1133 billetter udsolgt. Broager Hallen var i aftenens anledning godkendt til 1200 personer og med crew, vagter, lyd og lysteknikere, musik og artister var Broager Hallen fuldt udnyttet😊

Det var en fantastisk aften. Dørene åbnede kl 18.30. Michael Vogensen og Morten Petersen startet at spille for et forventningsfuldt publikum. Og de skuffede ikke, folk sang med fra første sang og stemningen var sat. Münchener Freiheit spillede nye og gamle sanger. De er bedst kendt for de gamle hits som “Ohne dich” og “Tausendmal du” og taget løftede sig i Broager Hallen.

En kæmpe tak skal lyde til alle sponsorer, som var med til at gøre vores drøm til virkelighed. Uden jeres hjælp havde det ikke kunne lade sig gøre.

Tak til alle de frivillige. Hvor er det skønt med sådan et lokalsamfund, hvor folk gerne vil hjælpe til.

Vi kan hilse fra Münchener Freiheit og fortælle at de havde en fest i vores dejlige by “Broacker”. Og de kommer gerne tilbage 😉

Billeder fra Münchener Freiheit i Broager Hallen

 


 

Music Award Disco Party 2015

Vi var godt forberedt til dette 2. gangs Børne Disco arrangement. Det blev handlet ind rigeligt med slik, slush ice og farverige party drinks! Den røde løber blev lagt frem.

Vi kan ikke lægge skjul på at vi havde store forventninger til dette 2. Børne-Disco. Vi havde kalkuleret med 200 børn (ligesom i August 2014), men der kom 150. Dog var det ikke noget at sige på stemningen! Børnene fra 3.-6. klasse; danset, sang, leget, drak farverige drinks og spiste popcorn til den store guldmedalje:-).

Det vil blive uddelt Awards til: Aftens Disco Dronning- Aftens Disco Konge - Aftens Smarteste gut - Aftens Smarteste babe - Aftens Stoledanser - Aftens Sangstjerne (nyt)

Nyt i år var karaoke: Børnene var ikke svære at få op på senen:-)

Se film 1 her

Se film 2 her

Det var biografbilletter i 4 af ballonerne i loftet.

Mange ville gerne fotograferes og det blev showet foran camera:-)

Se film 3 her

Se film 4 her

Ude i forhallen havde vi lavet en Idé Kasse som børnene kunne skrive forslag til tema, emner og konkurrencer til næste Music Award Disco Party. Det blev skrevet og skrevet og kassen blev fyldt! Vi glæder os til at se børnenes forslag og forventninger til næste Music Award Disco Party som er 26. februar 2016.

Både store og små stjerner blev trætte og trængte at sidde ned og slappe lidt af:-) Tak for en super aften!

Billeder fra Music Award Disco Party 2015

 


 

Sankt Hans 2015

Endelig fik vi en Sankt Hans uden regn!

Fakkeloptoget startet fra Broager Parken 20:15 og vel oppe på Smølvold blev det forsøgt at tænde bålet ved at kaste faklerne på bålet, men det lykkedes ikke så let at få ild. Det havde regnet om eftermiddagen og bål materialet var vådt.

20:45 talte Jørn Lehmann, men det kom ikke rigtig gang i bålet før efter han var færdig.

Jørn Lehmann talte om uddannelse, iværksætteri og hvor vigtig ungdommen er for vores samfund. Han snakkede også om forurening og vores fælles ansvar for miljøet.

Der var en lille flok studenter med til vores markering af Sankt Hans på Smølvold og de sluttede aftenen af med at kaste alle deres notater på bålet. Se film her

Billeder fra Sankt Hans 2015

 


 

René Nielsen 2015

Torsdag 12. februar fik vi endelig gennemført foredraget med René Nielsen. Vi forsøgte første gang 27. Mai 2014 at få René Nielsen til Broager, men der var desværre for få tilmeldinger. Vi ville gennemføre dette arrangement og satte op ny dato 12. februar og det var flere som ville høre dette fantastisk inspirerende og fascinerende foredrag denne mørke kolde februar aften.

Vi dækkede op i Broager Salen med 75-80 stole og det kun få ledige stole indimellem. René Nielsen startede med at fortalte at han havde vært målbevidst og fulgte sine drømmer fra han var en lille dreng. Som 10-årig havde han sat sig det mål at ville til de Olympiske Leger i Håndbold. Skæbnen ville bare ikke at det skulle gå sådan. Han blev en dygtig, meget lovende håndboldspiller og var på vej til at nå sit mål, da han efter en bytur i 1991 vågner op på togskinnerne og er blevet overkørt af et tog og mistet begge ben.

Med humor og livslyst fortæller René om de første dage på sygehuset, om udfordringerne at komme på toilet, om mødet med systemet som bedømmer ham 130 % invalid, og at han takker NEJ tak til kommunens eneste forslag som er invalidepension, og om hjælpemidler som er mere til besvær end nytte. Han besluttede sig for at studere; til idrætslærer. Han gennemfører uddannelsen og latteren spreder sig i salen når han fortæller om; spring fra vippe med tilløb og fodbold som han desværre ikke kunne bestå. Hans drøm og mål om at deltage i de Olympiske Leger lever endnu og nu som en mand på kun 113 cm er det jo stadig mulig: Han deltager til De Paralympiske Lege i Sydney i 2000 og Athen i 2004 hvor han vinder tilsammen fem medaljer i atletik og i Sidney er fanebærer for det danske hold. I Sydney vinder han guld og sætter verdensrekord i spydkast med et kast på 32,66 meter.

René afslører for os at han gør comeback og har mål om at deltage til De Paralympiske Lege 2016 i Rio og sigter mod at stille op i en disciplin – diskoskast.

Bagefter sidder vi alle dybt imponerede over denne “store” mand med så meget livslyst og vilje af stål. Tak til Renè for et fantastisk godt foredrag

Billeder fra Rene Nielsen 2015

 


 

Julefrokost 2014

28. november kastet vi os ud i et nyt arrangement! Med bare en måneds forberedelse arrangerede vi julefrokost for Broager og omegn. Alle kunne tilmelde sig, men det blev et rent firma arrangement.

Årets gæster var Egernsund bådebyggeri, Hornes Auto, Salon Klip og Krøl v/Henriette Nørgaard Horne, Murer Lars Hansen og Din Maler.

Under maden var stemningen noget lav, og jeg ved ikke om dette skyldtes den manglende fællessang eller hvad;-) Stemningen tog sig dog hurtig op efter nogle snaps og større mængde øl. Resten af aften blev der danset og sunget.

Vi i Broager Kultur er tilfreds med arrangementet og vi har også kun fået gode tilbagemeldinger. Vi arrangerer julefrokost igen næste år og vil gerne have 100 gæster mere end de 55 i år. Næste år vil vi være bedre forberedt og meget tidligere ude med invitationerne...

Tak for en god fest 🙂

Billeder fra Julefrokost 2014

 


 

Hobby og Loppemarked 2014

1. November blev det 4. Hobby – Loppemarked i Broager hallen arrangeret. Dørene åbnet klokken 10:00 og da vi lukkede kl. 16:00 havde det vært 612 personer inde at kikke og købe.

Vi havde svært med at finde hobby udstiller som havde andledning til at komme til Hobby og Loppemarkedet i år. Derfor var det kun 58 stande. Kun 1/3 del var kreative hobby stande og 2/3 dele var loppe sælgere.

Vi havde to langbord til aktiviteter og de blev flittig brugt af store og små:-) Det blev tegnet, klippet, limet, lavet jule-stjerner og flettede hår.

I cafeen blev der solgt kager, lagkage, æbleskiver, slik, popcorn, slush ice, sodavand, øl, kaffe og te.

Det var en træskærer som lavet snurretopper sammen med børnene: Se film her.

Billeder fra Hobby og Loppemarkedet 2014

 


 

Music Award Disco Party 2014

200 forventningsfulde og glade 3.-6. klasses børn mødte op og gik ind over den røde løber til blitzlys fra fotografen.
Glæden blev endnu større da billederne fra den røde løber blev vist på storskærm i salen. 

Det blev uddelt Awards for:
Aftens Smarteste Gut, Aftens Smarteste Babe, Årets Ballon Danser, Årets Stole Danser, Årets Disco Dronning, Årets Disco Konge
Det blev afviklet ballon og stole dans og vinderne modtog deres årets ballon og stole danser awards. 

En anden af aftenens højdepunkter var da det væltede balloner ned over danse gulvet og konkuransen bestod i at sprænge ballonerne og finde de 3 sedler som indløste biograf billetter. Baren blev flittigt besøgt hele aftenen. De farvestrålende drinks pyntet med paraplyer og frugter blev lavet i et imponerende tempo og med flid af de frivillige i Broager Kultur. Slush ice maskinerne blev desværre hurtigt tømt. Men de unge kunne også købe Popcorn og Chips i krammehuse. Sodavand, vand, slik og chokolade. Syddansk Sceneteknik spillede non stop og varierende musik og sørgede for at dansegulvet var fuldt af glade, syngende og tilfredse børn hele aften. 

Se en lille film fra dansegulvet her

Billeder fra Music Award Disco Party 2014

 


 

Sankt Hans 2014

Sidste år var første gang Broager Kultur stod for arrangementet på Smøl Vold og derfor havde vi store forventninger til anden gang som var udvidet med gratis snobrød til de unge og i tillæg til salg af pølser og kaffe kunne der i år også købes cupcakes. 

Mandag 23. Juni 2014 var en fantastisk solrig og varm dag, ja det var indtil vi var færdig med aftensmaden og skulle ud af døren for at mødes i Parken i Broager. Nu begyndte det at regne og det var derfor et noget skuffende antal som købte fakler og gik i optog op til Smøl Vold.

Faklerne stod imod regnet og hold sig brændende indtil de blev kastet på bålet på toppen af Smøl Vold. Linda Rasmussen fra Broager Kultur præsenterede årets båltaler som var Margrete Iversen. Bagefter blev det sunget: Midsommer visen “vi elsker vort land” og “Danmark, nu blunder den lyse nat”. 

Se film her 

Så blev der lavet snobrød og folk nød det flotte store bål. Snobrød dejen var lavet og sponseret af Rathje’s Bageri i Egernsund. Mikrofon og lyd var det Broager og Gråsten Radio som sponseret. Tak for sponsoraterne.

Billeder fra Sankt Hans 2014

 


 

Forårsmesse 2014

Den 5. April åbnede vi dørene for et nyt arrangement: Forårsmesse for erhvervs og foreningslivet i Broager. Det var en kæmpe succes fra første minut… og det kom ca. 1000 små og store. I den store Broager Hallen var alle de erhvervsdrivende samlet. Det var god stemning og glade mennesker hele dagen. De fleste udstillere havde foræret en eller flere gaver til lodtrækning som foregik hver halve time. Det var alt fra drikke dunke til 3 timers danseband musik. 

Se film fra messen her. 

Inde i Kultur salen var Broagers foreningsliv, masser af aktiviteter for børn og Skelde vinhus samt en café hvor mad, kaffe og vand kunne købes.

Billeder fra Forårsmessen 2014

 


 

Hobby og Loppemarked 2013

16. og 17. November holdt vi det store hobby og loppemarked. Det er afholdt hobby og loppemarked i Broager Hallen tidligere, men dette var første gang under regi af Broager Kultur og at arrangementet løb over 2 dage. Det var mange udstillere, men knapt så mange besøgende som vi havde forventet.

I Broager Hallen var alle udstillerne samlet. I Kultur salen var det Workshops og man kunne prøve at sy, lave cup cake’s og male:-) Det var mange børn der havde en fantastisk dag.

Søndag var det sønderjysk kaffebord og Broager Egnskor var inviterede til at afholde fællessang, men desværre kom der kun få gæster. De gæster som tog sig tid til at sætte sig ned og spise kage var meget tilfreds.

Billeder fra Hobby og Loppemarkedet 2013

 


 

Kommune valget 2013

Vi inviteret til vælgermøde 12. november og 12 partier stillede op. Det var også godt op møde af borgere og der var mange spørgsmål og god deltagelse til debatten. I pausen solgte vi ny lavede muffens og kaffe:-)

 

Billeder fra Kommune valget 2013

 


 

Lola Jensen 2013

31. Oktober havde vi besøg af Lola Jensen som er kendt fra TV. Vi havde dækket op til 250 personer og der kom 230, så vi var godt tilfreds. De sidste 25 år har Lola Jensen arbejdet som familievejleder for børnefamilier og hun troldbandt publikum fra første minut med sine sjove kommentarer og erfaringer 🙂

Hendes foredrag var bygget op omkring at alle forældre jo vil deres børn det bedste, men er bare ikke altid, at mål og handling stemmer overens. At vores usikkerhed, dårlig samvittighed, manglende selvtillid, stress, osv. overhaler vores gode intentioner. For eksempel snakker og forklarer vi alt, alt for meget, mens børnene jo bedst forstår en kort og præcis besked…

 

Billeder fra Lola Jensen 2013

 


 

Peter Mygind 2013

29. August 2013 havde vi besøg af Peter Mygind.Han var sammen med 4, 5 og 6. klassetrin fra kl. 11:00 til 12:30. Han fortalte om sig selv, og det liv han har haft som barn af en “kreativ skuespiller” og de udfordringer han har haft  i sit liv. Specielt lyttede børnene til hans beretninger fra hans tid på kostskole i Schweiz hvor han var kun 13 år når forældrene sendt han af sted. Skole børnene var også meget interesseret i Peter Myginds skuespiller karriere og hvordan det er at være en kendt skuespiller:-)

Det blev brugt meget tid på at snakke om Peter Myginds søn som blev udsat for 2 voldlige overfald på kun 2 måneder og den angst og vrede disse hændelser skabte for hele hans familie. Han lagde også meget vægt på at forklare børnene at de ikke skal møde vold med vold. Om hvad vi selv kan gøre for at få et bedre fællesskab og at vi skal se hinandens forskelligheder som en udfordring, fremfor en modstand. Han snakkede også meget om hvordan vi kan kommunikere med hinanden på en positiv måde og hvor godt det er at se på sig selv med et positivt sind.

Om aften fra kl. 19:00 havde vi lagt op til at forældrene kunne komme og høre hvad deres børn havde oplevet sammen med Peter Mygind om formiddagen. Men til vores store skuffelse, mødte der desværre meget få forældre op. Blandt gæsterne til foredraget var dog mange ungdommer fra Dybbøl Efterskole og Adventure efterskolen fra Skelde. Det var en god aften med mange gode spørgsmål fra salen og Peter Mygind var meget imponeret over nogle af de modige unge mennesker i salen.

 

Billeder fra Peter Mygind 2013

 


 

Sankt Hans 2013

Vi glædet os og var meget spændte inden dette arrangement, for det var Broager Kulturs første  arrangement:-) Det blev en vellykket aften og god opbakning fra folk fra Broager og Smøl. Vejret var desværre ikke på vores side og både bål og folk blev våde.

Kl. 20:00 startede fakkeloptoget fra parken i Broager. På vej til Smølvold mødtes optoget med et optog fra Smøl alle gik sammen sidste stykket. Ved ankomst Smølvold blev alle fakler smidt på bålet for at tænde bålet. Båltalen blev holdt af Søren Kamp Knudsen.

Se film fra Sankt Hans 2013

Billeder fra Sankt Hans 2013

 


 

Gå til forside


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk