BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Mørkets Gerninger - Mareridt på teglværket 2. November 2019

Lørdag 2. november 2019 debuterede vi med endnu et nyt arrangement og uden alle de frivillige, ville dette arrangement ikke kunnet lade sig gennemføre.

Mørkets Gerninger - "Mareridt på teglværket" var lavet som en oplevelsestur, hvor lys, lydeffekter, skuespil og statister skaber illusionen af den rå og barske virkelighed på Cathrinesminde Teglværk tilbage i året 1919.

Det var et eftermiddags arrangement for børn fra 8-12 år fra klokken 16-18. Her var det ikke lyd og lys effekter. Statiser og skuesplillere var tilpasset det unge publikum. Aften arrangementet fra klokken 20 til midnat havde aldersgrænse 13 år og var med fulde effekter på lys, lyd og skuespil.

Mørket styrer på Cathrinesminde Teglværk og er sædet for alt det, der ikke tåler dagens lys. Når solen går ned, er der intet lys på teglværket. så hersker natten. Natten giver plads til overnaturlige kræfter og alt, hvad vi ikke vover at tænke og mærke om dagen: Kvalmende frygt, begær, magtløshed, had og afsky.

På Cathrinesminde var 16 forskellige scener iscenesat. Den røde tråd igennem hele arrangementet var den unge pige, Cathrine som er blevet væk fra sine kære. Allerede ude på parkeringspladsen blev publikum mødt af Cathrines søgende kæreste. I gennem teglværkets haller, tørlade og ringovn bliver tæglværks historie illustreret med krig, overtro, sygdom, fattigdom og den hårde og barske hverdag med arbejdet på tæglværket. Den unge pige Cathrine bliver kidnappet, får amputeret en arm og i den sidste scene "Døden", våge manden med leen over kisten med den døde Cathrine.

Læs Broager.dk´s omtale af arrangementet HER

Se film fra Abort scenen HER OBS: Filmen er fra aften arrangementet hvor aldersgrænsen er 13 år.

Se film fra Amputation scenen HER OBS: Filmen er fra aften arrangementet hvor aldersgrænsen er 13 år.

Billeder fra Mørkets Gerninger 2019


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk