BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Broagerhus er Broager by og Broagerlands Medborgerhus

Idéen til Broagerhus blev født i oktober 2014, hvor en gruppe frivillige tog initiativ til etablering af det nye medborgerhus i byens gamle rådhus.

Siden indvielsen i april 2017 er der mange der bruger huset dagligt, herunder ældresagen, pensionist-foreningen, kreative værksteder, div. caféer, kortspilsgrupper samt mange flere, som er glade for det nye samlingssted. Vil du gerne bruge Broagerhus til aktiviteter så kontakter du os, se nedenfor.  

Personligt medlemsskab af Broagerhus er 50 kr. årligt.

Kontakt til Broagerhus, Allégade 4, 6310 Broager:

E-mail: Broagerhus@Broager.dk
Tlf. mobil 26738130 Erik Krogh (formand)

--

 

Hobby- og fritidsprogrammet for efterår og vinter: Det bliver et mere levende Broagerhus. Læs her

--

Datoer i 2020 med musik og fællessang/koncerter - sammen med Brian O’Driscoll

Lørdag d. 3. oktober kl. 18.00 fællesspisning og koncert med Heartlands, - nærmere info følger!

Mandag d. 2. november kl. 19.00 fællesspisning og koncert TWO OR MORE + venner, - nærmere info følger!

                                                                                                    

Genforeningsarrangementer 2020 - på Broagerhus

                     

Genforeningen med lokal vinkel – foredrag og quiz torsdag d. 11. juni kl. 19.00 - 21.30 Gratis - Foredrag og debat

I foredraget får du både den brede historie om Genforeningen og den lokale vinkel. Hvad skete der her? Hvordan stemte folk – og hvorfor? Og hvordan hænger det lokale og det almene sammen?

Efter foredraget er der kaffe og derefter en genforeningsquiz, hvor alle kan gætte med og dyste mod et lokalt stjernehold bestående af en lokalpolitiker og en lokalhistoriker. Hvem kender historien bedst? – og hvem har hørt bedst efter? Museum Sønderjylland og Sønderborg Bibliotek leverer eksperter og quizvært.

Tilmelding til foredrag og quiz via dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/phb8o6di9v

Fællesspisning å synnejysk

13. juni kl. 18.00 -20.00 pris pr. person ca. -150,00 kr. + drikkevarer. Prisen betales på dagen ved ankomst.

Vi inviterer til hyggelig fællesspisning, hvor menuen står på gode sønderjyske retter. Man betaler for mad og drikke. Mere information på www.sonderborg.dk/2020.

Arrangementet er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020.

Tilmelding kun til fællesspisning å synnejysk via dette link:

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ilbzb7nqsq

 

13. juni kl. 20.00 -23.00 Musik og dans til ”1920 orkester”.

Vi inviterer til danseaften og hygge Oplev et festligt jubilæumsorkester med professionelle musikere spille op til dans. Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve kendte klassikere 1920 og op til i dag – og få rørt dansebenene. Mere information på www.sonderborg.dk/2020.

Arrangementerne er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020.

Tilmelding til kun musik og dans til ”1920 orkester” ved at klikke her

Tilmelding til både fællesspisning og musik og dans til ”1920 orkester” ved at klikke her

 

Borgmester Erik Lauritzen kommer til Broagerhus for at åbne Broagerlands Lokalarkivs genforeningsudstilling, fredag d. 7. februar kl. 16.00.

2020 bliver endnu et spændende år på Broagerhus

 Vi glæder os til at se dig på Broagerhus

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

 

Nytårshilsen fra Broagerhus

Broager, d. 27.12.2019

Kære medlem af Broagerhus

2019 går på hæld, og vi kan igen se tilbage på et aktivt år på Broagerhus. Vi forventer at 2020 bliver et spændende år med travlhed og nye aktiviteter på vores medborgerhus.

I marts måned havde vi det andet Åbent Hus arrangement på Broagerhus, hvor der var arbejdende værksteder og  udstillinger af de flotte ting, der var blevet produceret i de kreative værksteder. Der var rigtig mange, som lagde vejen forbi og så de fine resultater.

De kreative værksteder har også haft et spændende og travlt år. Der er mange hold i gang, og der skabes rigtig mange flotte ting, og som sidegevinst opstår der gode fællesskaber. Tovholder på de kreative værksteder er Sussie Søndergaard Sommer, og vil du vide mere om hvad der sker, så kan hun kontaktes på mob. tlf. 28 50 25 30.         

Træværkstedet på Broagerhus har nu været i gang i et år. Tovholder i træværkstedet er Gert Bargum Petersen, og har du lyst til prøve kræfter i træværkstedet, kan Gert kontaktes på mob. tlf. 20 23 23 40. Der er nu flere hold i gang i det veludstyrede træværksted.

”KIK IND” er onsdags-cafe og mødested for alle der har lyst til et uforpligtende besøg i huset, se de forskellige udstillinger og få en hyggesnak med de frivillige værter i caféen, hvor der serverer kaffe/the. KIK IND er åben hver onsdag fra kl. 9.30 til kl. 12.30. Tovholder på KIK IND er Wilma Klein Lenderink, og vil du vide mere, kan hun kontaktes på mob. tlf. 31 95 33 67.  

I september havde vi den glæde at være vært for Sundeved Husflids store efterårsudstilling. Hen over en weekend var der rigtig mange besøgende på de godt 35 stande. De bliver også efterårsudstilling i 2020.

2020-aktiviteter

I 2020 arbejdes der på, at etablere et keramikværksted i værkstedsområdet i huset. Det er frivillige, der er i gang med at udarbejde et koncept, dele af finansieringen er på plads og vi forventer, at den resterende finansiering falder på plads i 1. kvartal. Bestyrelsen arbejder på at få det indretningsmæssige på plads samt myndigheds-godkendelser m.v. Projektet påbegyndes først når vi har finansieringen afklaret.  

Vi gentager sidste års succes med Åbent Hus på Broagerhus, denne gang torsdag d. 16. april 2020. Her vil hele huset summe af aktivitet, og der vil være arbejdende værksteder, udstilling af færdige kreationer og meget mere. Broagerlands Lokalarkiv har naturligvis også åbent. Følg også med på www.Broagerhus.dk og www.Broager.dk, hvor der kommer mange informationer om aktiviteter og arrangementer på Broagerhus.

Som noget nyt har vi i 2019 haft musik og fællessang på programmet. Vi har indledt et samarbejde med Brian O’Driscoll og hans musikalske venner. 3 gange inden sommerferien og 2 gange her i efteråret har TWO OR MOORE der består Brian O’Driscoll og Jesper Gloor underholdt på Broagerhus. Den 16. november var der fællesspisning og efterfølgende koncert med Heartlands, hvor Brian og Jesper også spiller med. Det har været nogle rigtig hyggelige aftener og musik og sang er lig med glæde og godt humør. Vi forventer, at vi også har musik og fællessang på programmet i 2020.

 

De sidste 2 af ”de 5 onsdage” er på plakaten i januar og februar.

 Den 22. januar kl. 19.30 - kommer Rikke Thomsen og giver koncert på Broagerhus. Siden barndommen i Sønderjylland har hun boet mange stedet i landet. Men rodløshed - den har hun aldrig mærket, for i sproget har hun altid haft en tilknytning til Sønderjylland. Rikke Thomsen er vokset op i Blans, gik på Eckersbergsskolen. hvor hendes musiklærer Bettina var særligt opmærksom på hende og med tiden fik hende lært at spille guitar. Rikke er også blevet god til at skrive sange og det kan man opleve ved hendes koncerter.

DER ER UDSOLGT TIL KONCERTEN.

 

Den 19. februar kl. 19.30 - får vi besøg af Michael Næsby Jensen, der er uddeler i SuperBrugsen i Broager. Han vil tage os med på en rejse i portvinens verden. Han tager nogle gode portvine med, som vi skal smage og som han vil fortælle om. Med til portvins-smagningen følger let traktement, der passer de lækre portvine. Det bliver en spæn-dende aften!  - Husk sidste frist for tilmelding og betaling er torsdag d. 13. februar og kr. 195,00 pr. deltager kan indbetales på konto 9797-0001333992 på Broager Sparekasse eller via Mobilepay nr. 65610. Husk at opgive navn og adr. i.f.m. indbetalingen!! - (tilmelding til: e-mail Broagerhus@Broager.dk el. til mob. tlf. 26738130.) Her gælder først til mølle princippet!

 

Hos Broagerlands Lokalarkiv på Broagerhus er der også masser af aktivitet! - Se mere påwww. Broagerlandsarkiv.dk. 

2020 er jubilæumsåret for genforeningen i 1920 og i den forbindelse vil der i første halvdel af 2020 være arrangementer på Broagerhus og hos Broagerlands Lokalarkiv som markerer jubilæumsåret.

 

N.B. Husk kontingent til Broagerhus for 2020 er 50,00 kr. - skal gerne betales senest d. 1. februar enten til konto nr. 9797- 0001333992 i Broager Sparekasse el. via Mobilepay nr. 65610. Husk at opgive medlems-nummer eller navn og adresse i forbindelse med betalingen. Generalforsamling på Broagerhus bliver onsdag d. 26. februar 2020 kl. 19.30.

Der skal lyde en stor tak til alle de frivillige for det store arbejde de har ydet i året der er gået, også en stor tak til alle der bruger medborgerhuset i Broager.

Vi vil hermed gerne benytte lejligheden til at ønske alle et rigtig godt nytår 2020!

Bestyrelsen for Broagerhus

Aktiviteter

Ingen begivenheder

Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk