BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder


16-12-2018
Julemanden blev vækket af ca. 200 fremmødte
Se fotoreportagen fra eftermiddagens jul på Torvet i Broager og Jørgens omtale af begivenheden.

16-12-2018
Prøv en kør-mæ-bænk
Landsbylaugene i Sønderborg Kommune opsætter nu 12 kør-mæ-bænke rundt om i kommunen. På Broagerland opsættes der fire kør-mæ-bænke, hvor de første er sat op i Dynt og ved Adventure Efterskolen og ved Rose Cykler i Skelde. Senere kommer der også en kør-mæ-bænk i Gammelgab.

15-12-2018
Udstilling om 1. Verdenskrig har jule åbent
Udstillingen om 1. Verdenskrig kan ses på Broagerhus tirsdag den 18.december kl. 13-17 og onsdag den 19. december kl. 9.30 -12.30 når der er KIG IND cafe på Broagerhus. Helt ekstra ordinært holder Lokalarkivet i Broager også udstillingen åben og bemandet tirsdag den 25.december og onsdag den 26.december kl. 12-16.

14-12-2018
Julemarkedet er åbnet
Til eftermiddagens julemarked på Torvet i Broager var der lagt gode kræfter i at gøre det rigtig hyggeligt med tombola, gløgg, pølser, øl og en specialitet med alkoholfri drik til børnene. Så Broager Erhverv havde lagt sig i selen. Men som så ofte, når frivillige sætter nyt i gang, så kan det tage lidt tid, før opbakningen indfrier forventningerne. Og alle glæder sig til på søndag kl. 14, når julehytterne åbner igen – og julemanden skal vækkes kl. 14.30. Da vil der være fuldt med mennesker på Torvet, som ved køb i julehytterne og lotteri støtter indkøb af mere julebelysning i Broager by.

14-12-2018
Og så kom historierne frem
I dag fredag var fem fra "Erindringsværkstedet" på besøg i "Kernehuset" på Plejehjemmet Vesterdalen i Broager, hvor de fortalte forskellige julehistorier for brugerne og sang julesange for de fremmødte. Brugerne af daghjemmet viste stor glæde for historierne, og inspireret af gæsternes julehistorier kom der gang i fortællingerne. Flere bidrog selv med flere historier.

14-12-2018
Hele Broagerland som frilandsby
Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje har bevilget en halv million kroner til et pilotprojekt, hvor lokale over de næste to år kan bidrage med opfindsomhed og engagement

14-12-2018
Møllen i Skodsbøl rives ned
Skodsbøl får nu også en tidlig julegave – endda to af slagsen – da både Møllevænget nr.1 og nr.11, er under nedrivning. Begge huse har stået tomme i flere år og været i ”Bad Standing ” lige så længe hos borgerne i Skodsbøl. Husene er nu under nedrivning. Bid for Bid forsvinder der nu noget af Skodsbøls historie.

14-12-2018
Lovliggør nu den nye børnehave på Vesterbakke
På onsdag holder Teknik- og miljøudvalget et ekstra møde for at godkende en lokalplan, som giver det tyske mindretal lov til at færdiggøre byggeriet af den nye børnehave på Vesterbakke i Broager.

14-12-2018
Liv på Torvet i eftermiddag
Flittige hænder fra Broager Erhverv har allerede i løbet af i aftes torsdag, som det kan ses på billedet, været i gang med klargøring til julemarkedet på Torvet i eftermiddag og igen søndag eftermiddag i forbindelse med vækningen af Julemanden. Der ser lidt øde og tomt ud her fredag morgen, men der er planlagt et hyggeligt rum hvor weekend- og juleroen forhåbentlig kan indfinde sig. Få et glas Glühwein eller Glögg, smag på de brændte mandler eller få en Ringriderpølse og tag et lille afbræk i alt arbejdet med at få julens mange gøremål på plads. Måske også en snak med naboen, en gammel kammerat eller andre bekendskaber, som der ikke har været tid til i den sidste tid. Støt op omkring endnu et af de mange aktiviteter, som er blomstret op i de seneste år og er med til at vise Broues aktive ansigt udadtil. -jørgen.

13-12-2018
Batdrenge fra Broager til tops
Batdrenge fra Broager til tops BUI-bordtennis har i efterårssæsonen deltaget med flere ungdomshold i DGI’s turnering. Et af drengeholdene gik oven i købet videre fra deres kreds, hvorefter de deltog i det jyske finalestævne i Ry. Her blev først Odder slået med 5-2, og i semifinalen gik det herefter ud over Brønderslev, som blev besejret 5-3. Til sidst ventede stærke BTK 73 fra Kolding i finalen. Broagerdrengene fandt her deres bedste spil frem og vandt en forholdsvis sikker sejr på 5-3. De dygtige Broagerdrenge – Rasmus Krogh Petersen, Alexander Nissen og Christian Staadsen Petersen - ses her ved præmieoverrækkelsen.

11-12-2018
Præmie for at få skiltet tilbage
BrewParts på Vemmingbund Strandvej har nu for anden gang mistet deres henvisningsskilt. - Om det er julenisser som driller ved vi ikke, men det har været nittet fast, så det er ikke bare lige til at tage ned. Vi er mægtigt kede af at have mistet det, og vi giver gerne en kasse Gendarm special øl til den som leverer det tilbage igen, fortæller Mikkel Snedker Hartmann.

11-12-2018
Skelde får tidlig julegave
Mange var mødt op for at se på, hvordan Skelde efter mange års kamp får fjernet en øjebæ. Huset på Dyntvej 115 i Skelde nu under nedrivning, til stor glæde for Landsbylauget Dynt –Skelde –Gammelgab og borgerne i Skelde. Huset har stået tomt i en del år og skorstenen var i fare for at falde sammen i den næste storm, Med nedrivningen fjernes der også en del af Skeldes historie.


08-12-2018
Futsal-dag i Broager Hallen
Hele dagen i dag lørdag er der spillet futsal-bold i Broager Hallen, og det er første gang nogensinde. Blandt spillerne var for første gang også et seniorhold fra BUI-Fodbold. - Vi har aldrig haft et futsal-hold i Broager før, så vi er startet op fra bunden. Kun et par fra Midtals har spillet det før, så vi skal lære det, og vi suger til os, fortæller træneren Ole Jensen.

08-12-2018
Julemanden vækkes i Broager den 16. december med fuld musik.
Allerede på fredag kl.16-20 bliver der masser af julerier på Torvet i Broager, når Broager Erhverv åbner julehytterne.

08-12-2018
Elever på Broager Skole: Vi keder os!
Selvfølgelig ærgrer jeg mig over "dommen" i undersøgelsen, siger skoleinspektør Claus Brink Christensen. Han drøfter sagen med skolebestyrelsen på torsdag

07-12-2018
Færre unge bruger rusmidler
Når unge tager bussen til ungdomsuddannelserne i Sønderborg kan det måske berolige nogle forældre, at færre unge bruger rusmidler ende tidligere. Det viser resultatet af en målrettet indsats i projekt #mindrerus de seneste to år på seks ungdomsuddannelser i Sønderborg. Projektet bliver fortsat efter denne forsøgsperiode, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Blandt de positive effekter er, at 14 procent flere elever aldrig har prøvet at ryge hash.

07-12-2018
Broager Kultur inviterer til 80’er fest i Broager den 3. maj
Hit med 80’erne er overskriften på en festlig aften, som Broager Kultur arrangerer i hallen den 3. maj. Allerede nu kan du købe billetter på broager.dk

07-12-2018
Kig i online-julekalenderen fra arkivet
Broagerlands Lokalarkiv præsenterer årets mest historiske julekalender, og som arkivet skriver, så har vi i år fejret 100års dagen for slutningen af 1.verdenskrig, og det er noget vi her på arkivet syntes bør huskes, selv i juletiden. Derfor vil du i december hver dag kunne åbne en ny låge i vores online julekalender og få en lille bid af Johan Lorensens dagbog fra 1914 til 1918, hvor vi følger hans oplevelse som soldat på den tyske side, og hans kamp for at overleve.

07-12-2018
600 elever opfører musical
Broager Skole præsenterer 31. januar Sigurds Danmarkshistorie ledet af dirigent Jakob Høgsbro. 600 elever er engageret i at opføre denne kæmpe forestilling med sange af Sigurd Barrett. Skolen arbejder i dagene op til musicalen i værksteder, hvor eleverne på tværs af årgange fra 0. til 8. klasse forbereder koreografi og drama til de 10 valgte sange, hvor et kor på 600 elever synger med. Et af ugens værksteder er et PR-værksted, der uddanner elever blandt andet til at tage sig godt af gæster udefra.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40   Næste

Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk