BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder


26-09-2017
MIT BROAGER - En lang ønskeseddel fra borgerne
Frem til 11. oktober vil kommunen gerne have svar på, hvordan vi ser Broager om 10 år.

25-09-2017
176 til årets disco-succes i hallen
Broager Kultur havde stor succes med årets disco-aften for børnene. Det blev en virkelig sjov aften, og der var hård konkurrence om de 4 Awards og alle gave kort. Specielt jump a lot billetterne var populære. Alle nye aktiviteter blev taget godt imod. Nyt var gavekort og danser fra ab dans.


25-09-2017
MIT BROAGER – Flot fra start med en næsten fyldt Broagersal
I aftes, mandag, bød borgerne ind med rigtig mange gode forslag til bystrategi.

25-09-2017
MIT BROAGER – Åbner bykontor i Broagerhus tre dage i oktober
Sønderborg Kommune følger aftenens borgermøde op med at inviterer borgerne på en kop kaffe og en snak om Broager bys fremtid i tre dage, den 9.-10.-11. oktober i Broagerhus. Hvis I har ideer og ønsker for byen, vil kommunen meget gerne være med til at videreudvikle dem sammen med jer.

25-09-2017
Ugens historiske profil
Ugens Broager-profil, som Lokalhistorisk arkiv præsenterer i denne uge, er børnehaveleder Else Sørensen, f.Jeppesen Hun var den første leder af Broager danske Folkebørnehave 1941 – 1980 og omtales som dejlige, frodige frk. Jeppesen. Læs portrættet ved at klikke her

23-09-2017
Sælger campingpladsen
Inge og Henning Tychsen har sat Gammelmark Strand Camping til salg. Og det gør de på grund af svigtende helbred. - Vi ville gerne have været her i ti år, men det kan ikke hjælpe noget, når kræfterne ikke længere er til det. Vi har gjort sagen op og besluttet at sætte vores dejlige campingplads til salg, selvom vi slet ikke har lyst, siger Henning Tychsen til JydskeVestkysten. Ægteparret købte pladsen i 2013. Den tidligere ejer var gået konkurs.

23-09-2017
MIT BROAGER – Et forslag fra stillegruppen
I agften mandag den 25. september lægger kommunen op til, at borgerne kommer med forslag til temaer og projekter, der kan styrke vækst og udvikling. – I stillegruppen er vi optagede af den enestående ro og stilhed, der er her på Broagerland. Den kunne vi ønske os at bevare og eventuelt udbygge, skriver Henrik Wengel.

21-09-2017
Foreninger står sammen i fælles styregruppe
Opfordrer borgerne til talstærkt at møde op på mandag kl. 19 i Broagerhallen. Borgermødet er vigtigt.


21-09-2017
Foredrag samlede næsten fuldt hus
Ved den første af de ”5 onsdage” i rækken af foredrag arrangeret af Broagerhus,var de i aftes næsten fuldt hus i den store sal! - Det er positivt at så mange møder op fortæller Erik Krogh på vegne af bestyrelsen for Broagerhus.

19-09-2017
Ugens historiske profil
Ugens Broager-profil, som Lokalhistorisk arkiv præsenterer i denne uge, er skorstensfejermester Thomas Jensen. Han var sognerådsformand 1958 – 70. Efter kommunalreformen i 1970 var han Broager kommunes første borgmester fra 1970 – 74.

19-09-2017
Møllevej får nyt asfalt
Takket være en ekstra pulje på 8 mio. kr. får borgere flere km vej med ny asfalt i efteråret. I Broager bliver de ekstra penge brugt til at asfaltere Møllevej. Også cykelstier får ny belægning. Cyklister fra Broagerland kan se frem til, at en del af cykelstien Broager-Bøffelkobbel og en del af cykelstien Dybbøl Banke-Nybøl bliver renoveret i løbet af efteråret. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse i dag.

18-09-2017
MIT BROAGER: Byens hovedgade på sidsteplads
I denne artikel ser vi bl.a. på gabet mellem hvor attraktiv Broager er i dag i forhold til, hvad der er vigtigt for fremtiden.


17-09-2017
Voldsomt skuffede men fortsat optimister
Broagers kamp mod Vejle i fodbold var sidste kamp i første turneringshalvdel og med udsigten til at kunne få den tredje sejr og 9 point var det med en bevidsthed om at kampen var vigtigt for at kunne se tilbage på en godkendt første turneringshalvdel.

17-09-2017
På kursus i Skolesport
Tirsdag den 19. september mødes lærere og pædagoger fra 12 lokale skoler, som ønsker at starte Skolesport, til et kursus i Broager-Hallen. På kurset får lærerne inspiration til, hvordan sjove aktiviteter på enkel vis kan indgå i den daglige organisering af bevægelse i skole og SFO.

16-09-2017
Vil bygge cykelsti til Nybøl
Partierne i Sønderborg byråd forhandler i den kommende uge budgettet for 2018. Blandt flertalsgruppens forslag til investeringerne er en cykelsti fra Broager til Nybøl – og en renovering af Broager skole. Efter et budgetseminar i Mommark torsdag-fredag håber både flertalsgruppen og Venstre, at et bredt flertal bliver enige om budgettet, og netop enighed synes at være højt prioriteret op til valget af nyt byråd i november.

15-09-2017
Fjernvarme-formand: Snart brug for nye kræfter
Broager Fjernvarmeværk fastholder afregningspriserne uændret næste år og varsler, at forbrugerne kommer til at afregne pr. kvartal i stedet for månedsvis, når fjernvarmen bliver tvunget til at overgå ti nyt regnskabsår fra januar 2019. Antennen på skorstenen bliver i øvrigt fjernet. Teleselskabet vil ikke længere betale en rimelig pris for placeringen. Vi bringer mere fra generalforsamlingen.

15-09-2017
To indbrud og hærværk og to brande på et halvt år
Søren Arnergård, som har ejet kroen i 13 år, er dybt rystet og chokeret. Psykopaten skal fanges, siger han. Kroens skæbne er uvis, siger han i et stort interview.


15-09-2017
MIT BROAGER: Hvad synes du kendetegner Broager?
Vores gæster i området nævner ”en interessant natur” (52 procent), et sted man gerne vil bruge fritiden (40 procent) og den hyggelige stemning (35 procent). Læs mere.

14-09-2017
Ekstra til julebelysning
Erhvervsudvalget fordobler tilskuddet til julebelysning, så kommunen i alt yder 630.000 kr. til at opsætte, vedligeholde og nedtage julebelysningen i Augustenborg, Guderup, Nordborg, Broager, Egernsund, Gråsten og Sønderborg. De enkelte byer kan selv udvide julebelysningen med støtte fra øvrige tilskudsgivere.13-09-2017
MIT BROAGER - Efter borgermødet åbner et by-kontor i Broagerhus
Kommunen har i dag udsendt en pressemeddelelse om borgermødet i hallen den 25. september og om det midlertidige by-kontor, der åbner to dage i oktober i Broagerhus.

12-09-2017
Ugens historiske profil
Det er Niels Peder Breum, som i 1954 sammen med hustruen Elisabeth blev ansat som bestyrerpar ved De Gamles Hjem i Broager, og han er én af de 57 borgere, som indgår i bogen af Vibeke Fonnesberg om profiler, der har haft en særlig betydning for egnens historie. I Broager huskes Niels Peder Breum for sit organisatoriske talent, sine lederevner kombineret med myndighed og en god portion stilfærdig jysk lune.

12-09-2017
De blev vist rundt på Schackenborg
En busfuld forventningsglade medlemmer af Ældresagen i Broager har været på besøg i Møgeltønder, hvor de indledte med kaffe og kage, inden vi skulle ind og have en guidet rundvisning på slottet. To guider fortalte med stor ildhu om slottets historie fra 1664 og om greverne Schack, og op til nutiden med prins Joachim og familie, og om den nye fond og fremtiden.


10-09-2017
Højsæson for julefrokoster
Jo. Du læste rigtigt. Det er virkelig højsæson for julefrokoster, når man ser de store avisers annnonce-sider. Restauranterne i de større byer byder sig til. I Broager er det mere enkelt. Og højaktuelt.

08-09-2017
MIT BROAGER - Forklarer forskellen på by-strategi og område-initiativ
Det har skabt en vis forvirring, at de politiske initiativer for udviklingen i Broager og på Broagerland er opdelt i to. Nemlig i en strategi for Broager by og et områdeinitiativ for Broagerland inkl. Broager by.

08-09-2017
Viser husflid på Cathrinesminde
Sundeved Husflid åbner døren søndag den 17.september for deres årlige husflids- og hobbyudstilling på det gamle teglværk Cathrinesminde. Udstillingen finder sted fra kl. 10-17. I år er der ikke færre end ca. 40 udstillere, som igen i år vil vise deres hobby for publikum.


06-09-2017
Fjernvarmen i Broager vil gerne have flere kunder
Fjernvarmen glæder sig til at vise nyt anlæg frem, som gør at kun 9 procent af varmen til Broager nu produceres med gas mod tidligere 80 procent. Anlægget testes i øjeblikket.

06-09-2017
Måske også du vil byde ind med svar
Stillegruppen lader sig ikke kun inspirere af hinanden men spørger også borgere om Broagerlands kvaliteter. Det sker med en række interviews. Hvis du har lyst til også at deltage, er du velkommen til at svare og sende svarene elektronisk til gruppen på mail-adressen henrikwengel@mail.dk

05-09-2017
Broagers Udviklingsforum arbejder i bredden
Broagers Udviklingsforum skal være en paraplyorganisation, som kan koordinere, inspirere og støtte op om de initiativer, der er med til at udvikle Broager til en endnu bedre by at bo i og besøge. Derfor er det besluttet at nedlægge Broager & omegns Handels & Erhvervsforening, så fremtidige aktiviteter til gavn for handel, erhverv, foreninger og borgere gennemføres i regi af den nye paraplyorganisation for Broager.

04-09-2017
MIT BROAGER - Kommunens invitation til borgermødet den 25. september i hallen
Alle borgere i Broager og andre med interesse i Broager bys udvikling opfordres til at møde op i hallen - gerne med ideer til det videre arbejde.

03-09-2017
U19 drengene tabte 7-1 på Fyn
Broagers U19 hold i fodbold var i dag søndag i Dalum og var klar over, at de stod over for en svær modstander. Det fik de bekræftet. Læs Preben Holm Nielsens referat fra kampen på Fyn.

03-09-2017
Det er måske Danmarks første plejehjems-musikfestival
En halv snes beboere fra plejecentret i Broager ventes at være med, når der for første gang bliver arrangeret musikfestival for plejehjemsbeboere fra alle plejehjem i Sønderborg kommune. Det fortæller daglig leder Heidi Pomykala, Broager. Hun tror, at også nogle af deltagerne fra lørdagens tur til Hansi Hinterseer har mod på mere musik og afslappende underholdning.

03-09-2017
Skelde tabte dysten i Broager
For anden gang i år er der afviklet venskabskamp i petanque mellem Skelde GF og Ældresagen i Broager. Der blev spillet på Ældresagens bane på Ringriderpladsen i Broager med omkring 50 spillere, der dystede i flere timer inden der blev fundet et vinderhold. Det blev Broager son vandt dysten med 236 point mod Skeldes 234 point.

03-09-2017
Ugens historiske profil
Det er kroejeren, den fuldendte krovært, Heinrich Horn, også kaldet Heine Horn, som er ugens historiske Broager-profil. Han overtog i 1903 Jernbanehotellet, 22 år gammel, og døde i 1971 i Broager. Han og 56 andre afdøde og nulevende mennesker, som har betydet noget i gamle Broager kommune, er portrætteret af Vibeke Fonnesberg i Broagerhus og i bogen ”Broager Profiler 1922-1997”.

03-09-2017
Der summer af aktivitet i Broagerhus!
Af Erik Krogh, formand for bestyrelsen i Broagerhus, gør status i dette indlæg og bemærker, at det i dagligdagen summer af aktivitet i Broagerhus, ud over lokalhistorisk arkiv, hvor der næsten dagligt er frivillige, som er ved lægge sidste hånd på flytningen fra Annasminde, er der gang i mange ugentlige aktiviteter arrangeret af Ældre Sagen i Broager, Pensionistforeningen m.fl.

02-09-2017
Plejehjemsbeboere til koncert med Hansi Hinterseer i Horsens
Gennemsnitsalderen er 86 for de syv beboere på plejehjemmet i Broager, som i eftermiddag lørdag er kørt til friluftskoncert i Horsens

01-09-2017
Områdets bedste erhvervsnyhed er fra Smøl
Frank Bruhn har tiltrukket Vækstfonden som ny investor og vokser på det internationale marked. Det sker under nyt navn.

01-09-2017
Der er sidste tilmelding på onsdag den 6. september
Hvis du er tilflytter til kommunen, så er du inviteret på bustur ved en velkomstdag, som begynder med en reception lørdag den 23. september kl. 12 på rådhuset i Sønderborg. Borgmesteren byder velkommen, før bussen kører.


01-09-2017
Flere fordybelsesbænke bliver opsat på Broagerland
Broager Sparekasse har sponseret de første 5 bænke og en ansøgning om 25.000 kr. til flere fordybelsesbænke er imødekommet med 13.000 kr., og dermed er der penge til at seks af slagsen. En privat virksomhed, Brew Parts, betaler også en bænk, som skal stå ved en fiskehytte i Vemmingbund, så samlet vil der så være 12 bænke opsat i løbet af efteråret - i takt med at bænke-snedkeren i Gammelgab får dem lavet.29-08-2017
Landsbylaug: Vi bakker op om Udviklingsforum
Broager udviklingsforum er i juni oprettet som en paraplyorganisation for foreninger i Broager, der ønsker at samarbejde. Også landsbylaugene er inviteret med.

29-08-2017
Bedste halvårsregnskab nogensinde
Broager Sparekasse har offentliggjort det bedste halvårsresultat nogensinde. - I de kommende år, er det ikke nok at være dygtig til at rådgive kunder og tjene penge på dem. Vi skal også hele tiden rette ind i forhold til de nye stramme regler, som finanstilsynet opstiller. Vi skal gå med livrem og seler, og mere til. Således gør vi allerede nu en dyd ud af, at være et par skridt foran, fortæller Lars Christensen

28-08-2017
Broager Pigespejdere vandt CO2-konkurrence på Spejdernes Lejr
Spejdere i hele landet målte i fem uger inden Spejdernes Lejr deres CO2-forbrug i hjemmet. Broager Pigespejder var den gruppe, der sparede mest, og på lejren fik de præmier. 19 spejdere og ledere deltog fra Broager. Blandt dem var 9-årige Lilli Nesbigall, som er helt klar over formålet: - Det er fordi, det er godt for klimaet, siger hun.

28-08-2017
Vi kalder os stillegruppen og kan godt tænke os, at STILHEDEN OG ROEN ligefrem bliver et kendetegn for Broagerland
Ingenting. Det har vi rigtig meget af på Broagerland. Døgnet rundt – året rundt. Vi kalder det bare noget andet. Vi kalder det ro og stilhed.


27-08-2017
Janis er med til at skabe udvikling - også af økosamfundet
Det går ikke så hurtigt med at udvikle Økosamfundet Soleng ved Gammelgab. Men de første tre huse bygges inden længe, og flere interesserede er klar til at følge efter, skriver jv.dk i en længere artikel om projektet. Lørdag 2. september klokken 10-17 er der høstmarked på Soleng, hvor du ved selvsyn kan se, hvad Soleng har sat i gang. Høstmarkedet afvikles i samarbejde med Økologisk Landsforening.

27-08-2017
Referat af lørdagens kamp i LIGA 1
I går afslørede vi kamp-resultatet af Broager UI’s U19 hold, som i LIGA 1 rækken repræsenterer F.C.-Sønderborg og lørdag havde besøg af F.C. Fredericia. Efter torsdagens sejr over Rødekro/Aabenraa på 3-1 var der lagt op til at der skulle flere point på kontoen og F.C. Fredericia var på forhånd et hold, hvor vi kunne håbe på at hente point.

26-08-2017
Det lille skilt med den store virkning - cyklisterne stopper op
Gæstebogen afslører, at den gamle transformator-station i Smøl er blevet et yndet sted for turister at stoppe op og nyde, at de kan sidde på en bænk, indendørs, før de kører videre.

26-08-2017
Lokalarkivet fortæller om det nye
Broagerlands Lokalarkiv har i de nye rammer i Broagerhus fået en række nye muligheder, og arkivleder Orla Kristensen håber, at de nye omgivelser vil tiltrække flere nye medarbejdere.

26-08-2017
Udsigt til et ja med stemmetallet 18 for og 13 imod
Med stemmerne 3-2 har flertallet i Teknik- og Miljøudvalget i går fredag på et ekstraordinært møde sagt ja til, at der må bygges børnehave på Vesterbakke i Broager. Betingelsen er, at der ikke må ændres på standsnings- eller parkeringsforhold på gaden. På onsdag afgør byrådet endeligt, om det bliver et ja eller et nej til den nye tyske børnehave.

25-08-2017
Bestyrelsen trak i arbejdstøjet
Ældresagen i Broager har igen i år afviklet lokal frivillighedsdag, hvor 40 frivillige medlemmer havde en hyggelig eftermiddag på Ældresagens Krolf-og Petanquebane. I år var det bestyrelsen som stod for arrangementet, så de frivillige kunne holde fri og nyde maden og det gode vejr. Ældresagen i Broager har i alt 58 frivillige, som har mange forskellige opgaver.

25-08-2017
Alrunen fik pæn omtale i sommer
Alrunen, opholdsstedet på Broagerland, kan i dag fejre 25 års jubilæum. Det er således 25 år siden, at opholdsstedet modtog de første unge mennesker, dengang i Sarup på Als. Siden er aktiviteterne flyttet til Broagerland, hvor lederen gennem 12 år, Azael Larsen og de ansatte gør en stor indsats for at få de unge til at klare sig selv i hverdagen.

21-08-2017
Ældre kan få selskab ved middagsbordet
Ældre, som bor alene, og som har svært ved at komme ud af huset, kan få en spiseven. Det vil sige en person, som spiser med ved middagsbordet, så den ældre ikke skal sidde alene og spise med risiko for ikke at få spist nok med det resultat, at det kan være svært at holde vægten. Flere kan få glæde af ordningen, som Ældresagen i Broager har sat i gang.

21-08-2017
Ring eller skriv – og tilmeld dig for at høre mere
Ved det første møde i maj, hvor bestyrelsen for Broagerhus inviterede til en snak om at være frivillig, vafr der Ladywalk i Sønderborg. Det forhindrede flere i at være med. Derfor er du inviteret til at deltage i næste møde, før vinter-sæsonen i Broagerhus for alvor går i gang. Senest på fredag vil bestyrelsen gerne høre fra dig.

20-08-2017
Mange får pengene ved aconto-betalingen næste gang
Sommerens gode nyhed fra fjernvarmen er, at fjernvarmeforbrugerne i Broager nu får de penge retur, som skat har opkrævet uretmæssigt i flere år.

20-08-2017
Erik Krogh: Broager og Broagerland har brug for Udviklingsforum
Broagerhus og øvrige foreninger vil bidrage til at gøre den nye paraply-forening til et stærkt talerør.

20-08-2017
Broagerhus byder på ”De fem onsdage”
Også medborgerhusets egen bestyrelse byder nu på arrangementer i Broagerhus – i første omgang med ”De fem onsdage”

19-08-2017
Hobby og fritid i efteråret på Broagerhus
Broagerhus kommer til at summe af liv, når hobby- og fritidsfolket i Broager møder op til den række af interessegrupper, der allerede er oprettet af frivillige. Alle med en hobby eller kan dyrke fritidsinteressen sammen med andre. For der er ikke tale om undervisning men om at dele fritidsinteressen uforpligtende sammen med andre. Men mon ikke du alligevel kan få et godt råd, hvis der er brug for en håndsrækning.

18-08-2017
Trods regn og blæst lykkedes rekord-forsøget
SOS Børnebyerne lykkedes med at få 840 spejdere til at sætte ét fodspor på en 200 meter lang papirrulle

18-08-2017
Brugs-plads bliver bebygget
Det gamle beboelseshus på Storegade i Broager ved siden af blomsterbutikken blev revet ned i foråret, og nu henligger pladsen smukt med større sten, der skal sikre, at pladsen ikke imod hensigten bliver til parkeringsplads. Det nedrevne hus har været ejet af Brugsen i over 30 år, og pladsen vil formentlig i 2019 bliver bebygget. – Fra 2020 er det forbudt af bruge freon i vores køle og frysediske, og så får vi brug for at installere ny teknik. Så vi planlægger at bygge et lille teknikhus til maskinerne på den plads, der nu er udlagt med grus, fortæller uddeler Bent Moldt.

16-08-2017
Den tyske børnehave: Der går et par år
Og alternative placeringer er bestemt blevet undersøgt, fastslår dagtilbudschefen om planerne for den nye børnehave i Broager.

16-08-2017
...og Sletmarken gik helt fri
Regnen piskede ned over Als i går. Sønderborg fik 20 mm, Høruphav 35 mm og Broager ikke en milimeter - er jeg fristet til at skrive. Men det er jo ikke sandheden, for dele af Broager by fik også en del regn. Men på Sletmarken faldt der så lidt i så få sekunder, at den del af byen må siges at være gået helt fri. Værst gik det på Kegnæs, som fik decideret skybrud. I dag har solen skinnet. En flot dag er ved at være afsluttet. Tak for den.


14-08-2017
Diodebelysning på ny cykelsti fra Dynt til Skelde
Teknik og miljøudvalget har godkendt, at cykelstien bliver oplyst af diodebelysning, der drives ved hjælp af solceller

12-08-2017
Om nødvendigt mindsker vi de gener, som beboerne oplever
Meget ser ud til, at Sønderborg Kommune giver grønt lys til en ny børnehave på Vesterbakke 9 i Broager. Beskeden til naboerne efter det seneste møde i Teknik- og miljøudvalget er klar.

11-08-2017
Lokalhistorisk arkiv er åbnet
Efter måneders arbejde er Broagerlands Lokalarkiv atter åbnet, så interesserede kan møde op hver tirsdag eftermiddag fra kl. 15.

11-08-2017
Mødte borgernes "ombudsmand"
Ældresagen i Broager har haft besøg af Borgerrådgiver Henrik Ebbesen som at ansat i Sønderborg kommune. Der var 39 medlemmer som kom og hørte på, hvad en borgerrådgiver laver, og mødet blev indledt med kaffe og brød, fortæller Finn Wogensen.

11-08-2017
Broager Kultur inviterer til børne-disco
Medlemmerne i Broager Kultur er gået i gang med at forberede årets disco for børnene i 2.-5. klasse i Broager og opfordrer forældrene til at sætte kryds i kalenderen. Arrangementet finder sted i Broagerhallen fredag den 22. september. Tidligere år har disco for børn samlet – fra 120 til 210 deltagere.

10-08-2017
Borgermøde den 25. september -i hallen
Kommunen inviterer. Der er to emner på dagsordenen. En bystrategi for Broager by og et områdeinitiativ for hele Broagerland inkl. Broager by.


06-08-2017
DR optager auktionen til en udsendelse Under hammeren
Og du kan nå at opleve ham frem til i hvert fald kl. 21i aften onsdag på Møllegade 23 hos Campen Auktioner.

03-08-2017
Det levende teglværk blev en succes
Cathrinesminde Teglværk og Landsbylaugene på Broagerland bød på aktivitetsuge, som er forløbet så godt, at arrangementet tåler gentagelse.

03-08-2017
Områdeinitiativer skaber udvikling
En række foreninger i Broager og på Broagerland bliver inviteret til et forberedende møde forud for kommunens borgermøde i efteråret.02-07-2017
Broagers Udviklingsforum er en paraplyorganisation
Gode råd fra Hertugbyens Udviklingsforum og udvalgsformand Stephan Kleinschmidt og dialog med Broager Kultur skaber optimisme


02-07-2017
Yngste rytter var bare 7 år
7-årige Jeppe Hartmann var yngste deltager i Broager Ringridning i år. Han er fotograferet på hesten Thor med sin mor Mie ved sin side. Og det er hesteglade Mie fra Broager, som har ansporet sønnen til at ride sammen med familien inklusive fætre og kusiner.

01-07-2017
Pokalen for bedste udklædning tilfaldt Matador - Højløkke
Mount Nejs vikingene lod sig ikke gå på af dårligt vejr men tilførte optoget god stemning. Billedet er taget af Dan Pedersen - og endnu flere fotos kan ses fra ringriderfesten - ved et klik på læs mere..

01-07-2017
Se optoget søndag og gense de bedst udklædte
Lørdagskonge blev Harry Clausen, og spændingen om hvem der bliver ringriderkonge i Broager 2017 er intakt. Kl. 11.30 søndag begynder det store festoptog med børne-cykelryttere og de fem bedste indslag fra fredagsoptoget fra Broagerhallen. Optoget anføres af Herolder-korpset. Endvidere medvirker Braue Branværns Show-Band, Sønderborg Brandværnsorkester. Ruten er: Møllegade, Solskrænten, Vestergade, Storegade, Kirkegade, Ringridervej. De fem bedst udklædte fra fredagens cykeloptog er: Matador, Havfruerne, Mount Nejs ( wikingerne), Alsie express og Team Kassi ( masker ) med wild card til Poppy


18-06-2017
Broager Udviklingsforum er åben for alle
Alle fra området, der kan tilslutte sig foreningens formål, kan deltage i foreningens aktiviteter. Udviklingsforummet arbejder uden medlemskontingent.

18-06-2017
Det handler om borgernes ønsker til "det gode liv"
Kommunen vil udforme en bystrategi for Broager. Strategien kommer til at bygge på de lokale borgeres egne ønsker!

17-06-2017
Rigtig godt nyt fra Brunsnæs - også BIB triatlon i 2018
De to landshold er også med næste år, når der afvikles BIB Triatlon i Brunsnæs. BIB Landsbylaug er nemlig af årets deltagere opfordret til også at arrangere BIB triatlon i 2018. Og det gør vi, oplyser Gerhard Jacobsen. Den 2. juni 2018. Sæt kryds i kalenderen.

10-06-2017
Broager får officiel status som områdeinitiativ
I onsdags rykkede Stephan Kleinschmidt og byrådspolitikerne i Udvalget for kulturel og regional udvikling ind i Broagerhus. Udvalget flyttede deres sædvanlige udvalgsmøde til Broager, bl.a. for at se Broagerhus men også for at beslutte, at Broager nu er udpeget som et såkaldt områdeinitiativ.


07-06-2017
100.000 kr. uddelt i Broagerhus
Broager står ikke tilbage for Københavns Rådhus, når det gælder serveringen af rådhus-pandekager. Velsmagende var det for de mange i Broagerhus, hvor Lions Broager-Gråsten fejrede 100 års fødselsdag.

07-06-2017
Alrunen vil gerne lave parkour-bane til os alle
Opholdsstedet Alrunen på Broagerland vil bruge de 25.000 kr. i støtte fra Lions Broager-Gråsten til at bygge en parkour-bane, som alle borgere får mulighed for at bruge.

01-06-2017
Det var et uheldigt hændeligt uheld
Med denne overskrift skriver JydskeVestkysten i dag, at den 5-årige dreng, som i slutningen af april drak vaskemiddel i Børnehaven Himmelblå på Nejs Vej, er tilbage i institutionen og trives godt. Dagtilbudschefen i kommunen oplyse, at han stadig har et lille sår i luftrøret, som med tiden vil hele. Så han får ingen mén.

31-05-2017
Nu er der over 500 medlemmer i Broagerhus
Borgerne i Broager bakker flittigt op om det nye medborgerhus. Også ved at tegne sig som medlem af Broagerhus. Over 500 har betalt kontingentet på 50 kroner. – Vi er meget tilfredse med den støtte og opbakning, udviklingen i medlemstallet dokumenterer, der er til medborgerhuset, siger Erik Krogh, formand for bestyrelsen.

28-05-2017
Tjørnen skal have ro og kærlig omsorg
Når man i dag kommer forbi den nye hvidtjørn på Klør Fire ved Brunsnæs, kan man blive helt bekymret. Det ser ud til, at tjørnen nærmest er visnet, endnu før den begynder at gro. Men tag ikke fejl, lyder det beroligende fra træets sponsorer Hans Jørgen Skjoldgaard og Lisbeth G. Petersen.

    

Se alle nyheder


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk