BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder


14-08-2018
Kroens ejer: Jeg er lettet
Søren Arnergård, Thorsminde, som ejer Stationskroen, er lettet over nyheden om, at politiet vil henlægge sagen men sidder også med blandede følelser. Selvfølgelig er det positivt for alle berørte, at vi kan få sagen afsluttet og komme videre – at politiets efterforskning er færdig. Men når det er sagt, havde jeg jo håbet på, de havde fundet frem til, hvem der havde gjort det, de skyldige. Det er træls og lidt tragisk.

14-08-2018
Et trist syn følges af kommunen
Stationskroen i Broager er et trist syn, og nedfald af murbrokker og andet giver ikke netop indtryk af, at nogen føler sig ansvarlig for bygningens stand – udover Sønderborg Kommune. For embedsfolk følger ret nøje med i, hvordan sikkerheden er for dem, der kommer i nærheden af bygningen. - Vi har i første omgang forlangt indhegningen sat op, så skolebørn og andre ikke kommer for tæt på evt. nedfald, oplyser kommunen.

14-08-2018
Brandene på Stationskroen: Politiet henlægger sagen
Politiet henlægger sagen, oplyser vicepolitiinspektør Preben westh, Sønderborg til broager.dk

14-08-2018
De to næste busture er på programmet i september
I aktivitetskalenderen kan du se, at der er to busture i september for alle, der vil have en ekstra oplevelse i vores lokalsamfund. Det er søndagene den 2. og den 16. Du kan dykke ned i to forskellige historier om Broagerland, hvis du tilmelder dig!!

14-08-2018
Hjælp Det Levende Teglværk med at vinde
Lad os vise, at vi er stolte over det frivillige arbejde og kan stemme Det Levende Teglværk frem til homePrisen

13-08-2018
Stationskroen er spærret af med trådhegn
Taget i Stationskroen er så svækket, at der kan være nedstyrtningsfare. Ejeren venter utålmodigt på sagens afslutning.

12-08-2018
Broagers ansøgning er nu udsat til oktober
Det er ærgerligt, siger formanden for Broager Udviklingsforum, Dennis Kinastowski, som også er lidt forundet over nye retningslinijer for støtte.
18-07-2018
Alvorlig ulykke ved Super Brugsen i dag - OPDATERET
Et stort opbud af udyrknings- og redningskøretøjer var først på eftermiddagen kaldt til Broager for at redde en 81-årig kvinde, som var kommet under en lastbil

10-07-2018
Når børn og voksne leger - en tidsrejse på Cathrinesminde
I dagene den 19.-22. juli er lansbylaugene igen aktive ved museets sommertilbud til børn og voksne

04-07-2018
35 øl entusiaster besøgte Broager
Øl-folket fik gendarm-øl og andre helt specielle øl fra BrewParts, efter at Peter Mikael Stærdahl og Mikkel Snedker Hartmann, havde budt deltagerne i årets Tour de Biére velkommen til Broager. De 35 medlemmer af Danske Øl entusiaster er på en næsten 700 kilometer lang cykeltur, der varer otte dage. De når at besøge 25-30 ølsteder - primært bryggerier og har siden besøget hos BrewParts også været på Als.

04-07-2018
Michael vil mindske madspildet i Broager
Hans første skridt som uddeler er at tilbyde varer tæt på udløbsdato til nedsat pris. ”Too Good To Go” kan være næste skridt.


03-07-2018
Døgnåbent i Skodsbøl
Sønderborg Forsyning er ved at gøre klar til at døgnåbne genbrugspladsen i Skodsbøl. Åbningen sker i løbet af efteråret, men allerede nu kan man gå ind og tilmelde sig døgnåbent-ordningen hos Glansager Genbrugsplads, og den tilmelding gælder så også for Skodsbøl, når den åbner hele døgnet, oplyser Sønderborg Kommune til broager.dk.

03-07-2018
Afbrændingsflorbud fra onsdag morgen
Sønderborg Brand & Redning indfører forbud mod afbrænding i hele Sønderborg Kommune. Forbuddet er begrundet i den langvarige tørke og gælder fra onsdag den 4. juli 2018 kl. 8.00 og indtil videre, oplyser Sønderborg Kommune. Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen. Heller ikke ukrudtsbrændere må bruges erhvervsmæssigt. Pas også på brug af grill!!

02-07-2018
Broagerhus i cykeloptog
De fleste hold i Broager Cykelringridning er gode sammentømrede hold, som benytter chancen hvert år til at samles om fælles fornøjelser. En debuttant i år er Broagerhus. De kreative brugere havde fundet sammen om at stille med et hold, og de gjorde rigtig god reklame for vores medborgerhus og mulighederne for at udfolde sig.

02-07-2018
Raku-kunstner fra Gråsten udstiller på Broagerhus
Lajla Hartig fra det gule hus i Gråsten skov nær ved slottet viser eksempler på sin kunst frem til 24. august

02-07-2018
Kvinderne vandt Broager ringridning 2018
Inga Clausen fra Guderup blev konge ved ringridningen i Broager 2018 foran Heidi Hansen, Kær, som kronprins og Kristina Jessen, Holm som prins. De tre kvinder var de eneste, der klarede alle 48 ringe og som derfor skule dyste om de tre titler. Og ikke nok med de fornemste titler ved galgerne. Også de flotteste ryttere var af hunkøn

01-07-2018
Festens bedste foto
Mange har taget en masse billeder fra årets ringridning i Broager. Netavisens fotograf, Anders Hilmer Hansen, er blandt dem. Og han har haft en travl og lang weekend som frivillig for broager.dk – til glæde for de 3.000 læsere, som ugentlig gæster denne hjemmeside. Redaktøren har valgt ringriderfestens bedste foto – taget af Anders søndag eftermiddag ved børnefrokosten i teltet. Billedet behøver slet ingen kommentarer. Det taler for sig selv. Har du et, der kan konkurrere, så send det til redaktion@broager.dk

01-07-2018
Niklas er nu blevet til en rigtig brandmand
Den sidste øvelse inden sommerferien på Broager Brandstation blev en overraskende aften, uforglemmelig for Niklas Petersen fra ungdomsbrandværnet. Der var arrangeret surprise-party for ham, fordi han nu har alderen til at kunne rykke op som rigtig brandmand. Så Broager frivillige brandværn har fået et nyt aktivt medlem. Det er noget han har set frem til længe. Broager Friv. Brandværn og Grænseegnens ungdomsbrandværn havde arrangeret programmet og den officielle ”overdragelse” til Broager brandværn. Hele arrangementet afsluttedes med hyggelig komsammen for alle - også æresmedlemmer var inviteret til at deltage.

01-07-2018
Syv nye æresmedlemmer i ringriderforeningen
Vi er rigtig mange på Broagerland, som har stor glæde af at nogen påtager sig et frivilligt arbejde. På fornemste vis lever de frivillige op til påstanden om, at livet handler om at være noget for andre. Syv aktive frivillige i Broager fik i eftermiddag en beskeden tak og påskønnelse. De blev udnævnt til æresmedlemmer i Broager Ringridning. De fik hæderen tildelt ved en højtidelighed på ringriderpladsen i eftermiddag, hvor manden Anne K. Jonsson, motiverede udnævnelserne. Æresmedlemmerne er:

01-07-2018
Billeder fra ringridningen i Broager
kl. 11.10 rulles fanen ud ved Sparekassen, og kl. 14 i dag søndag udnævner ringriderforeningen syv æresmedlemmer.

30-06-2018
En ringrider – med det hele!
I en ringrider-weekend skal I selvfølgelig ikke gå glip af en ringrider med det hele - på ringriderpladsen i Broager. Og pølsens historie følger med her i netavisen. Så ved du lidt om, hvordan det gik til, at vi fik en ringriderpølse - med ét d.


29-06-2018
Så er ringridningen i Broager indledt i det flotteste vejr
Højløkke vandt iaften med et tema om Legolands 50 års jubilæum. Jørgen Michelsen var blandt det tusindtallige store publikum og beskriver sin oplevelse. Se alle billederne.

29-06-2018
Mød øl-folket som på syv dage besøger 25-30 bryggerier
Tirsdag den 3. juli kl. 16.30 får alle, som vi køre en tur til ølbutikken i Vemmingbund, en god oplevelse hos BrewParts. På Strandvej 111 kan du opleve et cykelhold af danske øl-folk og deres kunnen i øl-viden. Og så har en vaks Broager-borger og Glansager Genbrugsauktion reddet det stålne øl-skilt.

28-06-2018
Nye krav til, hvordan vi skal håndtere vores affald
Med erfaringerne fra bl.a. ”pip-kvarteret” i Broager har byrådet i Sønderborg nu lagt op til, at vi skal til at håndtere affaldet mere grønt med indsamling af madaffald, en miljøkasse på skraldespanden, en beholder mere til endnu bedre sortering af genbrug.

28-06-2018
Stolt inspektør roste holdet i dagens festtale
Brug jeres overskud til at vise ORDENTLIGHED, lød opfordringen til eleverne, som i dag forlod Broager skole

26-06-2018
25 år med cykelringridning i Broager
Cykelringridningen i Broager på fredag bliver traditionen tro landets største. Og måske der også bliver slået en rekord med over 400 deltagere i et fantastisk fantasifuldt optog og et tusindtalligt veloplagt publikum. På den baggrund bringer vi historien om cykelringridningens fødsel – beskrevet af arkitekten bag, Carl Jürgen Bock, Skeldekobbel 20, i artiklen "25 år med cykelringridning i Broager".

26-06-2018
VEJRET, ølvogne og feststemningen bliver årets forandringer
Den mest afgørende forandring i år ved ringriderfesten i Broager bliver VEJRET, to ekstra ølvogne og måske en rekord med over 400 til cykelringridningen på fredag

25-06-2018
Kør ud og kig
Så er den nye træskulptur opsat i Brunsnæs. Skulpturen, som er udført af kunstneren Cem Erkal fra Tyrkiet, er opstillet på Illerstrandvej ved opkørslen til Klør-Fire. Skulpturen, som forestiller en dreng, står og kigger ud på Flensborg Fjord med en mursten i hånden. Skulpturen var meget populær ved det afholdte træ skulptur i Sønderborg, fortæller Kaj Østergaard, Broager.

24-06-2018
Programmet for fire dages ringriderfest i Broager
De første 100 har meldt sig til at være med i Danmarks største cykeloptog, som indleder årets festligheder i Broager

24-06-2018
Tættere kommer vi ikke på at afsløre temaet til på fredag
Vi har det bare rigtig sjovt, siger John Christiansen, Højløkke, på vegne af holdet, der som det eneste har vundet tre år i træk for deres ide i cykelringridningen. Vi er med på fredag!

23-06-2018
Sønderjysk festdag for broen i Egernsund
500-600 var med til en flot festlig eftermiddag i Egernsund, da HKH Prinsesse Benedikte kastede glans over jubilæet

22-06-2018
Gamle ringriderbilleder udstilles
Broagerlands Lokalarkiv har i anledning af den forestående ringrideruge lavet en fotoudstilling i lokalarkivets lokale i stueetagen i Broagerhus.

22-06-2018
Egernsundbroens 50-års jubilæum fejres med kongelig deltagelse
I morgen lørdag, d. 23. Juni 2018 fejres Egernsundbroens 50-års jubilæum, og vi bringer det fuldstændige og detaljerede program. I dagens anledning afslører H.K.H. Prinsesse Benedikte en jubilæumsplade på Egernsundbroen, der markerer broens jubilæum. Egernsundbroen afløste 19. Juni 1968 den sidste motordrevne kædefærge i Danmark. I dag krydser mere end 9.000 køretøjer dagligt broen.

21-06-2018
Glæd børnene – hjælp dem til børnefrokosten
Du kan nå tilmeldingen indtil torsdag kl. 12 til årets cykelringridning for 5-14 årige med efterfølgende børnefrokost

21-06-2018
Kommunen påbyder, at byggeriet i Broager standses
Det tyske mindretal har frist til den 22. juni kl. 12 med at kommentere den ventede beslutning.

19-06-2018
Hvad byder Broagerland på af gode oplevelser?
Det har Kaj Østergaard, Broager, nogle af svarene på. Gå ud og gå en tur! Her er seks forslag.

18-06-2018
Lokalhistorisk Forening besøgte Tirpitz-museet og flygtningekirkegården i Oxbøl.
Lokalhistorisk Forening besøgte Tirpitz-museet og flygtningekirkegården i Oksbøl. Og det blev en udflugt med store oplevelser og med oplevelser, der gav stof til eftertanke, fortæller arrangøren Carl Jürgen Bock.

18-06-2018
Udflugt : Cykeltur afsluttet med grill
Walther Jacobsen fortæller: Vi mødtes ved p Plads Broager Kirke kl. 14.00 med cykler og ledsagervogne og tog bestik af vejret. Finn Wogensen vores lokalguide, havde planlagt 3 ruter en kort, mellem og lang, når vejret gjorde sin indflydelse gældende. Vi besluttede os for den lange rute, da vejret var overskyet og gråt med lidt dryp fra oven.

16-06-2018
Publikum strømmer til årets festival på sportspladsen
Årets rock-festival i Broager er i gang for fuld kraft. Ti orkestre underholder ganske gratis, og publikum strømmer til, flere med klaphat og et udstyr, der ikke levner tvivl om, at de også er klar til at heppe på Danmark. Storskærmen trækker og bidrager til en festaften. Og der er plads, også til dig.

16-06-2018
Brugs-uddeler på pension: Dejligt, at der er VM i fodbold!
Bent Moldt er ved at vænne sig til tanken om ikke at være i job - og glæder sig til fodbold-kampene.


15-06-2018
32.000 på Gendarmstien siden midten af februar
Lokalt på Broagerland har vi mange gange snakket om, hvor mange der går på Gendarmstien, og ofte er der stillet spørgsmålstegn ved tallene. Nu har kommunen i 16 uger talt trafikken på stien ved fire tællestationer. Fakta er, at ca. 32.000 har vandret på den 84 km lange sti siden midt i februar

15-06-2018
Frede Struck fortæller
I årets trykte flyer med programmet til årets ringridning i Broager fortæller Frede Struck fra Mølmark, æresmedlem i Broager, om ringridningens historie. Det gør han til formanden Anne K. Jonsson, og du kan bl.a. læse, at over halvdelen af rytterne nu har sat sikkerhed i højsædet og bruger ridehjelm.

14-06-2018
TRÆSKULPTUR TIL BRUNSNÆS OMRÅDET
TRÆSKULPTUR TIL BRUNSNÆS OMRÅDET Foreningen af Grund- og Sommerhusejere i Iller og Brunsnæsområdet samt Brunsnæs, Iller og Busholm Landsbylaug ( BIB ) er blevet tildelt en træskulptur som laves ved det 7. internationale Wood Sculpture symposium i Sønderborg fra søndag 17. juni til lørdag 23.juni. Skulpturen laves af kunstneren Cem Erkal fra Tyrkiet. Hele ugen kan man følge kunstnerens arbejde med at omdanne en træstub til et kunstværk som man kan se i mange år i Brunsnæsområdet. Se mere på www.woodsculpture.dk VÆR MED – NÅR SPÅNERNE FLYVER PÅ HAVNEN Kaj Østergaard, Højmarken 51, Broager

13-06-2018
Flere elever på Broager skole
Elevtallet på Broager Skole stiger efter sommerferien, selvom i alt 52 elever forlader skolen til sommerferien. - Vi får 62 nye elever efter sommerferien og oplever ikke den store afgang til efterskolerne, så vores elevtal ligger rimelig stabilt med en svag stigning til ca. 625 efter ferien, oplyser skoleinspektør Claus B. Christensen. Vi bringer oversigten over de elever, der forlader skolen efter 9. klasse ved dimensionsfesten den 28. juni.

13-06-2018
Ska’ du it te løwda’s spisen!
Årets ringriderfest nærmer sig, og i dag har Broager Ringridning åbnet for billetsalget til den store spisen i teltet lørdag aften. Så tag dine venner med til denne fantastiske oplevelse, som kun kan opleves til Broager ringridning!11-06-2018
Tur til Toscana med Ældre Sagen i Broager og Gislev Rejser
”Broager-flyet” med Gislev Rejser til Toscana er landet igen. Ældre Sagen i Broager fyldte flyet op bortset fra enkelte sæder, og Alsie Express bød på en god rejse frem og tilbage. Hvad ugen bød på af gode oplevelser, har Ulla Abrahamsen fastholdt i en rejsebeskrivelse.

10-06-2018
Efterlyser frivillige
Broagerhus efterlyser frivillige, som har lyst til at være med i det team, som bemander info-cafeen, der også holder åbent i sommerferien. - Er der interesse for at hjælpe efter ferien, kan henvendelse rettes til Wilma Klein Lenderink på tlf. 31953367 eller mail: wilmakleinlenderink@hotmail.com – skriver formanden, Erik Krogh i et nyhedsbrev til medlemmerne i Broagerhus.

10-06-2018
En aftensmad af de gode!
Walther Jacobsen fortæller om en rigtig fornøjelig dag syd for grænsen for 53 deltagere fra Broager, arrangeret af Ældre Sagen. og skriver bl.a.: Vi kørte videre af små veje til Bilschau Krug, hvor der blev serveret kogt og røget skinke med hvide asparges til samt smør og hollandaise sauce og kartofler, det var en aftensmad der sagde spar to til det hele, og serveringpersonalet kom med nye forsyninger hele tiden, så hvis der var nogen der gik sulten fra borde, var det ens egen skyld.

08-06-2018
Broagers ansøgning om penge er udsat til august
En træls nyhed for ildsjælene i Broager. Kommunen behandler ikke ansøgningen før til august.

08-06-2018
700.000 kr. til Gendarmsti, veje og til at forebygge nye stormskader
Efter stormen i marts er kommunen nu klar til at gøre det nødvendige for den europæiske kvalitetsvandresti

08-06-2018
Mødet om midtbyen er udsat
Sønderborg Forsyning er først klar med en mere konkret plan for kloakeringen i Broager midtby i august-september, oplyser Sønderborg Kommune. - Og på den baggrund udsætter vi mødet med Broager-arbejdsgruppen, for vi skal jo også have lidt konkret at tage udgangspunkt i, siger formanden for Teknisk udvalg, Aase Nyegaard til broager.dk. Hun havde håbet at kunne have holdt møde nr. 2 om midtbyen før sommerferien.

07-06-2018
Vi kom kompasset rundt som turister, hvor vi bor
Vi fik viden med hjem, også os som ikke forstår os på ”striden” med Egernsund, eller på ekstra skat for brosten i Broager by

07-06-2018
Sønderborgs landsbyer indtager Folkemødet på Bornholm
18 indsjæle fra kommunens landsbyer og fire byrådsmedlemmer fra Sønderborg Kommune vil søge inspiration til at blive landets førende med at skabe gode levevilkår på landet. Syv på den fælles stand er fra landsbyerne på Broagerland. Det er formanden for Dynt-Skelde-Gammelgab, Rudi Cargnelli med ledsager, formanden for Smøl Landsbylaug, Ingebeth Clausen med ledsager og bestyrelsesmedlemmerne i Smøl, Sussie Sommer med ledsager, og Yvonne.

07-06-2018
Kan du bo på landet uden bil?
Kan man bo i en landsby uden at eje et køretøj og stadig være mobil? Det er emnet for en aften på Frk. Jensen i Skelde den 18.juni, hvor Dynt-Skelde-Gammelgab har en landsbybus, som på andet år kører forsøg med alternativ kollektiv transport.. - Det er et nyt koncept, vi skal snakke om og kommentere, om det har sin gang på jorden, fortæller Roy Hansen fra landsbylauget.

05-06-2018
Ildsjælen fra Holland skaber liv på Broagerhus
Nu gør Wilma et nyt forsøg på at tiltrække publikum – med ekstra åbningstid to eftermiddage i juni.


02-06-2018
En super god eftermiddag
- Når man er omgivet af flere hundrede glade mennesker, kan jeg kun være tilfreds med opbakningen, siger den praktiske tilrettelægger af årets triatlon ved Brunsnæs, Gerhard Jacobsen. Han glæder sig over, hvordan fællesskabet fungerer, og hvordan det i år med fantastisk vejr og godt humør er lykkedes at afvikle arrangementet. - Vi havde også mange tyske gæster og fik en god snak, også om nogle vigtige detaljer, der skal falde på plads for at cykelfærge-projektet lykkes næste år, oplyser Gerhard Jacobsen.

02-06-2018
En skulptur, et skilt og 5.000 kr. til BIB landsbylaug
Formanden for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune, Charlotte Riis Engelbrecht indledte årets triatlon med at hædre Årets Landsby 2018.

02-06-2018
Også markedsdag i Broager næste år
- Vi arrangerer også markedsdag i Broager første fredag i juni næste år, oplyser formanden for Broager Erhverv, Jørgen Horne. Og dermed siger han også, at Broager Erhverv er særdeles tilfreds med opbakningen til markedsdagen i går fredag. Markedsdagen gik over al forventning. Udstillerne havde et godt besøg og et godt salg.

01-06-2018
Bestyrelsen har valgt en dynamisk ny leder af SuperBrugsen
Men medarbejderne skal ikke læse om ændringerne i netavisen. Jeg vil snakke med dem først, siger Michael Næsby Jensen, 42 år, fra i dag den 1. juni ny uddeler i SuperBrugsen i Broager

31-05-2018
Få ledige pladser til Tirpitz
De første 30 har meldt sig til sommerturen, som Lokalhistorisk Forening for Broagerland arrangerer søndag den 17. juni til Tirpiz Museum med afgang fra Broager kirke kl. 9. Og da bussen har flere sæder end de 30, så har du fortsat chancen for at komme med – ved at kontakte Carl Jürgen Bock på tlf. 7444 1458 eller 2746 9226. Fristen for tilmelding er senest 10. juni.

31-05-2018
Gåfodbold – det spiller
Tredje gang er som bekendt lykkens gang. Og her kan du læse en levende historie fra sidste weekend, som Jørgen Michelsen har skrevet om, hvad der sker på banen og bagefter. Hvem ved, måske historien også giver dig lyst til at være med på stadion i Broager lørdag kl. 14.

31-05-2018
En dejlig lørdag eftermiddag på stranden
Lørdag eftermiddag den 2. juni bydes på en helt særlig oplevelse på Brunsnæs Strand. Du kan være med til det sjove eller ”bare” være publikum til dem, der vil bevæge sig og prøve kræfter til lands eller vands. Man kan tilmelde sig ved start indtil arrangementet begynder.

31-05-2018
Husk markedsdagen 1. juni
Hvis du vil deltage i markedsdagen i morgen fredag den 1. juni med salg af alskens godt fra bagagerummet eller vil høre om børneloppemarkedet, så konakt Henriette Horne tlf. 74449442. Husk også at der er fællesspisning på torvet om aftenen. Madbilletter vil kunne købes i Super Brugsen Broager.

31-05-2018
Festlig farvel til Brugsens uddeler gennem 28 år
Bent Moldt, 63 år, giver efter 48 år i Coop stafetten videre. Der var stort rykind til receptionen i dag, på en lidt underlig dag, den sidste arbejdsdag.

31-05-2018
Turen i bus er fuldt tegnet
Alle pladser i bussen på onsdag rundt på Broagerland er nu købt af lokale borgere, som gerne vil være turist i lokalområdet for en aften. Ingebeth Clausen, Smøl, fortæller, at hun gerne tager imod flere tilmeldinger til en venteliste, så turen kan gentages i august-september. Så I finder fra midt eftermiddag Ingebeth på markedsdagen i Broager midtby i morgen fredag gå rundt og gøre reklame for turen. Bag arrangementet står Lokalhistorisk Forening for Broagerland, Broager Udviklingsforum og Landsbylaugene på Broagerland.


30-05-2018
Køb billet til egnsspillet på hjemmesiden
Der er nu adgang for alle til at købe billetter til egnsspillet på Cathrinesminde Teglværksmuseum 13-17. juni.

29-05-2018
Fredag er familiedag i bymidten i Broager
Markedsdagen i Broager fredag den 1. juni slutter af med fællesspisning. Køb billet i SuperBrugsen. Næste år bliver det meget større.

28-05-2018
Broen fejres med børnetegninger
Naomi, Lærke og Nikolaj er meget optaget af at deltage i udsmykningen af Egernsundbroen, når der er jubilæum i juni. Billedet er tage af Søren Gülck i Børnehuset Himmelblå i Broager, hvor 5-årige Niciolaj beskriver sin tegning.

27-05-2018
BIB triatlon den 2. juni er til fordel for cykelfærgen
BIB byder på en motionsdag for alle den 2. Juni fra kl. 13 – Meld dig som deltager i Danmarks smukkeste og hyggeligste triatlon.

18-05-2018
Unge vil det spontane, og de kan selv!
Det er befriende, hvis I voksne (ældre) kan vise, at I også har været unge engang! Og det gjorde de så, de voksne og seniorerne, som mødte de unge på Adventure Efterskolen i Skelde.

18-05-2018
Broager-borgere fylder flyet til Italien på lørdag
- Næsten da. Ellen og Svend Aage fra Broager vil på deres første charterferie – sammen med 42 andre fra Broager.

18-05-2018
Udstilling på Broagerhus
Udstilling på Broagerhus Susanne Kampp og Ida Nielsen udstiller på Broagerhus indtil d. 14. juni. De har flettet med pil i mere end 20 år og har været på mange kurser ved forskellige undervisere, både danske og udenlandske. - Vi er begge to fascineret af de forskellige tekniker og kan godt lide at flette gode brugsting med pilen som grundlag, fortæller de. Ida har det sidste år også splejset en del, mest i papirgarn. Vi er begge medlemmer af Pileforeningen og Alsisk flettekreds. Når der er arrangementer på Vibæk møllerne, er vi gerne med som udstillere og sidder og fletter.

18-05-2018
Sætter strøm til klubhuset
Ældre Sagen i Broager får nu strøm lagt ind i klubhuset ved Ringriderpladsen, så klubhuset kan udnyttes bedre, end det sker i dag. Kommunen giver et tilskud på 30.000 kr. De resterende 8.381 kr. klarer klubben selv. Ældre Sagen Broager har p.t. 1266 medlemmer. Mange af disse bruger det grønne areal, Ringriderpladsen 2, Broager, hvor vi har en matrikel stillet til rådighed af kommunen.

18-05-2018
90.000 kr. til redskabsskur
BUI-motion har fået 90.000 kr. af kommunen til at opføre et redskabsskur ved Broager Idrætscenter, så klubbens ting kan stå tørt og tilgængeligt for trænerne til alle træninger for klubbens 121 medlemmer, hvor 20-50 procent møder op til de to ugentlige træninger.

18-05-2018
Maliq cup i Broager desværre aflyst i år
BUI Fodbold samler traditionen tro i hundredvis af børn til fodbold ved Maliq cup første weekend i juli. Sidste år deltog 85 hold. Men i år er DBUs turneringsplan ændret, og derfor har det svigtet med tilmeldinger til dette års Sommer Maliq Cup den 2. juni. - Grundet for få tilmeldinger er vi desværre nødt til at aflyse dette års Sommer Maliq cup d. 2 Juni, fortæller formanden Tore Josupeit. ​ BUI Fodbold vender stærkt tilbage i sommeren 2019, med en masse nye tiltag. Maliq Vinter Cup 2019 er ikke berørt af aflysningen.

17-05-2018
Vellykket generalforsamling i Udviklingsforum
Broager Udviklingsforum glæder sig over den markante opbakning, borgere og foreninger i Broager og på Broagerland har vist den nye forening, der markerede et års fødselsdagen med generalforsamling i aften torsdag. Formanden Dennis Kinastowski fremhævede især det tætte samspil, der er mellem landsbylaugene på Broagerland og Udviklingsforum.

17-05-2018
En aften Lokalhistorisk Forening har stor ære af
Lokalhistorisk forening for Broagerland samlede 45 i det flotte solskin til kirkegårdsvandring på Broager Kirkegård. Formanden Carl Jürgen Bock førte os igennem hele turen, der blev afsluttet ved Mindehøjen for de faldne Sønderjyder under 1. Verdenskrig.

16-05-2018
44 på udflugt til Filsø
41 var mødt op ved Broager Kirke fra morgenstunden, og så skulle vi lige et smut over Egernsund, for at få de sidste tre med. Og så kørte vi ud på motorvejen med første stop, Hylkedal rasteplads, hvor de medbragte rundstykker og kaffe/te blev indtaget. Efter ophold på godt 20 min. gik turen videre mod vest til Filsø.

16-05-2018
Koloniale erindringssteder i landsdelen
Museum Sønderjylland åbner den 23. maj en vandrende plancheudstilling om kolonitiden på Cathrinesminde Teglværk, Illerstrandvej 7, 6310 Broager. Vandreudstillingen er resultatet af et grænseoverskridende samarbejde mellem Schifffahrtsmuseum i Flensborg, Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Aabenraa og Den Slesvigske Samling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

13-05-2018
Vær turist i dit eget lokalområde
Broagerlands beboere inviteres på en 2 timers guidet bustur rundt på Broagerland. onsdag 6/6 kl. 19.00 til 21.00 Mødested: Frk. Jensen Midtballe 1 Skelde Efter turen drikker vi kaffe hos Frk. Jensen, hvor arbejdsgruppen for den fælles udviklingsplan for Broagerland vil orientere om arbejdet. Deltagerbetaling: 100 kr. incl. kaffe med tilbehør Tilmelding: senest den 1/6 til Ingebeth Clausen 23461523 max 24 deltagere, så det er først til mølle - ved et klik her (Selvom der kan stå 7. juni på billetbestillingen, så er det 6. juni, at turen finder sted !!) Hilsen Lokalhistorisk Forening for Broagerland, Broager Udviklingsforum og Landsbylaugene på Broagerland


12-05-2018
Til unge: Kom på onsdag
Landsbylaugene håber at se unge til en snak om Broager og ungelivet i byen på Adventure Efterskolen onsdag den 16. maj. – Vi håber, at elever fra ungdomsskolen og fra skolens 8.-9. klasser vil være repræsenteret og fortælle os om, hvad de synes om at bo i lokalområdet, fortæller Ingebeth Clausen på vegne af landsbylaugene på Broagerland. - Vi gerne vil høre, hvad deres oplevelser er af Broagerland, og hvad der skal til for at de vil blive boende eller flytte tilbage. Det kan ikke nytte, at det kun er os gamle hoveder, der snakker om ønsker til fremtiden. Vi skal have de unge med! Mødet onsdag er nr. to i en række møder, der bliver ledet af to fra Marselisborgcentret i Århus som led i arbejdet med den fælles udviklingsplan for Broagerland. Blandt mødets deltagere er også bl.a. kommunens ungekoordinator.

12-05-2018
Søger om penge til at udvikle Broager
Broager Udviklingsforum kan på generalforsamlingen torsdag den 17. maj fortælle mere om ansøgningen til kommunen om penge til at virkeliggøre ønsker i bystrategien, som byrådet ventes at vedtage på det næste møde.

12-05-2018
Fem ledige pladser i ny privat børnepasning
Grøn Smoothie og brændenældersuppe – det er en almindelig hverdag i den nye private børnepasning ”Regnbuen” i Gammelgab. I april åbnede den nye børnepasnings ordning i Økosamfundet Soleng i Gammelgab. Trina Jung og Lara Lampe har sluttet sig sammen og etableret et tilbud som er lidt anderledes. Maden er økologisk og vegetarisk. Der er plads til en blandet gruppe af 8 børn i alderen fra 0 til 6 år. Lara er opstartet med 3 børn - det betyder at der er 5 ledige pladser.

08-05-2018
EN GLANT DAW I ØKOSAMFUNDET
Soleng holder EN GLANT DAW d. 9. juni 2018, med masser af hygge, live musik og lidt godt til ganen - og som økosamfundet skriver: Vi har masser af plads og du kan sidde enten inde i laden ved musikken, eller ude i gårdspladsen under teltet eller i solskin. Vi laver lidt godt til ganen - økologisk selvfølgelig! Der vil være lidt til kaffen og lidt let aftensmad - lavet af vores egen dygtige kok Thierry

08-05-2018
Forsikringsselskab hæver dusør for opklaring af brande til 100.000 kr
To gange blev der i september 2017 sat ild til Stationskroen, Vestergade 1 i Broager. I den forbindelse har Alm. Brand Forsikring tidligere udlovet en dusør på 25.000 kr. for oplysninger, der kunne føre til opklaring af brandene. Nu hæver selskabet dusøren til 100.000 kr. Du kan læse mere om ejerens reaktion på brandene: Psykopaten skal fanges!

07-05-2018
”Den ene af vores børn vil have arven udbetalt i motorcykler”
Peder Pedersen, Solskrænten 16, havde for år tilbage 120 motorcykler. Sidste år gik det galt. ”Det er en skam. Men det er skæbnen”, siger den 80-årige, som har været med i fjernvarmens bestyrelse i 49 år. Læs mere.

03-05-2018
Bystrategien ventes også vedtaget af byrådet
Teknik- og Miljøudvalget har i går behandlet bystrategien for Broager og anbefaler Byrådet at godkende den. Den er for en stor dels vedkommende borgernes eget bud på, hvad der er Broagers særlige DNA.

02-05-2018
Ny bestyrelse i Broager Sparekasse
Nyt bestyrelsesmedlem fra Rødekro og ny formand i Broager Sparekasses bestyrelse er med til at sætte dagsordenen i fremtiden. Efter 8 år i sparekassens bestyrelse er Malene Lehman trådt ud, og i stedet er Anne-Mette Michelsen kommet ind i bestyrelsen. Anne-Mette Michelsen bor i Rødekro og er chef for Borgerservice, IT og Digitalisering i Haderslev Kommune.

01-05-2018
Ros til kommunen for blomsterne
Jørn Lehmann Petersen, Farverløkke 41, Broager, skriver dette læserbrev: En stor tak til Sønderborg Kommune for at bringe et endnu smukkere forår ind i vores kommune. Sjældent har vi set så smukt et blomsterhav byde foråret velkommen! Næste overalt møder vi forårsblomster sammensat i utrolig flotte bede, til stor glæde for os lokale, men også for gæster i vores kommune. Vi skylder en stor tak til idémanden og til dem der lavede det praktiske arbejde med at plante de mange blomsterløg i efteråret. Og allerede nu kan vi glæde os til næste forår, hvor det hele kommer igen - og også i de efterfølgende forår! En stor tak til jer alle!


29-04-2018
BUIROCK LØB HAR ÅBENT FOR TILMELDING
Nu er der åben til tilmelding til dette års BUIROCK LØB den 16. juni, og arrangørerne udlover en lækker goodiebag til de første 100 tilmeldte. Tilmeldingen og betalingen foregår på MobilPay Ann Winther 2320 9341. Der bliver to løbe/gå ruter på enten 5 eller 10 km. med start fra Broager Idætscenter og fælles opvarmning foran rock-scenen, hvorfra der efter løbene er 12 timers musikalsk underholdning. Prisen pr. deltager er 60 kr.


26-04-2018
Danmark Spiser Sammen
80 i Broager har deltaget i middagen mod ensomhed, som landsdækkende gennemføres under ”Danmark Spiser Sammen”, og i dag torsdag deltager 100 i Sønderborg, i Frivillighedens Hus, i en tilsvarende middag i Sønderborg. Kampagnen støttes af Nordea Fonden, og formålet er at give mennesker mulighed for at mødes i nye fællesskaber omkring et måltid til rimelige penge. I Broager blev der serveret Danmarks nationalret stegt flæsk med persillesovs, kartofler, rødbeder, salat med dressing en magnum is til dessert samt kaffe/te med småkager til. For at gøre det hele hyggeligt, var der fællessang akkompagneret af Vagn på guitar. Det blev en hyggelig eftermiddag, hvor snakken gik lystigt, sangstemmerne blev hørt/rørt og ej at forglemme, forårssolen tittede gennem vinduerne på Broagerhus.

25-04-2018
Broager Sparekasse åbner i Vojens
Broager Sparekasse har i dag filialer i Broager, Sønderborg og Aabenraa, og fra 1. maj ogå i Vojens. Sparekassens mål er, at man også i Vojens vil se Broager Sparekasse som en lokal bank. - Vores mål er, at borgerne i Vojens kommer til at se Broager Sparekasse som et lokalt og nærværende pengeinstitut. Vores indstilling er, at hvis Vojens vil os, så vil vi også Vojens. På sigt kan det betyde endnu mere engagement i Vojens og lokalområdet” fortæller Lars Christensen i en pressemeddelelse. Afdelingen i Vojens bliver lidt utraditionel med én ansat, som bliver at træffe i i en skyboks i SE Arena, og her vil det være muligt for kunder at komme til møder. Det lidt utraditionelle setup betyder, at der ikke er faste ”åbningstider”. Man laver blot sine aftaler med lederen, Per E. Petersen, når det passer ind i kalenderen.

24-04-2018
Håbet er, at opbakningen er der til at lykkes i 2019
Håbet var at igangsætte en testfase i år, men manglende svar udsætter testen til 2019.

23-04-2018
Årets konfirmander i Broager St. Bededag
Store Bededag, fredag den 27. april kl. 9.00 bliver disse unge konfirmeret i Broager Kirke: Magnus Hansen Albæk, Østergade 18, Mathilde Kaas Hessellund Andresen, Skeldemark 11, Andreas Jordt Bendorff, Storegade 7,1 sal, Christine Juulsgaard Bonde, Møllegade 77, Rasmus Moldt Ebbesen, Møllegade 42a, Isabella Meidan Hansen, Ringgade 5, Mette Baagøe Hansen, Dyntvej 118, Mads Ferdinand Baagøe Hansen, Dyntvej 118, Mikkel Sjørslev Henriksen, Møllegade 6, Alexander Benjamin Jacobsen, Mejerivej 14, Filippa Guldberg Jensen, Skræddergade 8, Patricia Jensen, Skodsbølvej 30, Rasmus René Nielsen, Møllegade 74, Anders Paulsen, Nejs Bjerg 62, Karen Stokholm Petersen, Vesterbakke 6, Kevin McCullar Petersen, Nygade 21,1, Emma Rybicki-Madsen, Brombjerg 55, Lisa Charlotte Stoffelen, Brombjerg 75, Emil Zachariassen, Mølmark 27, Jonas Lehmann Kræmer, Ringridervej 5, Ida Tornhøj Vismark, Peter Nissens Gang 2.

22-04-2018
53 ældre på ”historisk” udflugt
53 medlemmer af Ældre Sagen i Broager har været på en "Historisk" udflugt. Vi startede med at besøge den gamle købmandsgård i Bindeballe, hvor flere blev mindet om hvordan en købmandsbutik så ud da vi var børn. Hvilket var temmelig fornøjet. Herefter tog vi til Jelling, hvor startede med en frokost på Jelling kro, derfra var der ikke langt at gå til det nye besøgscenter "Kongernes Jelling" hvor vi et foredrag om det historiske og tilblivelsen af området og centeret, vejret var strålende, og der var rig mulighed, til at gå rundt og besigtige det store område. Derfra kørte vi til Egtved pigens grav, hvor der var en mindre udstilling. Her indtog vi kaffe med kage. Hjemme i Broager klokken 18:00 efter en helt fantastisk dag,

22-04-2018
35 til fortidsmindedag på Volden
I eftermiddag søndag var godt 35 mennesker samlet for at høre et foredrag om historien om Smøl Vold. Historien kom langt omkring og startede omkring 1100 tallet, videre over middelalderen og svenskekrigene og helt frem til i dag. Det var en spændende times tid, hvor der kom mange fakta på banen.

22-04-2018
12 timer med BUI Rock venter den 16. juni i Broager
Allerede nu kan du købe billet til sildespisningen i Super Brugsen i Broager. Læs om det fantastiske program.

21-04-2018
83.000 forårsbebudere byder velkommen i Broager
Blomsterne springer ud i landsbyerne, i parken i Broager, ved kirken og på strækningen fra Vesterbakke til Vestergade.

20-04-2018
Du kan komme med i billetkøen til oktoberfest
672 billetter til oktober-festen i Broager blev solgt på 20 dage sidste år og på20 timer i år, men Michael Jørgensen gør opmærksom på, at man kan blive skrevet på venteliste.

19-04-2018
Fulde huse fredag eftermiddag
Forfatter Karsten Skov, Broager, samlede fulde huse på biblioteket i Broager i eftermiddag torsdag, hvor han fortalte om filmen, som Fridthjof Film arbejder med inspireret af hans første bog – og om ENKELAND, som udkom i lørdags. Han fortalte de fremmødte om, hvor han har fået inspirationen til at skrive om enkerne på Broagerland under 1. verdenskrig, og han fortalte om de to autentiske fortællinger, der ligger til grund for bogen.

19-04-2018
Koncerten er udsolgt !!!
Samtlige 1.150 billetter til koncerten med Münchener Freiheit den 7. september i Broager Hallen er udsolgt, fortæller Broager Kultur på Facebook. Dermed er den hidtil største koncert-satsning i Broagers nyere historie også en kæmpe succes for Broager Kultur og Broagerland. Som formanden Mette Labori udtrykte det, da koncert-aftalen blev offentliggjort: - Vi tør tænke ud af boksen, vi tør satse og vi tør tænkte stort, fortæller Formand Mette Labori. Derfor turde vi godt skrive under på kontrakten med Münchener Freiheit.

18-04-2018
Fem stjerner til Karsten Skov
Når Broager-forfatteren Karsten Skov i morgen eftermiddag torsdag kl. 16.30 fortæller om sin bog ENKELAND på biblioteket i Broager, gør han det med en solid anmeldelse af bogen i ryggen. Kulturredaktør på Flensborg Avis, Hans Christian Davidsen, som er tilknyttet P1 Kultur som kulturvejleder og Kulturkapellet som anmelder, leverer desuden anmeldelser til Litteratursiden.dk og Kulturkongen.dk og skriver i sin anmeldelse bl.a.:

18-04-2018
Hvornår går du i gang med at motionere?
Mange er allerede gået i gang efter vinteren. F.eks. som løbere i BUI Motion. Eller fra 5. maj som deltagere i GÅ-FODBOLD. Og er du mere til den vejr-uafhængige motion, så kan du teste et nyt tilbud allerede i denne weekend den 21.-22. april. Lørdag og søndag kl. 11-15 holder Motionsklubben i Broager på Møllegade 23 åbent hus. Det er gratis at kigge ind og se, hvordan klubben har udvidet tilbuddene det seneste år. God fornøjelse med kombinationen af højere puls og socialt samvær i Broager.

17-04-2018
GÅ-FODBOLD i Broager fra 5. maj
Få af os som ikke har dyrket sport, kan se os selv på en fodboldbane. Men NU kan vi! Er du +40 og har lyst til sjov og hygge, så byder BUI Fodbold på GÅ-FODBOLD for mænd og kvinder med træning en time - første gang lørdag den 5. maj kl. 14 på stadion. Det hele drejer sig om at få lidt motion, meget hygge og socialt samvær, på en ny og sjov måde. Og så er det GRATIS.

17-04-2018
Fuld gang i årets aktiviteter i Cathrinesmindes Venner
Venne-foreningen inviterer på vandretur på Nybølstien lørdag den 5. maj med rundvisninger og foredrag.

16-04-2018
Børge kom med stenen til ”rejsegildet” på HUSETs navneskilt
Mejslet i granit gør medborgerhuset det klart, hvad det hedder. Efter en vellykket operation med Børge fra Skelde som dirigent blev der holdt rejsegilde.

16-04-2018
Kunst i børne- og brohøjde
Broager skole og børnehaverne i Broager er blandt de inviterede til at bidrage til en kunstudstilling på Egernsundbroen i forbindelse med broens 50 års jubilæum den 23. juni. Kunststi-gruppen under Gråsten Forum inviterer nemlig alle børn i områdets børnehaver, indskolingen og SFO’er til at bidrage til kunstudstillingen.Tilmeldingen til kunstværket i bro og børnehøjde kan ske til ljon@sonderborg.dk senest den 1. maj

15-04-2018
øko-dagen slap for veganer-protester på Broagerland
Ifølge TV-avisen i aften søndag havde veganerne udpeget seks økologiske landbrug i Danmark, hvor de ville protestere imod landmændenes mælkeproduktion. Broager var udpeget som den ene af de seks adresser. – Veganerne mødte med bannere sidste år og havde varslet på Facebook, at de også ville møde op i år med bannere om, at mælkeproduktion ifølge dem skader køerne. Men de mødte ikke op. Vi havde en rigtig rolig og god dag med ca. 3.000 gæster, fortæller Frode Lehmann som sammen med fru Gitte er de eneste økologiske mælkeproducenter i hele Sønderborg Kommune. Der blev solgt adskillige pølser og økologisk honning. – Og vejret var med os. Først kl. 14 fik vi de første dryp regn, og da sluttede vores arrangement. Så det var en fornøjelse for alle, oplyser Frode Lehmann som kl. 12 åbnede staldene og sendte køerne på græs.

15-04-2018
Heine Gas er ugens profil
Èn af de absolut mest alsidige butikker i Broager i mange år var med Heine Gas bag disken i Vestergade 29, hvorfra han i 1948 fik tilladelse til at sælge flaskegas, gasdepot og kaldenavnet ”Heine Gas”. Han havde alt. I de meget sjældne tilfælde, hvor han ikke har den vare, kunden spørger efter, var han en mester i at sælge en anden vare til kunden.

14-04-2018
Intet barn skal stå alene
Søndag d. 6. maj går SOS Børnebyernes lokalgruppe ud og stemmer dørklokker, så flere børn kan få et kærligt hjem og en tryg opvækst. Men den lokale gruppe har brug for indsamlere. Du kan få mere at vide hos lokalformand Bodil Glenthøj, på tlf. 30 50 39 82 eller e-mail bodil.glent@gmail.com

13-04-2018
Broager-forfatteren Karsten Skovs nye bog ENKELAND udkommer i dag
Bogen ENKELAND handler om Broagers enker og livet på Broagerland under 1. verdenskrig. Sille Laukam er hovedpersonen i en fiktions-roman baseret på virkelige hændelser

12-04-2018
Han talte lotto-pengene op – 8.350 kr. !!
Broager Erhverv og Pensionistforeningen klapper i hænderne efter en rigtig vellykket lotto-aften i aften torsdag på Broagerhus. Ikke færre end 77 købte plader til det første af tre lottospil til fordel for en kommende julebelysning i Broager by.

11-04-2018
Prinsessen deltager i juni i Egernsund
Prinsesse Benedikte klippede den røde snor til Egernsundbroen ved indvielsen den 19. juni for 50 år siden, og hun har sagt ja til at deltage under festlighederne på broen i år, 50 år efter, den 23. juni. - Vi har valgt at lægge arrangementet på en lørdag så alle borgere kan være med, og det er en stor ære, at Prinsesse Benedikte også kommer i år, 50 år efter indvielsen, Det siger noget om, hvor vigtigt og historisk, begivenheden er, siger Lene Neumann Jepsen på arrangørernes vegne. Prinsesse Benedikte skal afsløre et jubilæumsemblem, som bliver sat op for at markerer 50 års jubilæet for, at den sidste kædefærge i Danmark blev erstattet med en bro.

10-04-2018
Henrik er den første velkomstvært i Broager
Det er vigtigt at tage godt imod nye tilflyttere, siger han. Kender DU en 2017 eller 2018-tilflytter, så mind familien om, at der er velkomstdag på rådhuset i Sønderborg lørdag den 21. april

10-04-2018
Tilflytteren fra Sjælland har sikret Gendarmhuset på Klør-Fire
Vibeke og Henning Rasmussen solgte for seks år siden landsted ved Køge, og han på fjerde år formand for Brunsnæs, Iller og Busholm landsbylaug, som sikrede Broagerland titlen Årets Landsby.

09-04-2018
Køerne er det store trækplaster på søndag
På søndag den 15. april er der øko-dag i landbruget. Og på Broagerland er det Gitte og Frode Lemann, Stensigmose på Broagerland, som byder velkommen til en fantastisk oplevelse.

08-04-2018
41 indsamlere i Broager
I hele Sønderborg Kommune var der 128 indsamlere i søndags, heraf 41 i Broager. De fik samlet i alt 178.607 kroner ind, hvilket er en lille nedgang i forhold til sidste år, hvor der blev indsamlet 195.760 kroner. De 41 indsamler i Broager og opland fik ruterne koordineret af Finn Jensen Solskrænten, som er leder af indsamlingen. Han ses i midten af fotoet. (Foto: Finn Wogensen).

07-04-2018
Fortidsmindedag på Smøl Vold
Smøl Vold er et ikke helt almindeligt voldsted. Det kan vi alle forvisse os om på søndag den 22. april, når museumsinspektør Silke Eisenschmidt viser frem og fortæller kl. 14. Mødestedet er rastepladsen ved Smøl Vold nord for Broager. Fortællingen indgår i søndagens markering af fredede fortidsminder, en aktivitet, som de arkæologiske museer i Danmark sammen med Slots- og Kulturstyrelsen gennemfører den 22. april

07-04-2018
Tilflyttere på byvandring i Sønderborg
Efter stor interesse fra tilflyttere afviklerTilflytterservice Sønderborg sin tredje velkomstdag. Tilflyttere fra 2017 og 2018 bydes ind til Velkomstdag lørdag den 21. april kl. 12.00, hvor borgmesteren åbner op med en velkomsttale i Byrådssalen på Rådhuset. Herefter er der byvandring rundt i Sønderborg by, inden dagen afsluttes i Det Sønderjyske Hus med sønderjysk kaffebord og networking.

07-04-2018
217 kvm solceller på ladens tag
Frode Lehmann, Stensigmose 4, nord for Broager Strand Camping, vil den 17. april kunne gå i gang med at opsætte 217 kvm solceller på den sydvendte del af taget på laden, der ligger ca. 170 meter fra kysten. Betingelsen er blot, at der ikke kommer indsigelse fra borgerne til den tilladelse, kommunen har givet og som nu er i offentlig høring. Solcelleanlægget er antirefleksbehandlet.

07-04-2018
Beretningen skaffede BIB titlen som Årets Landsby
Den lyder måske ikke prangende men siger rigtig meget om, hvad frivillighed betyder for det lokale liv – også når man ikke skal blande sig…

07-04-2018
Høringsvaret fra Broager om Broagers bystrategi
Straks efter mødet i Broager Udviklingsforum i torsdags den 5. april blev mailen til kommunen skrevet - med bemærkningerne til forslaget om en bystrategi for Broager.

06-04-2018
Samarbejdskulturen skal give os lysten til at engagere os
Ja, hvad er der egentlig sket i og med Broager, siden Udviklingsforum blev oprettet for et år siden. Formanden, Dennis Kinastowski, fortæller.

05-04-2018
Julelotto den 12. april
Hele overskuddet går til at anskaffe julebelysning til Broager by, og bag initiativet står Broager Erhverv i samarbejde med Broager Pensionistforening. De flotte præmier er sponsoreret af medlemmer fra Broager Handel & Erhverv

05-04-2018
BIB er kåret som årets landsby
På landsby-topmødet i Svensgtrup Forsamlingshus i aften torsdag for kommunens 34 landsbylaug blev årets landsby kåret. Og Årets Landsby ligger på Broagerland og består af tre landsbysamfund, nemlig Brunsnæs-Iller-Brusholm forenet i landsbylauget BIB, som var repræsenteret ved Jan Jessen og Torben Christensen. De modtog et beløb på 5000,- kroner, et skilt med den fornemme titel og en buket blomster. Det var formandsberetningen fra landsbylaugets generalforsamling, der stak lidt ud.

05-04-2018
Ny uddeler er fra Tønder
Super Brugsen i Broager skifter leder. Den nye uddeler i Broager, bliver Michael Næsbye Jensen, 42 år, fra Løjt Kirkeby. Han kommer fra et job som souschef i Kvickly i Tønder. Han afløser Bent Moldt, 63 år, der har sidste arbejdsdag den 31.maj. Han har ledet Brugsen i Broager i 28 år. Oplysningen om leder-skiftet blev givet på Brugsens generalforsamling på Broagerhus, som samlede 75 medlemmer.

05-04-2018
Ekstraordinær generalforsamling
Broager Udviklingsforum indkalder til ekstraordinær generalforsamling torsdag den 17. maj kl. 19.30 på Broagerhus med dagsorden ifølge vedtægterne. Det besluttede bestyrelsen i Udviklingsforum i aftes den 5. april efter et særdeles vellykket møde, hvor vi drøftede et høringssvar til kommunen omkring forslaget til bystrategi for Broager by. Dernæst, og endnu vigtigere, blev der snakket konkrete aktiviteter inden for bystrategiens rammer. Der blev klappet tre gange – for tre nye arbejdsgrupper. Tovholdere har meldt sig til at udvikle et projekt for Lodden Mose, for parkunderholdning og for en legeplads i Broager by.

05-04-2018
Lions-donation til musikfestival på Strandhjem
Lions fra Broager-Gråsten var tirsdag aften på besøg på Strandhjem i Brunsnæs, hvor formanden, Erik Krogh, Broager, overrakte en check på 5.000 kr. til leder af Strandhjem igennem 38 år Ruth Brandstrup. Pengene skal bruges til en musikfestival. Den afvikles i august, og til den tid er en ny leder tiltrådt.

04-04-2018
De er landets bedste svineavlere
Ægteparret Maria og Claus Petersen, Skeldemark, er for fjerde år i præmieret for at producere landets allerbedste Landrace-svin på gården ved Skelde. Det skete ved generalforsamlingen i Dansk Svineavl. Ægteparret driver som niende generation familiegården på Skeldemark. Parret har investeret et tocifret millionbeløb i bygningerne, ligesom de har øget medarbejderstaben fra syv til det dobbelte. Gården har 950 søer heraf de 160 til avl med landrace. JydskeVestkysten skriver, at grisene på Skeldemark har mere plads og flere ansatte omkring sig end på traditionelle svinefarme. På plussiden giver grisene en god pris, når de sendes til primært Tyskland men også til Belgien, Holland, Polen, Spanien og Brasilien.

28-03-2018
Stien ved Kragesand er nu én af 50 smutture i Danmark
Blandt 580 forslag til naturoplevelser er Gendarmstien på Broagerland nu også at finde på ny hjemmeside med 50 naturoplevelser i Danmark

28-03-2018
Smøl samlede 15 kg affald
Smøl Landsbylaug har allerede gennemført årets rengøring efter ”natur-grisene”. Ti borgere fra Smøl samlede i fredags ca. 15 kg papir/plastic og dåser/flasker + en enkelt kofanger og et hestedækken, fortæller Ingebeth Clausen, formand for landsbylauget og roser kommunen for at levere gribetænger og sække og afhentningen af affaldet. Og de sponserede pølser og sodavand.

27-03-2018
Fra 1.april kan du købe billet til oktoberfesten i Broagerhallen
672 billetter sælges efter først-til-mølle princippet. Det bliver en uforglemmelig aften med masser af Bier, Möse und Hornmusik.

27-03-2018
Landsbyer samles om forårsrengøring
24 landsbylaug i Sønderborg Kommune deltog sidste år i aktion "affaldsindsamling". Nu får de igen tilbuddet om at få leveret sække og gribetænger fra kommunen samt pølser og sodavand fra Sønderborg Forsyning. Det er godt for fællesskabet og for miljøet. Der er pølser og sodavand til dem, der deltager. Og det er nu, landsbylaugene skal tilmelde sig.

27-03-2018
Han flytter også gerne hegnspælene, når vandet æder af skrænterne
Frode Lehmann, Stensigmose, var begejstret for filmen - og for Gendarmstien - selv om hegnspælene mellem hans marker og stien skal flyttes af og til, når en storm har bidt noget af skrænterne.

24-03-2018
Mange har valgt denne ny avis
Af Kristian Pallesen, Sletmarken Netavisen broager.dk er uden diskussion avisen med de fleste omtaler fra og om Broagerland. I denne weekend passerer vi to milepæle i Broager. Siden netavisen så dagens lys for et år siden er nyhed nr. 500 skrevet i denne weekend. I sidste uge havde netavisen 2.520 læsere eller i gennemsnit 360 daglige læsere af nyheder, som stadig flere foreninger og borgere bidrager til ved at kontakte redaktionen. Som redaktør glæder jeg mig over fremgangen og håber, at I vil hjælpe med at bevidstgøre endnu flere om det lokale medie, den nye avis for Broagerland og om borgerne på Broagerland. Giv mig gerne et praj, når du synes, en person eller aktivigtet bør omtales. Jeg hører gerne fra jer enten på telefon 6151 4788 eller på mailen redaktion@broager.dk NB: Denne omtale er nummer 501 siden avisen udkom første gang.

23-03-2018
Han falder for aldersgrænsen
Peter Johannsen, Skelde, landmand og dyrlæge, har i 15 år siddet i bestyrelsen for Broager Sparekasse, i 11 år som formand. På garantmødet i Broagerhalen takkede han af. Han falder for aldersgrænsen. - Så det er ganske udramatisk. Aldersgrænsen er 67 år, og det fylder jeg. På næste møde i bestyrelsen konstituerer vi med ny formand, oplyser Peter Johannsen. Han driver ikke længere landbrug men vil fortsætte sit arbejde som dyrlæge. Og han forventer at forblive i sparekassens repræsentantskab.

23-03-2018
Forbudskilte skaber falske forhåbninger
I Sønderskoven ved Sønderborg er der indført forbud mod cykler på dele af Gendarmstien. Her har de gående eneret på stien. Det skaber forhåbninger hos de elskere af Gendarmstien, som gerne vil have mountainbikes forbudt på vandrestien på de mest sårbare strækninger på Broagerland. Men de håb afliver kommunens ansvarlige for stien.

23-03-2018
Fejrer Egernsund-broens 50 års fødselsdag 23. juni
Den 23. juni bliver der fest. Egernsund-broen fylder 50 år, og der er nedsat en brojubilæums-komité, som nu er i gang med at planlægge et program til en forrygende dag, som medlem af komiteen, Anne Marie Naujeck udtrykker det. Billetter til aftenfesten kan købes fra 14. april hos Amaryllis i Broager.

23-03-2018
Får inspiration til frivillighedsarbejde fra årets europæisk frivillighedshovedstad
Lokalområdets frivillige i landsbylaugene og Udviklingsforum får nu inspiration til frivillighedsarbejde fra årets europæisk frivillighedshovedstad

23-03-2018
Kontrollant fra Kassel tjekker Gendarmstien
Kun ved Spar-Es har havet spist vandrestien, og der går måneder, før stien kan være genskabt.

23-03-2018
Byrådet fastholder visioner - uden at tilføje nye
Genbrug er måske den mest rammende konklusion efter at det nye byråd i to dage har diskuteret visioner for de næste fire år.

23-03-2018
650 til garantmødet i år
Brødrene Olsen fik alle 650 fremmødte til garantmødet i Broager Sparekasse op af stolen, da de efter rejecocktail og kalvesteg sørgede for den gode stemning og sluttede af med en hel Broagerhal, der stod op og sang med på "Proud Mary". Også sparekassens direktør, Lars Christensen, var begejstret. Ikke mindst over regnskabet for 2017.

23-03-2018
Gendarmstien præsenteres i TV-programmer
Mandag aften (26. marts) kan seere i hele landet gå på opdagelse på Danmarks første EU-certificerede kvalitetsvandresti - Gendarmstien fra Skovby på Als til Padborg. Det kan de hjemme fra lænestolen, idet det nemlig er TV-stationen DK4, der sender to gange en halv time, som er optaget sidste sommer. De to udsendelser sendes fra kl. 19 til 20. I den første halve time går turen fra Skovby på Als til Dybbøl Mølle - i den sidste fra møllen til grænsen ved Padborg.

22-03-2018
Spejderne kommer med påskedekorationer i dag lørdag
Mange husstande i Broager får i dag lørdag den 24. marts kl. 10-14 besøg af spejdere fra Broager Drengegruppe, som ringer på for at sælge en påskedekoration. De er lavet af spejdere, forældre og ledere og sælger dem for 30 kr. for én og to for 50 kr. - Vi sælger primært ved dørsalg rundt i Broagers villakvarterer og forventer at have en stand ved Brugsen, fortæller spejdernes leder.

21-03-2018
Åbent hus i øl-butikken
Brew Parts på Vemmingbund Strandvej har rykket rundt og fået plads til endnu mere øl i butikken. Tilmed kan holdene til ølsmagninger nu være større. I den anledning sætter indehaver Mikkel lidt fadøl på hanen, som tankes direkte fra fermentasaurus gæringsbeholder.

21-03-2018
Nu ved de noget om misbrugere på gadeplan
På Broagerhus har 76 medlemmer af Ældre Sagen hørt om gadesygeplejeske Linda Holtz Pedersens arbejde i Sønderborg Kommune. Hun arbejder i byerne Nordborg Sønderborg og Gråsten, hvor hun tager sig af misbrugerne af narkotika og alkohol på gadeplan

21-03-2018
Vil lukke Broager Renseanlæg
Et forslag om at lukke Broager renseanlæg og renseanlæggene i Gråsten, Himmark på Nordals og det gamle anlæg i Sønderborg kommer snart i høring. Forslaget går ud på i stedet at bygge et nyt fælles renseanlæg ved Kær Vestermark til 300 mio. kr. Og hvis Sønderborg Kommune godkender byggeriet, vil renseanlægget forventeligt blive etableret i perioden medio 2021 – ultimo 2024, og sat i drift herefter. Det bliver dyrere at komme af med spildevandet.

20-03-2018
Læs om Jacob Christensen
Ugens Broager Profil præsenterer hver uge nye og spændende mennesker fra bogen “Broager profiler (1922-1997)”, af Vibeke Fonnesberg, hvori man kan finde portrætter og profiler af borgere fra kommunen, der har haft en særlig betydning for egnens historie. I denne uge kan du læse om landmand Jacob Christensen, formand for Skelde Gymnastikforening og Sportens Venner

19-03-2018
Ulve hos Frk. Jensen i Skelde
Hvad tænker du om ulve? Du kan teste din holdning før og efter en rigtig ulveaften hos Frk. Jensen, Midtballe i Skelde den 10. april kl. 19. Et par timer bliver du informeret og underholdt af Lars Madsen fra Hundens ernæringscenter i Glostrup. Han har i 20 år levet og studeret ulvene i USA; Canada og Arktis og kender en del til ulvene i Danmark.

19-03-2018
De fire kunstnere på årets Forårsudstilling
Vi præsenterer de fire kunstnere, som udstiller på Cathrinesminde Teglværk på denne 19. forårsudstilling med Broagerlands Kunstforening.

19-03-2018
Udviklingsforum: Sikker trafik og attraktiv bymidte
Den lokale arbejdsgruppe er enige om to overordnede hensyn, der skal indfries i kommunens udspil til, hvordan bymidten i Broager bør udformes.

18-03-2018
Planer om busture rundt på Broagerland
Landsbylaugene og Broager Udviklingsforum vil gerne have borgere og turister på bænkene og ser gerne alle borgere som gode turistambassadører for vores skønne område.

18-03-2018
Broager Erhverv indgår nu i Advisory Board
Som formand for Broager Erhverv indtræder Jørgen Horne nu i kommunens Advisory Board, hvor formålet er at styrke båndene mellem erhvervslivet og kommunens Erhvervsservice. - Vi har et stærkt ønske om den bedst mulige dialog, og vores Advisory Board omfatter nu handelsstandsforeninger, erhvervsforeninger og organisationer som Dansk Industri, Dansk Erhverv, Horesta og turistaktørerne, fortæller sekretæren for gruppen, Michael Roager, Sønderborg Kommune.

17-03-2018
En drøm bliver nu til virkelighed for Sussie
Lige siden Broagerhus åbnede har Sussie Sommerlund haft en drøm om at blive tovholder for sit eget lille sy-hold. Indtil nu har hun været tovholder for alle aktiviteter i husets kreative værksted. Hun har sørget for, at en række hold er kommet i gang. – Nu har jeg også fået overskud til det, jeg egentlig allerhelst vil. Vi starter op med at sy dragter og udstyr til sommerens ”Levende Teglværk” på Cathrinesminde, som sidste år blev en fantastisk succes med 40 frivillige børn og voksne, fortæller Sussie Sommerlund.

16-03-2018
1.268 er medlem af Ældre Sagen i Broager
De færreste er i tvivl om, at den i særklasse mest aktive lokale forening med tilbud til pensionister er Ældre Sagen i Broager. Atter i år melder formanden om medlemstilgang med et plus på fem! Nu er ikke færre end 1.268 medlem af den lokale afdeling af den landsdækkende organisation. Knap 90 deltog i generalforsamlingen på Broagerhus.

16-03-2018
Hjælp til it kan anbefales
Ældre Sagen i Broager har åben it-cafe på Broagerhus hver onsdag kl. 10-14. Med nogle rigtig dygtige folk til at undervise. Og formanden anbefaler varmt et besøg i it-cafeen, hvis man har bøvl med mobilen, tablet eller PC.

16-03-2018
Lokalhistorien har bud efter de unge
Det bekymrer formanden for Lokalhistorisk Forening for Broagerland, Carl Bock, at foreningen ikke godt nok har evnet at få unge som medlemmer af foreningen. De seneste år er medlemstallet nemlig gået ned. - Gennemsnitsalderen i vor medlemsskare er høj, så der falder jævnlig nogen fra i den øvre ende på medlemslisten. Det er helt naturligt. Men. Vi har ikke været gode nok til at vinde nye medlemmer, især ikke blandt de unge.

16-03-2018
BUI-motion inviterer til løbe-start
På søndag har BUI-motion rigtig mange løbere i gang med at invitere til løb. Adskillige får en seddel i postkassen og bliver mindet om, at nybegyndere er meget velkomne til informationsmøde og prøvetræning enten 4. eller 11. april kl. 18 eller søndag den 8. eller 15.april kl. 10.

16-03-2018
Cykelstien Dynt-Skelde godkendt
Teknik- og Miljøudvalget har nu besluttet, hvordan stien mellem Dynt og Skelde skal anlægges, og det bliver en sti med asfalt i et nyt tracé og med diode-belysning. Beslutningen er truffet efter drøftelse med borgerne og yderligere undersøgelse af forholdene. Den nye cykelsti kommer til at koste 5 mio. kr., fordi der også skal eksproprieres jord til stien, så den får et forløb, hvor der ikke står konstant vand på asfalten.

16-03-2018
En velafviklet generalforsamling med 56 deltagere.
Alle antenner er rettet mod ”Kido”, som torsdag aften holdt et levende foredrag for de fremmødte på generalforsamlingen i Lokalhistorisk Forening for Broagerland. De 56 fremmødte havde en rigtig god aften på Broagerhus og genvalgte bestyrelsen, efter at Formanden, Carl Jürgen Bock, og arkivlederen, Orla Kristensen, havde aflagt hver især en detaljeret beretning over det forgangne år.

15-03-2018
Nyt liv efter hjertestop
En 75-årig tidligere Smøl-borger er i live i dag torsdag takket være to voksne børnebørns resolutte indsats i søndags, da familien stod ved vedbuffetbordet klar til en dejlig frokost. Den nåede han ikke! Han faldt om med hjertestop. I dag sidder han på sygehuset med slanger og ilt efter tre by-pass operationer og ømmer sig taknemmelig over, at børnebørnene reddede hans liv og fuld af forståelse over at have knækket to ribben.

15-03-2018
Nyvalg i Ældre Sagen i Broager
På årsmødet valgte medlemmerne af Ældre Sagen i Broager tre nye til bestyrelsesarbejdet. Følgende sagde farvel til bestyrelsesarbejdet: Frede Weber Andresen er stoppet efter 14 år Karin Johannsen er stoppet efter 10 år Finn Wogensen er stoppet efter 2 år Nye er: Tove Hansen, Egernsund Walther Jacobsen, Broager Jan Schwartz, Broager

14-03-2018
To spis-sammen-dage i år
Med knap 90 deltagere afviklede Ældre Sagen i Broager årsmøde i dag onsdag på Broagerhus, hvor formanden Mona Rathje afslørede en del af årets program. - En af Ældre Sagens mærkesager i år er igen kampen mod ensomhed, som startede i 2014. Hvornår den slutter, er der ingen, der ved. Vi ved kun, at ensomhed har store menneskelige omkostninger der hvor dem rammer. Derfor blev det besluttet sidste år, at der både i uge 17 og 45 skal være ”Spiser DK-sammen” dage. I uge 17 har vi valgt søndag den 22 april, oplyste formanden.

14-03-2018
Nyt digterværkstedet i Broager
Elsker du at skrive historier, digte, kortprosa, noveller, romaner eller anden genre og ønsker, at blive udfordret af andre der skriver? - så er muligheden her! I Det kreative Værksted å Broagerhus kan op til otte personer blive inspireret af Leif Scheel, første gang den 19. marts kl. 18.30-21 i lokale 212. Tanken er, at skribenterne mødes hver tredje uge – 19. marts, 9.april, 30.april og 14.maj – og efter sommerpausen 20.august,10.september, 1.oktober og 22.oktober. Tovholder er som nævnt Leif Scheel, som tager imod tilmelding pr. SMS Telefon 23110061.

14-03-2018
Forårsudstilling på Cathrinesminde
Broagerlands Kunstforening åbner forårsudstillingen på Cathrinesminde Teglværk Palmesøndag den 25. marts med fernisering kl. 14. Åbningstalen holdes af tidligere generalkonsul i Flensborg Henrik Becker-Christensen. Det oplyser Mona Nielsen fra kunstforeningen, og udstillerne er to danske kunstnere og to tyske. Billedet er fra sidste års udstilling.


09-03-2018
Internationale studerende inviterer til fest-eftermiddag 17.marts
50 internationale studerende er i gang med at forberede en to timers fed oplevelse på Sønderborghus for borgere og unge, som har lyst til at se, hvordan de tilberede mad og drikke, spiller musik, klæder sig ud og inviterer til konkurrencer. Alle er velkomne kl. 13-15 den 17. marts. Der er gratis adgang.

09-03-2018
Nye oplevelser i lokalarkivet på Broagerhus
En helt unik samling fra tidligere skoleinspektør Carl Jensen indgår nu i udstillingen. Og en ny udstillingsskærm viser motiver fra det gamle Egernsund non-stop

08-03-2018
Spinning er nyt – hver mandag
Motionsklubben Broager får regelmæssigt nye medlemmer og har igangsat nye aktiviteter, som kan tiltrække endnu flere. Nyeste tilbud er spinning. Med instruktør! 16 cykler er indkøbt af udlejer, og foreløbig er holdet på otte, som mødes hver mandag. - En dartafdeling er også kommet i gang. Vi har to skiver og spillere, der mødes torsdag og fredag og banker hinanden på hyggeligste vis. oplyste formanden Povl Hvidkilde på generalforsamlingen i aften.

08-03-2018
Soleng håber på 13 flere familier
Billedet er fra høstmarkedet i Soleng i september sidste år. I denne uge har TV-Syd i et længere indslag præsenteret mulighederne for at blive en del af et godt bofællesskab i Soleng ved Broager. Fem familier har fundet sammen i Gammelgab, og fællesskabet håber, at 13 flere familier med tiden slutter sig til dem og deres vision om en CO2- og gældsfri tilværelse. Du kan læse om bofællesskabet her Du kan læse mere om Irene - og gense TV-Syd indslaget her

08-03-2018
Vi har virkelig fået liv i huset
- Vi har virkelig fået liv i huset, også med de store malerier, der nu hænger på vores store vægge, mener formanden for Broagerhus, Erik Krogh. Ikke færre end ca. 250 besøgte Broagerhus i går og fik en god fornemmelse af de aktiviteter, der er kommet i gang takket være de rammer, medborgerhuset har. Jeg tror faktisk, at mange er overraskede over den store bredde, der er i tilbuddene om en meningsfuld fritid i Broager.

07-03-2018
"Kunstværket ligner tarmene fra en død gris"
Kunstneren Per Weiss har skabt den krukke på Broagerhus, som formanden for kommunens kunstfond, A. P. Hansen ikke synes om. Hvad synes du?

07-03-2018
Flot fremmøde til åbent hus på Broagerhus
Og originalerne til to værker trykt i 500 nummererede eksemplarer, de to første til Dronning Ingrid, er tilbage i Broager.

07-03-2018
Søger Søfartsstyrelsen om ok til alternative ruter
Cykelfærge-projektet over Flnesborg Fjord vil ikke lade sig bremse af et nej fra Langballig og søger godkendelse til andre ruter end til Langballigau.

07-03-2018
Du kan få mere at vide om biogas
På et borgermøde den 15. marts kan alle kommunens interesserede borgere blive informeret om det kommende biogasanlæg på Glansager. Det er selskabet NGF Nature Energy, som i samarbejde med lokale landmænd, ProjectZero og Sønderborg Kommune arbejder med at etablere et biogasanlæg på Glansager.

07-03-2018
Barske tal viser, at det går den forkerte vej med sundheden
Det går den forkerte vej med sundheden, fastslår kommunen i en pressemeddelelse, efter at den landsdækkende sundhedsprofil blev offentliggjort i går. Nok ser det skidt ud med sundheden på landsplan, men det ser værre ud i Syddanmark – og endnu værre i Sønderborg Kommune. I vores kommune er flere end 57 procent voksne overvægtige, hvoraf knap 20 procent er svært overvægtige. Et lyspunkt: Færre drikker for meget.

06-03-2018
Vi prøver én gang til den 21. marts på Broagerhus
Hvor er borgerne i Broager, som vil gøre en indsats for byen og Broagerland? Færre end 20 var til opstart-møde tirsdag.

05-03-2018
Nu er det offentlige toilet løftet på plads
Det har rigtig mange ventet længe på, bemærker 91-årige Jørgen Nielsen, nabo til den nye toiletbygning. Også venteskurene er på plads.

05-03-2018
Børnene har arbejdet en måned på udstillingen på Broagerhus
Der er gode forklaringer på, hvorfor tegningerne har de motiver, de har, og hvorfor også Lego-modeller af biler, fly og helikoptere er en del af udstilingen.

04-03-2018
Børn udstiller på Broagerhus
Børnegården Nejs udstiller børnetegninger i Broagerhus frem til den 23. marts. Wilma Klein Lenderink fik ideen til at spørge Børnehaven, om de havde lyst til at udstille på Broagerhus i forbindelse med åbent hus arrangement onsdag den 7.marts.

01-03-2018
kicxkoff-møde for samarbejdet med skolen
Idræts-klubberne i Broager og på Broagerland kan også være med, når kommunen indbyder til kickoff-møde på tirsdag den 6. marts i loungen i Skansen for at snakke et tættere samarbejde med Broager Skole om børnenes sndhed - bevægelse, også i fritiden. Der er mulighed for, at foreningerne kan få støtte til såvel aflønning af instruktører som undervisningsmateriale. Repræsentanter for både foreningerne og skolerne er meget velkommen til kickoff-mødet. Ud over, at der i pausen serveres sandwich, byder udvalgsformand Claus Klaris velkommen, inden samarbejdet, som er døbt "åben skole-samarbejdet" præsenteres, og der er workshops.

01-03-2018
Mikkel søger medspillere til sommerens egnsspil
14-årige Mikkel Klinge Vandkær Thomsen håber, at der er mange flere vil være med i egnsspillet fra 13. -17. juni i år.

27-02-2018
45 mødte op til generalforsamlingen i Broagerhus
45 mødte op til generalforsamlingen i Broagerhus trods frost og snevejr. Tage Jørgensen blev valgt som dirigent og førte foreningen gennem generalforsamlingen på sin stille og rolige måde. Der var indkommet et forslag om at anskaffe et klaver og nogle sangbøger til Broagerhus, og forsamlingen gav bestyrelsen bemyndigelse til arbejde videre med disse anskaffelser og økonomien dertil. Der var genvalg til alle bestyrelsesmedlemmer og der blev valgt 2 nye suppleanter. På et efterfølgende bestyrelsesmøde konstituere bestyrelsen sig således: Formand: Erik Krogh Næstformand: Vagn Peter Petersen Kasserer: Gunnar Glinvad Kristensen Sekretær: Karin Gerber Medlem: Gerd Bargum Petersen Medlem: Orla Kristensen Medlem: Carl Jürgen Bock 2 Nye suppleanter Wilma Lenderink Chresten Mathiesen

27-02-2018
Sjov og varieret fodbold-træning
BUI-fodbold har et godt tilbud til alle, som har lyst til at udvikle sig personligt og som fodboldtræner i Broager. Deltag i de trænerkurser, som udbydes, lyder opfordringen fra bestyrelse og formand. Fem konkrete aktiviteter har bidraget til, at også økonomien er god i BUI-fodbold, oplyste formanden på generalforsamlingen.

27-02-2018
Åbner værksted og info-tavle i Broagerhus
Broagerhus har nu ca. 530 medlemmer. Det er vi meget glade for, sagde formanden Erik Krogh bl.a. i beretningen på aftenens generalforsamling

27-02-2018
2017 blev et godt tennis-år i Broager
Hegnede omkring tennis-banerne i Broager bliver repareret i år, varslede formanden på tennisklubbens generalforsamling. Og han slog fast, at: - Vores klubliv samt vores baner er kun så gode som vi medlemmer og bestyrelse gør dem til, og det har igen i år været en fornøjelse at se den store velvilje og opbakning til forårs- og vinterklargøring samt løbende vedligehold af banerne og udenomsarealet.

27-02-2018
Sparekassens årsregnskab slår nye rekorder
Sidste års rekordår for Broager Sparekasse er netop blevet overgået ved offentliggørelsen af resultatet for 2017. Vi var meget tilfredse med sidste års årsregnskab, men at det i år er endnu bedre, gør vores smil endnu større. Vi beviser, at vi sagtens kan konkurrere mod de store pengeinstitutter, fortæller direktør i Broager Sparekasse, Lars Christensen.

26-02-2018
Legepladser, stier, projekter - nu gælder det - mød op
Nu kan ildsjæle og andre komme til, for på tirsdag den 6. marts er der opstarts-møde på Broagerhus.

25-02-2018
To af landets dygtigste pigekor i Broager på søndag
Sønderjysk Pigekor er venskabskor med Sct. Annæ Pigekor, som besøger Sønderborg i kommende weekend. Korene synger samarbejdskoncert søndag d. 4. marts kl. 14.30 i Broager Kirke. Kom og hør et udpluk af den danske/europæiske korlitteratur udsat for to af Danmarks dygtigste pigekor. Dørene i Broager kirke åbner kl. 14, og der er gratis adgang.

25-02-2018
Åbent hus på Broagerhus den 7. marts
For første gang holder Broagerhus et Åbent hus. Onsdag den 7. marts kan du efter arbejdstid selv se, hvad du kan få ud af at bruge huset.

25-02-2018
Broager-børn giver live-koncert
Broager Marimba Band består af talentfulde elever fra Sønderborg Musikskole. De spiller alt lige fra klassiske toner til kendte pop numre, og på lørdag den 3. marts giver de live-koncert kl. 11 i Biblioteket i Multikulturhuset i Sønderborg. Der er gratis entre til begivenheden – som er en oplagt lørdagsudflugt fra Broager. Og hvis én af de talentfulde musikere fra bandet med de overdimensionerede xylofoner vil kontakte redaktionen tlf. 61514788, så får I lidt ekstra omtale…

25-02-2018
De fleste guldkonfirmander får et gensyn med Broager
Erik Johannsen, Højløkke 92, Broager, er sammen med andre i gang med at forberede guldkonfirmation og fortæller, at ca. 65 af 72 konfirmander fra 1968 er fraflyttet byen

25-02-2018
En bet for cykelfærgen, men vi har en plan B
Langballig spænder ben. Men dem, der giver os penge til færgedrift i sommer, har opfordret os til at fortsætte. Og det gør vi, fastslår Gerhard Jacobsen, Brunsnæs

25-02-2018
”Pip-kvarteret” i Broager indsamler madaffald
Denne lille seddel på affaldsbeholderen afslørede også i denne uge, at det kan være svært at få affaldet sorteret, som det skal.

25-02-2018
En dejlig søndagscafé med Jørn Lehmann
Ikke færre end 83 deltog i søndagscafeen på Broagerhus med Jørn Lehmann i fortælle-humør.

24-02-2018
Her er opskriften på at få de unge med i bestyrelsesarbejde
- Det kan godt være en kamp at få frivillige til at påtage sig et bestyrelseshverv, og vi gør rigtig meget ud af at fortælle de unge, at uden en bestyrelse, har vi ikke nogen forening, siger formanden for foreningen, Else Marie Toft.

24-02-2018
14 årige Maria er ny og yngst i bestyrelsen for BUI Gymnastik
14-årige Maria sætter alders-rekord i BUI Gymnastik. Med sine 14 år her hun nu yngste medlem af bestyrelsen. Hun følger storebror Mortens eksempel.

23-02-2018
To lokale er nomineret til fritidspriser
Når kommunen 6. april ved Fritidsfesten i Humlehøj Hallen i Sønderborg, overrækker fem priser som påskønnelse for en frivillig indsats, stårvalget mellem 15 nominerede. To er fra Broagerland.

22-02-2018
De hygger sig med volleyball i Broagers mindste klub
Er du til volleyball, så er der plads på BUI volleyballholdet. Rigelig med plads kan man måske tillade sig at skrive, for rent faktisk er der kun ti medlemmer i klubben. Og det rækker altså ikke til at spille med i de etablerede turneringer. Men med bare to ekstra rigtig stabile spillere, så er vejen åben for at vende tilbage, mener formanden for BUI volleyball, Martin Petersen.

22-02-2018
Et mix af gode vine og musik skaber god stemning!
Broagerhus sluttede "de 5 onsdage" med stor succes i aftes - og er klar til at sætte aktiviteten på plakaten også i 2018-2019.

21-02-2018
125 motionister håber på at få eget redskabskur
BUI Motion har indledt et samarbejde med kommunen om at få eget redskabsskur på idrætscentret, oplyste formanden for klubben, Per Busch Givskov, på generalforsamlingen i aften onsdag, hvor 33 af de for tiden 125 medlemmer var mødt frem for at nyde en bid brød og socialt samvær – og genvælge alle i bestyrelsen minus kasserer Ulla Dinsen, som ønskede sig afløst. I stedet nyvalgtes Janne Jacobsen. Det er første gang, at Per Busch Givskov, aflagde beretning, efter at han sidste år afløste Andreas, som i mange år har ledet slagets gang. I hans tid har både økonomien og medlemstallet været i fremgang.

21-02-2018
Han gemmer strømmen og bruger den senere
Preben Schack på Nejs Bjerg i Broager har ikke kun investeret i at kunne styre husets elforbrug, også fra smartphonen. Han har også opsat et solcelleanlæg på taget, og installeret et batteri, som gemmer den strøm, som ikke bliver brugt, til et senere tidspunkt. Og disse initiativer skriver ProjectZero om til inspiration for andre.

21-02-2018
Ud i det blå - i Vemmingbund
Foråret er godt på vej. Det bliver lysere og naturen kalder! Og derfor er dette års naturformidlingskalender for Sønderborg Kommune nu også klar til brug. Kalenderen viser, at du onsdag 1. august Kl. 19-21 kan være med til rejestrygning i Vemmingbund. Arrangementet indgår i årets naturkalender med 61 arrangementer, og rejestrygningen er den eneste naturoplevelse med guide på Broagerland i år.

21-02-2018
Gør en forskel - bliv plejefamilie
Torsdag den 1. marts er I inviteret til informationsmøde, hvis I kunne tænke jer at blive plejefamilie. En hel generation af aflastnings- og plejefamilier er nemlig på vej mod aldersgrænsen, og derfor mangler Sønderborg Kommune ligesom mange andre kommuner familier, som vil åbne deres hjem og give udsatte børn en god platform i livet. Kom til informationsmøde den 1. marts kl. 19 i Multikulturhuset og hør mere om at være plejefamilie.

20-02-2018
Foredragsrække om bevidsthed og spiritualitet
Vera Højmose har arrangeret en foredragsrække om bevidsthed og spiritualitet, hvor interesserede på Fasanvænget 5 over tre aftener kan høre en meget spirituel kvindes oplevelser og få tips til, hvad man selv kan gøre for at nå dertil. Første foredrag er onsdag den 21. februar under overskriften "Kan træer tale?" Det er et foredrag om spiritualiteten og bevidstheden i naturen.

20-02-2018
Profilen - Peter Nielsen
Broager-profilen på lokal-arkivets hjemmeside er nu Peter Nielsen, som er én af profilerne i bogen “Broager profiler (1922-1997)”, af Vibeke Fonnesberg. Bogen bringer portrætter og profiler af borgere fra kommunen, der har haft en særlig betydning for egnens historie.

19-02-2018
Instruktøren blev fundet, men børnene udeblev
BUI Gymnastik er ved at gøre klar til den store opvisning, som publikum kan glæde sig til at se i Broager Hallen søndag den 18. marts kl. 10.30. Ikke færre end 23 instruktører og hjælpetrænere har sammen med bestyrelsen gennemført sæsonen – desværre uden rytmegymnastik for børn. På generalforsamlingen i aften mandag på Broager Skole fortalte formanden Else Marie Toft om årsagen.

19-02-2018
Ugens Broager-profil fra Egernsund
Ugens profil fra Egernsund Ugens Broager-profil er brugsuddeler Asmus Carstens, som især for sin indsats for sporten i Egernsund og formand for Frem, Egernsund som 21-årig gjorde sig fortjent til en plads i bogen om borgere, der har haft en særlig betydning for egnens historie. Bogen er portrætteret og skrevet af Vibeke Fonnesberg. Læs mere her.

15-02-2018
En usædvanlig koncert i kirken i Broager i marts
Broager Kirke lægger rum til en koncert søndag den 11. marts kl. 16 som på en række punkter betegnes som usædvanlig. Vekselkoncerten, som musikerne kalder den, byder på traditionelle jazz-numre, som de blev spillet i New Orleans og udføres af et seks mands jazzorkester - og på negro spirituals, musicals og danske sange. Hovedkraften i koncerten er Christoffer Brodersen (billedet).

13-02-2018
Se selv, hvordan kommunen siger velkommen til tilflyttere
Nye tilflyttere til vores kommune har fået deres eget tilflytternetværk. Facebook-siden runder snart medlem nr. 1000, hvor tilflytterne har mulighed for at kontakte hinanden og dele events og nyheder. En velkomstvært-ordning er oprettet, så lokale frivillige matches med tilflyttere for at netværke og dele oplevelser. En enkelt af disse værter bor i Broager, og flere end 12 par er allerede matchet, siden ordningen blev lanceret i januar. Hjemmesiden hvor man finder alle former for information og endda en miniparlør på sønderjysk, har haft mere end 13.000 sidevisninger bare de seneste tre måneder. I 2017 har næsten 200 tilflyttere henvendt sig direkte til kommunens bosætningskoordinator med behov for assistance til bolig, netværk og øvrige praktiske spørgsmål. Vil du se, hvordan kommunen byder nye borgere velkommen, så klik her.

11-02-2018
Lad børnene bygge fuglekassen til haven
Kommunens naturskoler inviterer til fuglekasse-byggedag søndag den 4. marts på på Nordals Naturskole.

11-02-2018
”Jeg anede intet om afstemningsfester”
Susanne Givskov og Kirsten Tychsen sad ved siden af hinanden i Broagersalen i eftermiddag. Med to meget forskellige oplevelser.

11-02-2018
Flot fremmøde til årets afstemningsfest i Broager
Om to år er det 100 året for Genforeningen, der bliver markeret. Og det vil i Broager ikke ske på selve afstemningsdagen den 10. februar, understreger Marianne Tychsen, formand for Broager Nationale Udvalg, måske fordi det har været på tale at flytte søndags-markeringen til selve afstemningsdagen. - For os er det vigtigt, at det vi tager hensyn til de ældre, og en februar aften i sne og slud en hverdag duer bare ikke, og det bliver derfor også i 2020 på den søndag, der er tættest på afstemningsdagen den 10. februar. Så vi vil i 2020 tage lidt forskud, fordi det bliver søndag den 9. februar 2020, vi markerer 100-året, fortæller Marianne Tychsen.

11-02-2018
Braoger skal til at sortere madaffaldet fra restaffalldet
I to uger, fra uge 8, skal borgere i Broager (og Augustenborg) sortere deres madaffald fra resten af deres skrald. Det oplyser Sønderborg Forsyning i pressemeddelelsen. Så nu venter vi borgere i Broager derfor på at få at vide, hvad vi konkret skal gøre, hvordan og hvorfor. En flig af forklaringen får vi i en pressemeddelelse fra forsyningen.

11-02-2018
Og fastelavns-vinderne blev
Jo. Ganske rigtigt - det blev Freja Eriksen, Egernsund, der blev bedst udklædte i sin aldersklassen, da Broager Brandværn i dag søndag inviterede til tøndeslagning. Fire tønder blev slået i stykker. Otte blev kronet.

11-02-2018
Festlig fastelavn hos Broager Brandværn
45 børn og endnu flere forældre fyldte godt op i garagen hos Broager Brandværn søndag eftermiddag. Og der blev slået til tønden. Med alle kræfter.

10-02-2018
Vær med til at skaffe flere bænke til at nye ro og natur
På vegne af de fem landsbylaug sender Ingebeth Clausen fra Smøl en stærk opfordring til private og erhvervsliv på Broagerland. - Vores ønske er at sætte endnu flere bænke og bord/bænkesæt op på Broagerland, så både turister og lokale får ro til fordybelse og samtidig nyde vores fantastiske natur. Men vi mangler midler. Et bidrag, stort eller lille, vil gøre det muligt at komme videre, så endnu flere får mulighed for at opleve roen i naturen, oplyser hun.

10-02-2018
Minus-grader sender L:Ron:Harald indendørs
Kunstneren L:Ron:Harald, som i dag lørdag har deltaget i den officielle indvielse af kunstværket i Broager, er en alsidig kunstner som tekstforfatter, rapper og maler. Og lige nu sender frosten ham indendørs. - Jeg laver 50-75 af den slags kunstværker om året, som jeg nu har lavet til Broager. En del er noget større, fortæller L-Ron:Harald. Og så maler jeg også en del på lærred.

10-02-2018
Kirken vandt over ringridningen i L:Ron:Haralds kunstværk i Broager
Tore Josupeit, formand for BUI Fodbold fortolker klubhusets nye kunstværk af L-Ron-Harald

09-02-2018
Her kan du læse forslaget til bystrategi for Broager
Teknik og miljøudvalget har den 6. februar 2018 besluttet at offentliggøre forslag til bystrategi for Broager by.

09-02-2018
Vinaften på Broagerhus - med tilmelding nu
Det sidste arrangement i rækken af ”De 5 onsdage” på Broagerhus er onsdag den 21.februar og det kl. 19.00, det er lidt før denne gang, da der er tale om et spændende vinarrangement krydret med musikalsk underholdning. Det bliver en spændende og underholdende aften, hvor vi kommer rundt i verden af spændende vine og hører om deres historie og kvaliteter. Deres serveres et let traktement passende til de vine som præsenteres den aften.

08-02-2018
Lotto til fordel for julebelysning i Broager
Broager Pensionistforening har sagt ja til at afvikle tre lottospil, hvor overskuddet går til at byen igen kan få opsat julebelysning. Præmierne leverer erhvervslivet i Broager, og initiativet er taget af den nydannede erhvervsgruppe. – De virksomheder, der allerede har tilmeldt sig, har alle sagt ja til at give præmier, og jeg kan ikke forestille mig, at de øvrige erhvervsdrivende i byen ikke også vil bidrage til det gode formål, siger Henriette Horne fra erhvervsgruppens julebelysnings-udvalg.

06-02-2018
Menighedsrådet inviterer til temadebat efter hvert rådsmøde
Menighedsrådet i Broager opdeler fremover rådets møder i to. I første halvdel af mødet er det et ordinært menighedsrådsmøde, og efter en pause inviteres alle medlemmer af folkekirken til en offentlig temadebat. Første gang er tirsdag den 20. februar kl. 20 i sognegården i Broager. Emnet for første temamøde er ”Inspiration til udvikling af sogne- og kirkearbejdet”. Efter et fælles oplæg vil deltagerne få lejlighed til at bidrage med gode ideer. Menighedsrådet er vært ved en kop kaffe, og alle medlemmer er velkomne.

05-02-2018
Campingpladsen får nye ejere 1. marts
Ejerne af Gammelmark Strand Camping i de seneste fem sæsoner, Inge og Henning Tychsen, har solgt pladsen. Køberne er Margit Duus og Bent Toft. Der bliver holdt et åbent hus/reception senere på vinteren, hvor der bliver lejlighed til at hilse af og hilse på. Der er ejerskifte den 1. marts.


04-02-2018
Brandværnet hædrer Henrik
På generalforsamlingen i weekenden hædrede Broager frivillige Brandværn årets kammerat, en brandmand, der har gjort en masse for det frivillige brandværn ikke kun i Broager . Og Henrik Sohl blev valgt. Han har på mange felter ydet en stor indsats gennem flere år. Et stort bifald fulgte med titlen. Der blev også uddelt årstegn. Fem års tegn fik Emil Hansen, og Michael Petersen fik for 25 års aktiv tjeneste. Følgende opnåede valg:

04-02-2018
Lykkes med at tiltrække nye unge brandfolk
Et rigtig godt sammenhold præger hverdagen i Broager Frivillige Brandværn, hvor gennemsnitsalderen nu er nede på 37 år. Vi bringer nyt fra generalforsamlingen.

04-02-2018
Broager Brandværn rykker ud 30 gange på et år
Alle alarmer skal vi tage alvorligt, understreger brandkaptajnen i Broager, som roser musikerne for deres indsats.

03-02-2018
Broager-musikere til Flensborg
Der venter musikerne i Broager Brandværnsorkester og Broager Pipes and Drums en særlig oplevelse den 4. marts i Flensborg. De ca. 30 musikere fra Broager er nemlig inviteret med, når musikskolerne i Flensborg og Slesvig samler ca. 500 musikere, heraf ca. 150 børn, til en musikeftermiddag i Flensborg Arena. Ca. 30 musikere fra Broager deltager og underholder i programmet kl. 16-20

02-02-2018
L:Ron:Harald skaber kunstværk i Broager
Det bliver malet i næste uge og vil matche vores selvforståelse, siger Tore Josupeit, formand for for BUI Fodbold.


01-02-2018
Mød op på onsdag og forsøg, om du kan blive statist i spillefilm
Kunne du tænke dig at medvirke i en historisk spillefilm om 1. Verdenskrig? Så har du nu muligheden for en enestående oplevelse. Mød op i Humlehøj Hallen i Sønderborg på onsdag til casting.

30-01-2018
En festdag i Broagerlands Lokalarkiv
I dag den 30.januar er en festdag for Broagerlands lokalarkiv. Som det første af de 17 arkiver i Sønderborg kommunes lokalhistoriske arkivsamvirke har Broager rundet 8000 registreringer som er tilgængelig på www.arkiv.dk fortæller Finn Wogensen. Det blev fejret med et glas portvin af de frivillige medarbejder i arkivet - så billedet snyder...


27-01-2018
Børn for fuld udblæsning
Børn og unge sidder foran deres computer eller smartphone og kommer ikke ud over brænder energi af. Sætningen fremstår som lidt af en påstand, som nok på et eller andet niveau er dækkende for en del. Men det var i hvert fald ikke tilfældet for de U12 og U13 spillere der brændte en masse.energi af til Maliq Cup i hallen i aftes fredag. Her blev dampen holdt oppe i de 10 minutter den enkelte kamp varer. Der blev vist glæde og lyst til at være med og forsøge at vende kampen såfremt de kom bagud eller få den lukket så den kunne trilles hjem til sejr.

26-01-2018
Venter ca. 100 til afstemningsfest
Traditionen tro er Broager Nationale Udvalg primus motor for årets afstemningsfest, og lige så traditionelt er det om eftermiddagen omkring afstemningsdagen den 10. februar, at festen holdes i Broagersalen i Broager-Hallen. I år er det søndag eftermiddag kl. 14, at afstemningsfesten holdes.25-01-2018
Vi er nogle af dem, der kommer tættest på borgerne
Ved det konstituerende møde pegede medlemmerne af Miljøudvalget i Region Syddanmark i dag på Jørn Lehmann Petersen (S), Broager, til en ny periode som formand. Jørn Lehmann Petersen er dermed klar til sin anden periode i formandsstolen. Udvalget har ganske vist skiftet navn fra Udvalget for miljø, jordforurening og råstoffer til det mere mundrette Miljøudvalget, men indholdet og opgaverne er de samme.

25-01-2018
”Vi har adskillige udstillinger bag os”
Den ene Christa på 80 år bliver i alder overgået af den anden Christa på 90 år. De viser deres kunst frem til 21. februar på Broagerhus. Deres historie handler om kunst.

25-01-2018
Strategien for Broager by er klar i udkast
Den bliver drøftet i Teknik- og miljøudvalgets møde den 6. februar. Herefter har vi otte uger til at komme med bemærkninger

24-01-2018
Søg penge til bedre tilbud til de unge i Broager
Kommunens ungdomsråd er klar til at dele ud af 100.000 kr. til events og nye aktiviteter målrettet unge.

23-01-2018
600 børn rykker ind i hallen i weekenden
Det bliver en ekstra oplevelse på gå-turen i weekenden at se, hvad der sker i Broager Hallen. Ikke færre end 600 børn i alderen 6-14 år møder op i Broager for at være med i MALIQ VINTER CUP 2018, som BUI Broager har inviteret til. Børn i Broager har fundet sammen i ikke færre end 30 fodbold-hold! Og I kan nyde kaffen i cafeteriet.


23-01-2018
Skelde er klar til at forsyne Dynt/Gammelgab med frisk drikkevand
I formiddag tirsdag er Skelde Vandværk fysisk forbundet til Dynt/Gammelgab Vandværk, således at den nye 2,3 km lange vandledning kan blive skyllet igennem. Senest i næste uge lukker Dynt/Gammelgab for deres boring og får vandet leveret fra Skelde.

23-01-2018
Vil sikre Vemmingbund mod stormflod og skybrud
Sønderborg Kommune er i fuld gang med at lave klimatilpasningsplaner. Der er holdt borgermøde om problemstillingen i Sønderborg. I denne uge følger Gråsten – og nu står Vemmingbund for tur. Med borgermøde sidst på året eller første halvdel af 2019. - Alle ved jo, at der kan opstå problemer med højvande og oversvømmelser i Vemmingbund, og derfor står Vemmingbund for tur næste gang, oplyser Hans Erik Jensen (tv. på foto).

23-01-2018
Annette Volander minder om årets fastelavnsfest
Hun håber, at brandværnet og brandværns-orkestret kan samle op imod 250 Broager-børn til fastelavn 11. februar. Det bliver ikke som i gamle dage med en levende kat i tønden.

21-01-2018
Nye hobby-tilbud på Broagerhus
Året begynder godt for især kvinder, men mænd er også velkomne, til en række nye hobby- og fritidstilbud på Broagerhus. Ved at klikke ind på Broagerhus, hobby og fritid, kan du se de samlede tilbud. Blandt de nye er fondant-pynt til kager, hvor Yvonne Petrich vil vise anderledes tekniker til kagepyntning med opstart den 8. februar. Hanne Lambertsen vil torsdag den 20. februar vise , hvordan alufolie kan bruges som dekoration på evt. pyntegenstande, og lørdag den 17.marts bydes på lørdags sy-hygge, hvor Hanne Schmidt og interesserede vil hjælpe og inspirere hinden med de syprojekter, du har gang i. Hanne har lidt erfaring med at sy flot undertøj, BH m.m., så der vil være mulighed for at sy tøj eks. kjoler, undertøj el. andet.

19-01-2018
Genvalg i landets største forening
Kristian Pallesen, Sletmarken, er på medlemsmødet i aftes genvalgt til repræsentantskabet i foreningen, som har ca. 40 procent af borgerne i Broager som medlem - for så mange borgere er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, der er landets største forening med over 2,4 millioner medlemmer. Kristian Pallesen er formand for den syd- og sønderjyske afdeling og repræsenterer sønderjyderne i foreningens hovedbestyrelse. Afdelingen repræsenterer de fire gamle sønderjyske kommuner med over 97.000 medlemmer. I hele Sønderborg Kommune er 31.232 borgere medlem. Foreningens eneste formål er at hjælpe medlemmerne med at passe på helbredet ved at give tilskud.

19-01-2018
Ældrerådet sætter fokus på ensomheden
Jeg gik jo til valg på ensomhed og vil nu gerne have ideer og forslag til, hvordan Ældrerådet helt konkret kan gøre noget for, at færre sidder og føler sig ensomme. Mange har for lidt social kontakt med andre, siger Ulla Hoeck Pedersen, som er gået på pension fra sit arbejde på plejecentret i Broager.

18-01-2018
Nyt toilet og venteskur ved busholdepladsen i Broager
Sønderborg Kommune går om få dage i gang med at rive bygningen med utidssvarende toiletter og venterum ned ved busholdepladsen i midtbyen i Broager. Bagefter bygges der nyt.

18-01-2018
Lettere at handle hus
Det går fremad med hussalget i Broager. Det viser en opgørelse fra Ejendomsmæglernes Boligportal, boligsiden.dk, som har udarbejdet en oversigt over hushandler i 2017. Den viser, at der er solgt pænt flere huse sidste år i forhold til 2016. I Broager er solgt 66 boliger imod 58 i 2016, og afslaget i handelsprisen i forhold til udbuddet er i Broager nærmest halveret. I øjeblikket er der 54 boliger til salg i postnummer 6310.

17-01-2018
Min oplevelse med Rigtige Mænd
Fortalt af Jørgen N. Michelsen: Rasmus fra Tumbøl var i aften på Broagerhus for at holde foredrag om hans deltagelse i "Rigtige mænd version 2". Han indledte med at gennemgå forløbet med casting til tv-programmet. Efterfølgende fortalte han om hele forløbet på en humoristisk måde og fik publikum til at grine en hel del gange. Det blev krydret med små historier omkring ham selv og de andre, og der blev også nævnt nogle episoder , som ikke var med i selve de sammenklippede tv-programmer.


16-01-2018
11 har meldt sig ind i arbejdsgruppen for Broagers midtby
Det er SÅ svært at være blød trafikant og bilist i midtbyen i Broager, at det er rigtig svært at snakke nye aktiviteter i midtbyen. Snakken handler om fremkommeligheden, at det skal være trygt at løbe i midtbyen, cykle i midtbyen, bruge rollator i midtbyen og for den sags skyld også at køre i bil i midtbyen.

16-01-2018
En ekstra julegave til kunder
Broager Sparekasse fortæller her til morgen, at deres investeringskunder den 22. december fik en ekstra julegave. Der blev udbetalt lidt mere end 7,6 mio. kr. til investerings-kunder, som dermed fik et afkast på 8,8 procent efter 3,5 års opsparing.

16-01-2018
Den ene i sex-sagen er fra Broager
Den ene af i alt 1.004 sigtede i sagen om at dele sex-videoer på internettet er fra Broager, oplyser politiet. Fem unge fra Sønderborg Kommune bliver afhørt inden for de næste par uger, og i hele den sønderjyske politikreds drejer det sig om 35.


14-01-2018
En Rigtig Mand fra Broager beretter
Blandt de 80 deltagere i Rigtige Mænd arrangementet i weekenden var der enkelte fra Broager. En af dem, Jørgen Nielsen Michelsen mener, at der er plads til flere næste gang. Og for dem, der ikke kom med og har lidt svært ved at smide sofaen og komme afsted, arrangerer kommunen flere camps senere i 2018. Den første allerede i april. Så hold øje med dagspressen, opfordrer han. Jørgen Nielsen Michelsen beskriver oplevelsen sådan:

13-01-2018
Knud Jensen: Sådan blev bymidten ændret
Ned med farten i byen - Med stillegader i bymidten var det målet at få bilisterne til at sætte farten ned i Broager by. Den første prøvestrækning var fra Vestergade-Møllegade til Skolevej. Den blev lavet i 1978. Og så ensrettede kommunen trafikken opad på Gartnervænget. Tidligere kommuneingeniør Knud Jensen fortæller:

13-01-2018
Knud Jensen fortæller om trafikplanen for midtbyen
Vi kunne vælge at reparere eller gøre noget helt andet med bymidten, sagde vi for 40 år siden. Historien gentager sig nu.

13-01-2018
Bymidten: Udfordringen er at give folk et ærinde i Broager
Hvad siger manden bag bymidten, stillegaderne og det hyggelige bymiljø, som i 80-erne fik mange til at køre til Broager for at handle? Hvordan skal bymidten udvikles? Det giver tidligere kommuneingeniør Knud Jensen ikke svarene på. Men han har nogle tanker og siger:

13-01-2018
En festlig eftermiddag for brandfolk og musikere
Lene Rempt og Michael Petersen, begge fra Broager, modtog 25 års hæderstegn for deres indsats som henholdsvis musiker og brandmand ved den festlige nytårsparole for alle kommunens brandværn og brandværnsmusikere i Broager Hallen i går. Det blev en festlig eftermiddag med taler og underholdning, uden borgmester men med kommunaldirektør Tim Hansen og Leif Maibom, som også omsatte taler til underholdning.

12-01-2018
Broagerland kort og godt
VELKOMMEN - Det nyvalgte medlem af Sønderborg Byråd, Christel Leiendecker, kan vi nu byde velkommen til Broager by. Hun flytter i den kommende uge fra sin tidligere adresse i Egernsund til Østergade i Broager, hvor hun har købt det gamle bageri til sit kommende hjem. AKTIVE ERHVERVSFOLK – Den senere tids omtale af foreningen Broager Erhverv får stadig flere inden for handel og erhverv på Broagerland til at kontakte formanden Jørgen Horne, Hornes Auto, for et medlemskab. Nye medlemmer siden første møde er Henning Brock - Home Broager, Peter Christensen – vognmand, Skodsbøl, Carsten Hansen - Carstens maskinværksted, Lene Linnet Johansen - Kajs bageri, Torben Skjold - Iller slot, John Christensen - Din maler, Erik Johannsen – Super Brugsen og Søren Winther.

11-01-2018
Kig ind torsdag – bliv ny frivillig
Røde Kors i Broager mangler hænder. Derfor er alle nye interesserede frivillige inviteret indenfor i genbrugsbutikken på torsdag den 18. januar kl. 16, Storegade 18. Kom og få en snak og en fremvisning af butikken. Butikslederne vil fortælle om arbejdet i genbrugsbutikken og om Røde Kors’s øvrige aktiviteter såsom nørklere og besøgsvenner. Alle er velkommen og der er ingen forpligtelser ved at deltage, lyder det fra Else Smith, Birgit Hviid og Anne Margrethe Jensen.

11-01-2018
Nu tager erhvervslivet fat i konkrete aktiviteter
Broager Erhverv er stiftet med vedtægter, bestyrelse og arbejdsgrupper. Om tre måneder skal der ligge konkrete forslag til mere synlighed, torvedage og julebelysning.

11-01-2018
Sibbesen er Ugens Broager-profil
Ugens Broager Profil på Lokalhistorisk Arkivs hjemmeside præsenterer hver uge nye og spændende mennesker fra bogen “Broager profiler (1922-1997)”, af Vibeke Fonnesberg, hvori man kan finde portrætter og profiler af borgere fra kommunen, der har haft en særlig betydning for egnens historie. I denne uge er det Kristian Sibbesen, landmand, viceborgmester og kulturudvalgsformand, som omtales.

10-01-2018
MIT BROAGER: Broager er byen i naturen – naturen i byen
Vi ønsker at gøre stilheden og det ”kedelige” til en styrke for Broager og Broagerland, oplyser Stillegruppen.

09-01-2018
Det er i aften tirsdag, der er debat om bymidten
Udviklingsforum opfordrer alle til at møde op, som har ideer til at give bymidten mere liv og mere tryg at færdes i. Sidste: Læs om mødets forløb under nyheder.

09-01-2018
Meninger og fakta om prisen på fjernvarme i Broager
Vi har modtaget: Ifølge en omtale i netavisen broager.dk udtaler formanden for Broager Fjernvarme:-Når vi sammenligner med hele landet ligger vi ganske præcist midt i feltet, endda til den gode side. Efter denne udtalelse henvendte undertegnede sig til Energitilsynets hjemmeside, og fik adgang til statistik for alle fjernvarmeværker i Danmark.

09-01-2018
130 brandfolk og 30 musikere til parole i Broager
På lørdag den 13. januar kl. 12 er der nytårsparole for hele Sønderborg kommunes Brand og Redning. I år står Broager Frivillige Brandværn for det praktiske omkring arrangementet, der samler 130 brandfolk og 30 musikere i Salen i Broager Hallen. Programmet er det sædvanlige med taler, uddeling af hædersbevisninger og gule ærter. Leif Maibom er konferencier og underholder.

08-01-2018
Broager Erhverv stiftes onsdag
Første skridt til at samle erhverv og handel på ny blev taget i begyndelsen af december. Faktisk var det meningen at nedlægge den gamle ”Broager og omegns handels- og erhvervsforening”, som har ligget uvirksom i flere år

06-01-2018
Cathrinesmindes Venner lægger op til egnsspil i 2018
Lørdag den 27. januar holder Cathrinesmindes Venner informationsmøde for alle, som har lyst til at give en hånd med ved sommerens Egnsspil. Egnsspillene på Cathrinesminde fortsætter i 2018 med en gentagelse af stykket ”Fare Fare krigsmand” skrevet af Jacob Clausen.

05-01-2018
INVITATION til alle rigtige mænd
Den 17. januar inviterer Broagerhus til en spændende aften med Rasmus Juhl (Ravsted), som fortæller om TV-optagelserne Rigtige mænd – Version 2,0. Men nogen behøver ikke vente med at høre om Rigtige mænd. Du har mulighed for selv at være med, når kommunen i SFS-hallen inviterer til "Rigtige Mænd-dyst". 100 mænd har mulighed for at være med. Og mon ikke et par stykker eller flere fra Broager kan markere sig!

04-01-2018
Gæster og tilflyttere har glæde af god info, også om Broager
Det er med smil, nærvær og god service, vi kan gøre en forskel, når vi møder en fremmed. I heldige tilfælde møder vi måske en tilflytter. Og netop gæster og tilflyttere gør kommunen en god indsats for at byde velkommen. I samarbejde med lokalsamfundene, også på Broagerland, har Tilflytterservice præsenteret en ny hjemmeside og en folder.

03-01-2018
Hytten Broagermark er til fordybelse
I 2012 satte Bente og Paul Erik Carstensen gang i deres drømmeprojekt med at skabe og opføre et kursus og værested i naturen på adressen Broagermark 8. Miljøet i Hytten inviterer til ro, fordybelse og koncentration. Og det bliver der såmænd brug for, når Hytten tirsdag den 11. januar danner rammen om et foredrag med titlen: "Er du særligt sensitiv? Verden har brug for dig og dine sensitive kvaliteter."

03-01-2018
Kim: Jeg sælger de fleste racercykler i området
Der er forskel på cykler. Stor forskel endda. Både i de styrker, en cykel har, hvad de bruges til, og hvad de koster. Og derfor har artiklen med Michael Juhl fra Skodsbøl om en ny cykelforretning i Sønderborg måske givet anledning til misforståelser hos læserne af denne net-avis. Kims Cykelservice i Broager blev nævnt som ”mest et cykelværksted”. Men som sælger af racercykler føler han sig suveræn.

02-01-2018
Ro på: Fjernvarmen i Broager holder prisen
Mange fjernvarmeselskaber varsler dyrere varme, fordi et grundbeløb til el-produktion nu bortfalder. F.eks. forventer Augustenborg ifølge JydskeVestkysten forhøjelser for den enkelte forbruger på 3.000-4.000 kr. i år fordi statens tilskud til el til fjernvarme bortfalder. Forbrugerne i Broager behøver dog ikke at bekymre sig. Der er ro på i Broager Fjernvarmes bestyrelse, oplyser formanden i dag den 2. januar til broager.dk

01-01-2018
MIT BROAGER - Et fremtidsbillede, en vision for lokalområdet
Et nytårs-interview på broager.dk har sat tankerne i gang hos en tilflytter. Hun tegner et fremtidsbillede til inspiration. Tænk nu hvis…

31-12-2017
Velkommen 2018 – med Tristans oplevelser på vej til skole
At gå i 0. klasse på Broager Skole åbner øjnene for meget, også om hvor kloge folk egentlig er…


30-12-2017
MIT BROAGER - 2018 og i fremtiden
2017 blev startskuddet for en lang række initiativer for Broagerland, og der er allerede sket mange spændende ting. Men lad mig starte ved begyndelsen.

29-12-2017
GODT NYT ÅR med rekord 1. jan.
Den første dag i januar er indledt med en dagsrekord. Aldrig før i de ni måneder denne nye elektroniske avis, hjemmesiden broager.dk har levet og bragt omtaler for og om borgere i Broager by og Broagerland har der på en enkelt dag været så mange læsere. Over 1.100 gæster på én dag. Det var en god og forpligtende nytårsgave.

28-12-2017
Det er ikke min egen energi, jeg bruger i mit arbejde
I 26 år har Vera Højmose på Fasanvænget drevet forretning i Broager, de seneste fem år på fuld tid. Og det er ikke et sædvanligt job. Det er ”nytårs-kuren” heller ikke.

23-12-2017
2017 blev et skelsættende godt år for Broager
Det spirer med de rigtige takter. For borgerne i Broager og på Broagerland er udfordringen at finde det, der gør en forskel og som andre ikke gør

23-12-2017
Døren er bred som en ladeport – og står åben for alle
Det går op for flere og flere, at 2017 har været banebrydende for samarbejdet i Broager og på Broagerland. Vi bringer et nytårsinterview med Ingebeth Clausen.

22-12-2017
Har solgt næsten 500 billetter til super-koncerten næste år
Broager Kultur er kommet rigtig godt fra start med forberedelserne til næste års super-koncert med det tyske kultband Münchener Freiheit den 7. september i Broager Hallen. - Vi har solgt næsten 500 billetter den første uge, og vi har fået rigtig god opbakning fra de fonde, vi har søgt. Så vi kan ikke sige andet, end at vi er optimister med at komme i mål både med finansieringen og med billetsalget, siger initiativtageren Mette Labori.

22-12-2017
Rasmus Juhl fra "Rigtige mænd" kommer til Broagerhus!
Rigtige mænd oplever lidt af hvert. Både privat, og når man melder sig til at lade DR-serien af samme navn. Det kan du høre mere om i Broagerhus den 17. januar til den fjerde af ”fem onsdage”, som Broagerhus indbyder til. Det er Rasmus Juhl der kommer. Han vil bl.a. fortælle om, hvordan det er at have et TV-hold i nakken i længere tid.

22-12-2017
Broager-borger raser over svindel-annonce i DBA
Borger raser over navne-tyveri En borger i Broager har op til jul oplevet navne-tyveri. En svindler har brugt hans navn og adresse i en falsk annonce i Den Blå Avis. Og en østjyde syd for Århus er hoppet på limpinden.

22-12-2017
Skulpturer på Broagerland friskes op
Sønderborg Kommunes Kunstfond har opprioriteret tilsynet med og vedligeholdelsen af sine mere end 200 skulpturer. Nu er turen kommet til Broager- og Egernsundområdet

21-12-2017
Jamen, det er da øl til and
Mikkel Snedker Hartmann fra BrewParts i Vemmingbund er ikke i tvivl, når han skal vælge øl til anden i stedet for den traditionelle rødvin. Det skal være en krydret juleøl. Det er en øl til den søde side og absolut en god oplevelse til juleanden juleaften, siger han. Hvis det derimod er øl til silden juledag, så er det IPA, der skal på bordet. Den er frisk til den lidt sure silde-smag, lover ølmanden fra Vemmingbund. De seneste to dage har han vist gæster rundt fra Ældre Sagen, i går fra Gråsten og i dag fra Broager.

19-12-2017
Første skridt til en fælles udviklingsplan for Broagerland
Landsbylaugene og Broager Udviklingsforum er enige om i et samarbejde at invitere alle interesserede til at være med til at udvikle projekter i kommende arbejdsgrupper.

18-12-2017
Udvider i Sønderborg men bliver i Broager
Michael Juhl vil fortsætte med seks ansatte i Broager men indretter stor cykelbutik i Sønderborg, som skal være åben halvdelen af året.

18-12-2017
MIT BROAGER – By og land forenet i Udviklingsforum
Broager Udviklingsforum tager i januar næste skridt i udviklingsarbejdet. Det er vores ideer og ikke kommunens projekt, siger formanden.

17-12-2017
Et bevis på at vi står sammen i Broager og at folk bakker op om tingene i byen
Det her er endnu et bevis på at vi står sammen i Broager, og at folk bakker op om tingene i byen. En stor tak til Ældre Sagen for det gode samarbejde og de lækre pølser”, siger Jørgen Horne.

15-12-2017
MIT BROAGER – Borgerne har nikket til mål og retning
Kernen i borgernes input bliver i bystrategien bliver samlet under to overskrifter og en lang række pejlemærker med udfordringer.

15-12-2017
MIT BROAGER – Både politisk vilje og penge til projekter
Borgmester Erik Lauritzen slog fast, at hele byrådet står bag og bakker op om at virkeliggøre bystrategien.

15-12-2017
Ny rådgiver i sparekassen
- Det er fedt at jeg får lov til at bruge det meste af min tid på investering i dette job. Jeg har tid til at grave mig ned i stoffet og specialisere mig i det, fortæller Jannik Petersen, som er ny medarbejder i Broager Sparekasse. Han er barnefødt i Ulkebøl, bor i Sønderborg, og er tiltrådt som investeringsrådgiver i sparekassens Formuecenter.

14-12-2017
MIT BROAGER - Alle ideerne og borgernes top-ti
Ca. 60 borgere fulgte opfordringen om at deltage i info-mødet i Broagerhus i aften om bystrategien, hvor borgmester Erik Lauritzen bød velkommen, før Marie Bonefeld fortalte om, hvor langt arbejdet er kommet, og hvad borgerne i Broager har budt ind med. På mødet løftede Marie Bonefeld også sløret for Broagers top-ti – altså de ideer, som flest har peget på, og det er:

14-12-2017
Erhvervsfolk knokler for julen i Broager
Søndag eftermiddag bliver der holdt jul i Broager som aldrig før. Den nydannede erhvervsgruppe i byen knokler med at få tingene klar, så der i år for første gang i den nyere historie er opstillet julehytter på Torvet i Broager. Senest er nogle tønder i eftermiddag lørdag blevet klar til kullene. Forældre til 300 børn har sikret sig en godtepose til at supplere de søde sager, som bliver kastet ud fra julemandens hestetrukne køretøj.

13-12-2017
1.150 billetter er til salg til koncerten med kult-bandet fra Tyskland
Det er alle tiders gode julegave-idé til dem der var unge i 80’erne. Køb en billet til næste års musikbegivenhed i Broager den 7. september i Broager Hallen.

13-12-2017
Åbent hus hos ølmanden
Fredag åbnede BrewParts i Vemmingbund dørene for en gratis smagsprøve på en hjemmelavet belgiske jule dubbel øl. Og det har fået JydskeVestkysten til at aflægge ølmanden et besøg, hvor der blev snakket meget ØL.

13-12-2017
Janis bygger julehytterne
Den nye erhvervsgruppe i Broager handler lokalt og har sat Janis i gang med at bygge de fire julehytter, som sættes op i bymidten på søndag. Ved et besøg i de fire julehytter kan du få den oplevelse, som altid knytter sig til julehytter, om de står i Tønder, Flensborg eller Broager. På billedet er det Janis sammen med Henriette Horne fra erhvervsgruppen i Broager.


10-12-2017
Ny erhvervsgruppe opsætter julehytter i midtbyen på søndag
En rigtig familiedag venter børn og voksne i midtbyen i Broager på søndag den 17. december med masser af liv – især takket være en opbakning fra sponsorer og erhvervsliv og et samarbejde, der er bredere end i mange år. Den nye erhvervsgruppe i Broager køber fire julehytter, som bliver sat op ved siden af SuperBrugsen. Ældre Sagen, Broager, serverer pølser, Broager Frivillige Brandværn vækker julemanden foran Broager Sparekasse, Broager frivillige Brandværnsorkester spiller, og en række sponsorer har sikret, at julemandens sæk byder på godter til børnene.

09-12-2017
Den 17. er det 3. advent og kun 7 dage til juleaften
Julehytter i midtbyen, julemandens vogn og heste, julenisser og et stort publikum omdanner midtbyen til juleby på søndag.


09-12-2017
Næste år kan du få hentet affald hver uge om sommeren
Det er slut med stinkende affaldsbeholdere, når solen bager om sommeren. Borgerne kan næste år fra midt i juni og 14 uger frem få hentet den fluesamlende køkkenaffald en gang om ugen. Ekstrraudgiften er 312,50 kr. - og husejerne skal selv tilmelde sig den ekstra sommer-tømning på Sønderborg Forsynings hjemmeside www.sonfor.dk Ordningen er frivillig.

07-12-2017
Erk Breum: For meget mursten og for lidt sognearbejde
Den tidligere kommunaldirektør i gamle Broager Kommune har om nogen spillet en rolle i kirkesognet. Nu kaster han sig med flere kræfter over meget andet. Vi har talt med ham.

06-12-2017
Ny erhvervsgruppe i Broager
Godt en halv snes erhvervsfolk i Broager har taget initiativ til at nedsætte en erhvervsgruppe for Broagerland og inviterer alle erhvervsdrivende med i gruppen


05-12-2017
Har du noget til børn...
Med INFO-CAFEEN Breoagerhus bliver det understreget, at det også er huset for børn. Der bliver anskaffet børnemøbler, børnebøger og legetøj. Og det er sagens kerne. Måske kan du undvære legetøj eller bøger til børn.

02-12-2017
Bog-bytte-i-Broagerhus
Op imod 300 bøger i den nye INFO-CAFE i Broagerhus står klar til at blive byttet. I medborgerhuset er der nemlig nu lavet en bog-bytte-service, så alle kan møde op med en bog, som de har læst eller gerne vil af med. I stedet kan man tage en anden bog fra hylderne med hjem. - Indtil videre har mange afleveret bøger uden at tage én i bytte. Det er man selvfølgelig også velkommen til, siger Wilma Lenderink, som opfordrer borgerne til at benytte den nye bog-bygge-i-Broagerhus.

02-12-2017
Stadig flere har brug for julehjælp
Takket være Røde Kors butikken i bymidten i Broager kan den lokale afdeling af Dansk Røde Kors uddele 20-25 købmandskurve med kolonialvarer til julemiddag og julehygge. Julehjælpen er øremærket til personer og familier i gamle Broager Kommune, som har det svært. – Folk kan møde op i butikken indtil på lørdag den 9. december og udfylde en ansøgning.


01-12-2017
Den første udstilling i Broagerhus kan ses igen mandag
Husk, at der er åbent i INFO-CAFEEN i Broagerhus på mandag den 18. december kl. 09.30-12.30. Fremover har cafeen åben hver mandag og onsdag i de tre timer. Og du kan se husets første udstilling.

01-12-2017
Du støtter børne- og ungdomsarbejdet i Broager
Vent til næste weekend, den 9.-10. december med at købe træet. For da sælger Broagers Drengegruppe juletræer ved SuperBrugsen i Broager – til en enhedspris på 250 kr. Det er anden gang, at spejderne står i bymidten, og en snes spejdere vil være engageret med salget. Overskuddet går til spejderture i 2018.


29-11-2017
Tak til trofaste støtter rundt i kommunen
Det nyligt overståede julemarked på Cathrinesminde gav et flot overskud i SOS Børnebyernes bod i Historisk værksted, hvor tombolaen står for den største del. ”Godt 21 000 kr. kan nu sendes til fordeling mellem de fire projekter i Laos og Cambodja, som vi støtter i år. Det er rigtig flot”, siger Bodil Glenthøj, formand for Sønderborggruppen.


29-11-2017
MIT BROAGER: Debataften om Broagers bymidte
Men først inviteres alle interesserede til debataften om Broagers bymidte tirsdag den 16. januar.

24-11-2017
Børn og voksne glædede sig over eftermiddagens juletræstænding
Broager Frivillige Brandværn samlede stort fremmøde til årets juletræstænding i midtbyen.

24-11-2017
”Pas på med at sige ja til en formandspost”
I dag torsdag fortsætter forhandlingerne mellem partierne om konstitueringen og fordelingen af formandsposterne i Sønderborg byråds udvalg. Ikke kun fordi mange er nyvalgte. Men helt konkret fordi fire nuværende formænd ikke opnåede genvalg.


22-11-2017
Erik Krogh: Det er vælgernes dom
11 kandidater fra Broagerland søgte valgt. Tre blev valgt. Blandt taberne denne gang er Erik Krogh, Venstre21-11-2017
De tæller stemmer på livet løs
15 politikere og kommunalt ansatte er i fuld gang med at sortere stemmesedler partimæssigt og derefter i personlige stemmer pr. parti. Måske kan vi offentliggøre resultater kl. 22 fra Broager


21-11-2017
Det betyder noget for Broagerland, at vi er repræsenteret
Jørn Lehmann er en smule bekymret over, at for få stemmer personligt og lokalt.

21-11-2017
I aften kommer plastret i brug, når stemmerne tælles op
For vælgerne er blyanten i stemmeboksen det vigtigste udstyr. For de tilforordnede er et plaster vigtigere. Efter optælling af stemmesedler til regionsrådsvalget i morges gik Venstres lokale formand rundt med ikke færre end fire fingre udstyret med plaster.

21-11-2017
For mange er tavse uden politisk holdning
Anja Peist fra Vemmingbund blev mødt med ”Det gider vi ikke”. Men det er vigtigt, I kommer med, lød moderens svar.


21-11-2017
Sidste: Tre fra Broagerland i det nye byråd
Meget tyder på, at Broagerland får tre, måske fire repræsentanter i det nye byråd. Det er Daniel Staugaard, Egernsund, (Venstre), Dieter Jessen, Iller, (Slesvigsk Parti) og Christel Leiendecker, Egernsund, og snart med bopæl i Broager, (Slesvigsk Parti). De personlige stemmetal fra afstemningsstedet i Broager tyder på, at Erik Krogh, Sletmarken, trods en placering som nummer to på Venstres liste ikke opnår en plads i den reducerede byrådsgruppe på syv. Og Erik Lorenzen, Iller (Fælleslisten) opnåede ikke genvalg, fordi listen kun fik én valgt ind i byrådet, nemlig Aase Nyegaard fra Augustenborg. De personlige stemmetal (foreløbige) fra Broager Hallen:


21-11-2017
19 politikere og ansatte sørger for atreglerne holdes
Stemmeprocenten i Broager nåede op på 22,75 kl. 12, og dermed har 820 vælgere stemt til byråds- og regionsrådsvalget i Broager Hallen. 3.605 kan afgive deres stemme. Roy Hansen og Erik Lorenzen (foto) er blandt de ikke færre end 19 tilforordnede og kommunale medarbejdere, som i dag sikrer, at valget og optællingen i aften foregår efter reglerne. Frokosten bestod i dag af smørrebrød.

20-11-2017
Begge vinder-klasser er fra Broager Skole
Eleverne i Broager Skoles 0.B og 0.C har været både dygtige og heldige. De har nemlig vundet en konkurrence i den landsdækkende kampagne “Børn på vej”, som kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag. Det er Sønderborg Kommune, der har trukket de to vinderklasser.

20-11-2017
Ældre Sagen forbereder julen
I søndags var 88 medlemmer af Ældre Sagen i Broager tilstede på Broagerhus, hvor de først fik svinekam med tilbehør og risalamande. Derefter var det Ulla fra Amaryllis i Broager, som viste, hvordan man laver juledekorationer til den kommende jul. Ulla lavede 20 flotte dekorationer med og uden lys, og de blev udloddet til de fremmødte, som havde fået et gratis lod.17-11-2017
Hvis det ikke skal være denne flotte belægning - hvad vil vi så¨gerne have
Borgere , handel og erhverv med interesse i fremtiden for bymidten i Broager kan medvirke.

17-11-2017
Broagerlands Rideklub - en ny oplevelse
kKubben søger én eller flere undervisere til de letøvede børn og til de voksne ryttere med ansøgningsfrist på fredag..

16-11-2017
Også Broagerland er på kælkebakken
Efter en halv time med TV Syd i og 45 minutters TV-valgkamp sidder man i aften torsdag tilbage med billedet af en kommune på kælkebakken. Stille og roligt bevæger vi os nedad. Vi bliver færre og færre, især på Nordals, men sandelig også i Broager – modsat Nybøl, som står i plus. Vi bliver færre i alle aldersgruppen, undtagen blandt ældre. Vi bliver 64 procent flere over 80 år.

16-11-2017
De frivillige bidrag er med til at gøre en kæmpe forskel
Den lokale SOS-gruppe efterlyser frivillige til at give en hjælpende hånd med indsamlingsbøtten ved Broagerhallen tirsdag.

16-11-2017
Det var huset, jeg ville bo i
Vibeke Fonnesberg har i nogle år også været bosat i Broager - men hvorfor? Det afslørede hun i Broagerhus

15-11-2017
70 fik gode grin med Vibeke Fonnesberg
Broagerhus har rigtig flot opbakning til serien ”De fem onsdage”, og i aften (onsdag) fik ikke færre end ca. 70 en levende og munter aften med moderen til en masse kunst i nærområdet, Vibeke Fonnesberg. ”Vi skal jo nå at få kaffen, og det må helst ikke blive for sent, for så kan I ikke sove, og bliver det senere end 20:30, så falder I jo i søvn."

15-11-2017
70 kvinder til jule-demonstration
Læg mærke til disse 70 kvinder, som vi fotograferede i aulaen på Broager Skole i aften (onsdag). De sidder forventningsfulde i aulaen på Broager skole, fordi sparekassen har fået en vandskade. Amaryllis, Ulla og Maria, flyttede derfor deres årlige kunde-arrangement til skolen, og ganske få minutter efter at billedet blev taget, begyndte de to professionelle blomsterbindere at vise deres kunnen.


15-11-2017
Det er sådan, skiltet til ølbutikken ser ud
Vi sætter gerne en kasse special-øl på højkant for at få dette skilt tilbage på sin plads, fortæller en Vemmingbund-borger, for uden en henvisningsskilt er det jo ikke alle, der finder frem til den virksomhed, som gerne vil have rigtig mange gæster. Skiltet stod i Vemmingbund indtil i går. Nu er det væk. Med et klik kan du se, hvordan det smukt placerede sig, da det blev sat op for ca. en måned siden.

14-11-2017
QR-koder: Vil du være med i arbejdsgruppen
Bestyrelsen i Broagers Udviklingsforum har på det seneste møde besluttet at invitere interesserede med i en arbejdsgruppe, som skal udvikle en QR-løsning til fremme af bl.a. historien om Gendarmstien. Povl Hvidkilde er tovholder for at nedsætte arbejdsgruppen, som skal beskrive opgaven og komme med oplæg til dens løsning, som vil gøre det endnu mere interessant at vandre på stien. Interesserede kan kontakte Povl Hvidkilde, Møllegade 48. tlf. 6175 8740. Mail: povlhvid@yahoo.dk

14-11-2017
MIT BROAGER. Familieliv. Bosætning. Fællesskab – og: Kultur i dagligdagen.
Efter mødet med foreninger og erhvervsliv den 7. november er der nu fire temaer i spil som retningsgivende for byens udvikling

14-11-2017
Sjovest at være Broager-kandidat for Fælleslisten
De personlige stemmetal afgør, hvem der bliver byrådsmedlem de næste fire år, og redaktionen har kigget på tallene fra valget for fire år siden. Der er i nogle partier en næsten skræmmende lav lokal opbakning. Fælleslisten skiller sig dog ud til den positive side.

14-11-2017
BYRÅDSVALG - set fra Broagerland - Daniel Staugaard, Venstre
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Daniel Staugaard, Egernsund.

14-11-2017
BYRÅDSVALG – set fra Broagerland - Christel Leiendecker, Slesvigsk Parti
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Christel Leiendecker, Sundgade, Egernsund.

13-11-2017
julemarkedet på Cathrinesminde Teglværk
SOS Børnebyerne i Historisk værksted på Cathrinesminde på julemarkedet de næste to weekender.

13-11-2017
Valgbussen i Broager
Mandag eftermiddag var den rullende valgbus i Broager – uden valgplakater og reklamer for kandidater – men med tre embedsmænd til at byde velkommen i bussen og modtage de første borgere i det særligt indrettede valglokale til byrådsvalget den 21. november. Mange kom forbi ved Super Brugsen, og flere benyttede chancen for at sætte deres kryds. Afstemningen i Broager supplerer på den måde de brevstemmer, der allerede er afleveret, og den 21. november følger så selve valgdagen, som du kan følge på denne hjemmeside dagen igennem.

13-11-2017
BYRÅDSVALG - set fra Broagerland - Erik Lorenzen, Fælleslisten
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Erik Lorenzen, Iller.

12-11-2017
BYRÅDSVALG - set fra Broagerland - Dieter Jessen, Slesvigsk Parti
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Dieter Jessen, Illerstrandvej.

12-11-2017
BYRÅDSVALG - set fra Broagerland - Stefan Klit Søndergaard, Nye Borgerlige
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Stefan Klit Søndergaard, Vestergade, Broager

11-11-2017
BYRÅDSVALG – set fra Broagerland - Gerhard Jacobsen, Slesvigsk Parti
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Gerhard Jacobsen, Illerstrandvej.

11-11-2017
Birgit Lei er denne uges profil
Hver uge bringer Broagerlands Lokalarkiv et portræt fra bogen ”Broager profiler (1922-1997)” af kunstneren Vibeke Fonnesberg, som både har skrevet teksten og malet portrætterne. På onsdag den 15. fortæller hun bl.a. om menneskerne i bogen i Broagerhus i serien af foredrag ”De fem onsdage” med tilmeldingsfrist i morgen mandag.

10-11-2017
BYRÅDSVALG – set fra Broagerland - Erik Krogh, Venstre
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Erik Krogh, Sletmarken, Broager

10-11-2017
BYRÅDSVALG – set fra Broagerland - Roy Hansen, Socialdemokratiet
BYRÅDSVALGET set fra Broagerland – de lokale stemmer – de lokale kandidater. Hvem er de, hvad byder de ind med.. 11 kandidater fra Broagerland appellerer til dig om at stemme lokalt. Vurdér selv, om de gør sig fortjent til dit kryds. Læs i dag indlægget af Roy Hansen, Skelde

10-11-2017
En dusør på 5.000 kr. har endnu ikke ført til hærværksmanden
Efter seks dage med et sørgeligt syn af ødelagte bannere, har nye bannere af Erik Krogh og Daniel Staugaard igen indtaget deres pladser på marken ved Egernsund. Ukendte gerningsmænd skar natten til søndag d. 5. november fire Venstre bannere op med en kniv. Det gik blandt andet ud over to bannere af Erik Krogh og Daniel Staugaard på en mark ved Skodsbøl.

10-11-2017
Sorgen har en tvilling
”Danmark spiser sammen” havde i år temaet ”Når to bliver til én.” I Broager havde vi inviteret sognepræsten Mette Carlsen fra Egernsund kirke til at fortælle om det svære emne, når en ægtefælle bliver alene, det være sig dødsfald eller ved demens. Mette fortalte om samtalerne med den efterladte, og om hvordan man skulle forholde sig til den efterladte, om ikke at undgå vedkommende, men spørge indtil hvordan det går. Mette kom med et godt eksempel.

07-11-2017
Vi mister da kunder på, at vi ikke har frostvarerne
Fryseboksene i Super Brugsen i Broager butikken er nærmest tomme. Og det skyldes ikke, at kunderne har købt varerne.

06-11-2017
Flere duftindtryk i ny Gendarmøl
BrewParts i Vemmingbund præsenterer ved åbent hus på onsdag den 8. november kl. 14 en ny øl på fustage, nemlig Gendarmen med ekstra humle, så øllen giver flere duftindtryk. På flaske får traverne på Gendarsstien så også i blæst en større fornøjelse af øllen, siger Mikkel Hartmann fra øl-butikken. Øllen er efter vores egen opskrift. Ved åbent hus onsdag bydes på juleknas og en smagsprøve på Gendarmøl fra fadhanen, ligesom der vil være en lang række juleøl og andre ølnyheder. Adressen er Vemmingbund Strandvej 111, Vemmingbund.

06-11-2017
Det er et skulderklap fra vores kunder
Broager Sparekasses kunder er mere tilfredse og loyale end gennemsnittet af kunder i andre pengeinstitutter i resten af landet. Det viser en ny landsdækkende kundeundersøgelse, som Finanssektorens Uddannelsescenter har lavet. Undersøgelsen viser også, at der en tendens til, at små pengeinstitutter har mere tilfredse og loyale kunder, end store og mellemstore pengeinstitutter.

06-11-2017
Rideklubben fejrer renoveringen på søndag den 12. november
Den renoverede rideklub i Broager indvies på søndag. Både ryttere og heste i Broagerlands Rideklub kan i regnvejr nu være indendørs på rideskolen uden regntøj. Taget på ridehal og stald er nu tæt som et af de vigtige resultater af sommerens tiltrængte ”facelift”, hvor håndværkere og nogle af klubbens medlemmer har arbejdet hårdt på at renovere, så faciliteterne nu fremstår lyse og venlige.

05-11-2017
Målmand Mathias reddede fire straffekast
Disse U14 drenge i håndbold viste klasse-spil, da de i eftermiddag slog Als HF med intet mindre end 22-13 og nu ligger som nr. 4 i turneringen, dog med én kamp færre end de øvrige. Så med en sejr i den manglende kamp vil placeringen være en delt 2.-3. plads.


05-11-2017
Jagter Venstre-kandidaters valgplakater med knive
I nat har knivene været i brug. Venstre-bannere og valgplakater for Venstre er skåret i stykker, skåret ned. Hærværket bekymrer.

04-11-2017
Mor, har du virkelig spillet fodbold…
Familien Nielsen fra Nejs Bjerg er blandt de frivillige,som i weekenden sælger julekalendere til fordel for børnene

04-11-2017
Julekalender-weekend i Broager
I dag lørdag og i morgen søndag kl. 10-13 går forældre og børn rundt i Broager by og tilbyder os at købe BUI Fodbolds julekalender. Overskuddet går til børnene, til drenge og piger, som spiller fodbold, til trøjer, til bolde, til udstyr, til sociale aktiviteter, til stævner m.v.


03-11-2017
Flot fremmøde og god debat på det eneste brede vælgermøde i Broager
Veloplagte kandidater til byrådsvalget sikrede en god aften i Broagerhus.

03-11-2017
30 frivillige er med til at skabe endnu mere liv i medborgerhuset
Det går så flot med opbakningen af frivillige, at Broagerhus åbner ny INFO-CAFE to gange om ugen.


01-11-2017
Motionsklubben udvider aktiviteterne
Motionsklubben Klubben på Møllegade 23, hvor du kan træne fra 6-22 alle ugens syv dage, har fra i dag 1. november også spinning på programmet. Ring blot til formanden, Povl Hvidkilde, hvis du vil være med. Du finder hans telefonnummer på klubbens hjemmeside.

01-11-2017
Glæd jer til et blomsterflor fra midt i april 2018
De tusinder af løg er plantet i parken i Broager, omkring Erik Heides kalv og på hjørnet af Vesterbakke og Vestergade.

30-10-2017
Børn på Broager Skole får besøg onsdag morgen
Erik Lorenzen, der er formand for børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, kickstarter onsdag morgen en kampagne for at få børnene til at bruge lygter og reflekser i trafikken. Det sker på Broager skole onsdag morgen, den 1. november, fra kl. 7.40 til 8.00, hvor han deler reflekser ud til børnene.

30-10-2017
„Hvo bløv de énle aw?“
Det var 20. gang, at Lokalhistorisk Forening for Broagerland, lørdag den 28.10, stillede dette spørgsmål „Hvo bløv de énle aw?“ I år havde man inviteret Christian Hollensen fra Åkirkeby om at fortælle om sin barndom og opvækst på Broagerland og sit senere liv på Bornholm. 50 tilhørere fik en levende fortælling.

29-10-2017
Jeg rystede over hele kroppen, så jeg havde svært ved at lade geværet
Et brev fra Hans Petersen fra Skodsbølmark er indledningen i ny bog om den dag, der kostede flest sønderjyder livet under 1. verdenskrig.

28-10-2017
Fodgængere – husk cykelhjelm hvis du bevæger dig i Broagers bymidte!
Det kan være en barsk omgang at færdes som gående eller cyklist i Broagers bymidte. Skæve fliser og manglende opfyldning mellem brosten sender mange til læge eller på skadestue. Der er alt for meget alvor i den groteske påstand, at fodgængere bør huske at gå med cykelhjelm i Broagers bymidte. Hvad gør kommunen konkret for at gøre bymidten sikker at færdes i – og hvornår?

28-10-2017
Kan demente gøres ansvarlig for et vandforbrug på 150-200 kubikmeter?
Hvad sker der, hvis en beboer på et plejehjem ikke selv er i stand til at forstå eller se, at vand-uret løber løbsk og vandspild i toilet eller håndvask kommer op på den anden side af 100 kubikmeter? Hvorfor bliver et sådan spild ikke stoppet? Hvem har ansvaret? Hvem skal betale regningen? Hør kandidaterne til byrådsvalget give svaret på vælgermødet torsdag aften kl. 19.30 i Broagerhus.

27-10-2017
Inviterer foreninger og erhvervsliv til strategi-møde
Bestyrelsen i Broagers Udviklingsforum har på det første bestyrelsesmøde efter borgermødet om bystrategi besluttet at invitere foreningerne i Broager til et opfølgningsmøde, før der for alvor bliver sat pen til papir. Kommunen har indsamlet ideer på borgermødet og har haft et fornuftigt besøg i det midlertidige bykontor. Men. Det er Broagers projekt – med kommunal støtte. IKKE omvendt.


27-10-2017
Haveudstillingen i Gråsten kan markere 100 året for Genforeningen
Hvis delstatsregeringen i Kiel beslutter at følge et sønderjysk ønske om at gøre Gråsten til vært for Landesgartenschau 2020, så vil eventen bidrage til at udbrede kendskabet til den første europæiske kvalitetsvandresti i Danmark - den 74 kilometer lange gendarmsti. Der vil også blive satset på en genoplivning af færgeforbindelsen mellem Holnis og Brunsnæs.

26-10-2017
Nu har Broager chancen for at blive repræsenteret i Ældrerådet
Nu har Broager chancen for at blive repræsenteret i Ældrerådet Kun tre af ni nuværende medlemmer af Ældrerådet i Sønderborg Kommune genopstiller. Og Broager har ikke været repræsenteret i rådet. Det kan alle over 60 år i Broager være med til at ændre ved at stemme på én af de to lokale kandidater og huske at aflevere stemmesedlen senest på tirsdag.

25-10-2017
Forsikringsselskabet udlodder 25.000 kr. for en opklaring
Forsikringsselskabet, der havde Stationskroen i Broager forsikret, udlover nu en dusør på 25.000 kr. for at hjælpe med opklaringen af brandene


16-10-2017
En god jul for alle
Broager Sparekasse dobler beløbet op, hvis du i filialen henter en gratis papirkalender for 2018 og beslutter at give et bidrag til ”En god jul for alle”. – Du vælger selv, om du vil putte en 5’er eller 100 kr. i indsamlingsbøssen, understreger sparekassen.

16-10-2017
Få mere ud af en god bog - vær med 25. oktober
At dele glæden ved en god bog med andre er én af fornøjelserne ved at være med i den gruppe af læse-interesserede, som Dorthe Nielsen i Gammelgab håber at samle i Broagerhus hver den sidste onsdag i måneden. – Jeg vil da gerne, om vi bliver 6-10 deltagere onsdag den 25.oktober kl. 10-12 i Broagerhus, siger hun til broger.dk.

13-10-2017
MIT BROAGER - Egernsund er velkommen
På borgermødet d. 25. september blev der stillet spørgsmål til, hvor bredt de to søsatte udviklingsprojekter, henholdsvis bystrategi og områdeinitiativ, favner geografisk. For eksempel mente nogen, at Rendbjerg og Egernsund også skulle inddrages i Broager projekterne.

13-10-2017
Seks nye bænke er sat op
Landsbylaugene har succes med fordybelsesbænkene. Seks nye bænke er sat op, to i Vemmingbund, én i Gradelund, é i Brunsnæs og to på Smøl Vold. De fem er betalt af Sønderborg Kommune, den sidste er betalt af det private firma Brew Parts i Vemmingbund. – Vi er dermed nu oppe på 11 fordybelsesbænke på Broagerland, fortæller Ingebeth Clausen fra Smøl Landsbylaug.

13-10-2017
Flere og flere engagerer sig i de to udviklingsprojekter
Sønderborg Kommune fik mange gode impulser med til det videre arbejde. Næste borgermøde er i slutningen af november.

13-10-2017
Han lever økologisk og giver træet liv
De fem landsbylaug på Broagerland har samarbejdet om projektet med fordybelsesbænke, og håbet er at få midler til 18 nye bænke. Vi har besøgt træmanden.

12-10-2017
Godt mix med foredrag og musik
70 deltagere fik en underholdende aften på Broagerhus, hvor Sven Ruder holdt et godt og inspirerende foredrag om sine år i Brasilien og senere hen hans virke i Danfoss-koncernen igennem 22 år, inden han startede sin egen rådgivervirksomhed der hedder Brigefield!!. Der var også god musikalsk underholdning og fællessang.

11-10-2017
Bøden er 60 Euro for at køre på sommerdæk
Jørgen Horne på Ramsherred har garderet sig med online booking, når bilisterne står i kø til vinterdæk.

10-10-2017
Midtbyen i Broager graves op i 2019
En række bilister har brugt stærke ord om mødet med de granitsøjler, der præger bybilledet langs gader, ved P-pladser og i midtbyen. Og spørgsmålet er, hvad der skal ske med afmærkningerne. Dette eksemplar ved SuperBrugsen i Broager bliver jævnlig rettet op, men i 2019 bliver den og en del andre fjernet.

10-10-2017
Elever spiller grænse-teater
Elever fra Broager Skole, Deutsche Schule i Sønderborg og Emil Nolde-skolen i Neukirchen er i denne uge samlet på Knivsbjerg som led i et kultur- og sprogprojekt, der henvender sig til danske og tyske elever i 8. og 9. klasse nord og syd for grænsen. Projektet kulminerer i morgen torsdag, hvor de dansk-tyske elever præsenterer et fælles teaterstykke.10-10-2017
Bedstefar drev Jernbanehotellet i Broager
Gerda Alexandersen fra Broager er kusine til disse ugers mest omtalte sønderjyde, lægen Hans Horn fra Padborg, og var blandt tilhørerne til Tom Buk-Swientys præsentation af ny bog.

10-10-2017
Den trygge by, guldægget og forenings-Broager
Hvad er Broagers styrker? Det blev mere end antydet på byvandringen, som kommunen inviterede på mandag. Nedslagpunkterne var valgt med omhu, og deltagernes input supplerer nu de mange ideer, der allerede er indkommet til bystrategien, ved borgermødet og på bykontoret i Broagerhus, som også holder åbent i eftermiddag og i aften tirsdag. Kommunens guldæg får opmærksomhed.


09-10-2017
Der blev fundet vindere i tre discipliner
Ældresagen i Broager har holdt sæsonafslutning i Minigolf, Krolf og Petanque på Ringriderpladsen i Broager. Præmieroverrækkelsen fandt sted på Broagerhus, hvor 65 medlemmer deltog, vi startede med smørrebrød.

08-10-2017
Efter 30 minutter går det galt..
To tophold indenfor 7 dage. Det var ”menuen” før mødet med Syd-Vest og Oure. Det er ikke lige netop en ønskeposition, når man er et hold fra den nedre region. Ikke desto mindre er vi kommet ud af disse to kampe med 4 point, har fået løftet os spillemæssigt, har fået endnu større tro på egne evner og har vist, at vi står sammen som et hold.

06-10-2017
Stort bagagerums marked 28. oktober
Der er nu en rigtig god anledning til at tømme loftet, rydde kælderen, tynde ud i staudebedet og bestille en stadeplads til et forhåbentligt ganske stort bagagerumsmarked på parkeringspladsen bag sparekassen i Broager lørdag den 28.oktober.


05-10-2017
Vejr og vind – og en god eftermiddag på biblioteket
Knap 40 borgere i Broager blev i eftermiddag ikke så lidt klogere på vejret, altså andres vejr – på Broager Bibliotek. Anders Brandt fortalte levende om gentagelserne.


05-10-2017
Er også godt i gang også i Norge og Sverige
Pladsmangel i et hus i Øster Sottrup er forklaringen på, at en ung virksomhed i vækst nu er flyttet ind i 250 kvm på Nejsvej 30C i Broager. Stina Christensen Møller, indehaver af sohu-webshop.dk og specialist i tryk og print af plakater og wallstickers, har ansat sin mand Allan og sin mor. Efter flytningen søger hun nu yderligere en medarbejder.

04-10-2017
En herrekamp med et voldsomt pres til sidste fløjt
Læs Preben Holm Nielsens kampreferat fra fodboldkampen for U19, Sydvest mod FC-Sønderborg, før det lørdag kl. 14 går løs på SUS-arena på Broager Idrætscenter mod Oure. Kampen mod Sydvest blev en kæmpe forløsning og et bevis på Broager-spillernes kendetegn: Fight og god teknisk fodbold.

02-10-2017
Forventer at også erhvervsudvikling er på dagsordenen
Det er ikke kun lokale borgere i Broager, som engagerer sig i planerne for byens udvikling. Også erhvervsudlejer Nanna Hansson fra Sønderborg deltog i borgermødet.

30-09-2017
Tør ikke sige ja af frygt for at stå med to huse
Det er en misforståelse, at det skulle være svært at sælge huse i Broager, siger Henning Brock fra Home og forklarer, hvorfor kun 177 ejendomme har skiftet ejer de seneste fem år. (hvis du oplever en teknisk fejl, så klik på nyheder i topbjælken for at læse mere)

29-09-2017
Fortsætter med at minimere varmespildet
Når Broager Fjernvarme i fremtiden renoverer fjernvarmenettet med nye ledninger og kobler husene på fjernvarmeforsyningen, så vil det typisk ske ved at opsætte en boks udendørs ved huset. På Sletmarken satte flere forbrugere sig på tværs.

28-09-2017
Hans Struck - ugens profil
Hans Struck, kendt som en af de aktive skikkelser ved ringridningen over det meste af Sønderjylland, var også formand for DSK i Broager og for Dansk Samfund. Han er ugens profil – fra bogen af Vibeke Fonnesberg

27-09-2017
MIT BROAGER – Tidsplanen og processen frem til april
Allerede i november inviterer kommunen til det næste borgermøde om Broagers fremtid.

26-09-2017
Politiet: Brandene var påsatte - hjælp os med opklaringen
De to brande på Stationskroen i Broager i denne måned var påsatte. Det fastslår politiet i Sønderborg. Politiet håber, at offentligheden kan hjælpe med at opklare, hvem der har påsat brandene.

26-09-2017
MIT BROAGER - En lang ønskeseddel fra borgerne
Frem til 11. oktober vil kommunen gerne have svar på, hvordan vi ser Broager om 10 år. Se også vidoen fra aftenen.

25-09-2017
Landsbylaug og verdensklasse
Under overskriften ”Udlevelse i verdensklasse” vil fem landsbylaug på Broagerland og fem tilsvarende på Sydals skabe vækst i oplevelses-økonomien i deres områder.

25-09-2017
MIT BROAGER – Flot fra start med en næsten fyldt Broagersal
I aftes, mandag, bød borgerne ind med rigtig mange gode forslag til bystrategi.

25-09-2017
MIT BROAGER – Åbner bykontor i Broagerhus tre dage i oktober
Sønderborg Kommune følger aftenens borgermøde op med at inviterer borgerne på en kop kaffe og en snak om Broager bys fremtid i tre dage, den 9.-10.-11. oktober i Broagerhus. Hvis I har ideer og ønsker for byen, vil kommunen meget gerne være med til at videreudvikle dem sammen med jer.

25-09-2017
Ugens historiske profil
Ugens Broager-profil, som Lokalhistorisk arkiv præsenterer i denne uge, er børnehaveleder Else Sørensen, f.Jeppesen Hun var den første leder af Broager danske Folkebørnehave 1941 – 1980 og omtales som dejlige, frodige frk. Jeppesen. Læs portrættet ved at klikke her

24-09-2017
176 til årets disco-succes i hallen
Broager Kultur havde stor succes med årets disco-aften for børnene. Det blev en virkelig sjov aften, og der var hård konkurrence om de 4 Awards og alle gave kort. Specielt jump a lot billetterne var populære. Alle nye aktiviteter blev taget godt imod. Nyt var gavekort og danser fra ab dans.

23-09-2017
Sælger campingpladsen
Inge og Henning Tychsen har sat Gammelmark Strand Camping til salg. Og det gør de på grund af svigtende helbred. - Vi ville gerne have været her i ti år, men det kan ikke hjælpe noget, når kræfterne ikke længere er til det. Vi har gjort sagen op og besluttet at sætte vores dejlige campingplads til salg, selvom vi slet ikke har lyst, siger Henning Tychsen til JydskeVestkysten. Ægteparret købte pladsen i 2013. Den tidligere ejer var gået konkurs.

23-09-2017
MIT BROAGER – Et forslag fra stillegruppen
I aften mandag den 25. september lægger kommunen op til, at borgerne kommer med forslag til temaer og projekter, der kan styrke vækst og udvikling. – I stillegruppen er vi optagede af den enestående ro og stilhed, der er her på Broagerland. Den kunne vi ønske os at bevare og eventuelt udbygge, skriver Henrik Wengel.

21-09-2017
Foreninger står sammen i fælles styregruppe
Opfordrer borgerne til talstærkt at møde op på mandag kl. 19 i Broagerhallen. Borgermødet er vigtigt.

21-09-2017
Valgkamp i Broager
Partier, som stiller op til byrådsvalget i november, er inviteret til et vælgermøde i Broagerhus torsdag den 2. november kl.19.00 og har meddelt, at de deltager.

21-09-2017
Foredrag samlede næsten fuldt hus
Ved den første af de ”5 onsdage” i rækken af foredrag arrangeret af Broagerhus,var de i aftes næsten fuldt hus i den store sal! - Det er positivt at så mange møder op fortæller Erik Krogh på vegne af bestyrelsen for Broagerhus.

19-09-2017
Ugens historiske profil
Ugens Broager-profil, som Lokalhistorisk arkiv præsenterer i denne uge, er skorstensfejermester Thomas Jensen. Han var sognerådsformand 1958 – 70. Efter kommunalreformen i 1970 var han Broager kommunes første borgmester fra 1970 – 74.

19-09-2017
Møllevej får nyt asfalt
Takket være en ekstra pulje på 8 mio. kr. får borgere flere km vej med ny asfalt i efteråret. I Broager bliver de ekstra penge brugt til at asfaltere Møllevej. Også cykelstier får ny belægning. Cyklister fra Broagerland kan se frem til, at en del af cykelstien Broager-Bøffelkobbel og en del af cykelstien Dybbøl Banke-Nybøl bliver renoveret i løbet af efteråret. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse i dag.

18-09-2017
MIT BROAGER: Byens hovedgade på sidsteplads
I denne artikel ser vi bl.a. på gabet mellem hvor attraktiv Broager er i dag i forhold til, hvad der er vigtigt for fremtiden.

17-09-2017
Flot besøg hos husflids-folket
Der var rigtig meget at se på hos de 40 udstillere på Cathrinesminde i går søndag. OG publikum svigtede ikke. Tværtimod. Dagen igennem var der et rigtig godt besøg, og Sundeved Husflid er godt tilfredse

17-09-2017
Voldsomt skuffede men fortsat optimister
Broagers kamp mod Vejle i fodbold var sidste kamp i første turneringshalvdel og med udsigten til at kunne få den tredje sejr og 9 point var det med en bevidsthed om at kampen var vigtigt for at kunne se tilbage på en godkendt første turneringshalvdel.

17-09-2017
På kursus i Skolesport
Tirsdag den 19. september mødes lærere og pædagoger fra 12 lokale skoler, som ønsker at starte Skolesport, til et kursus i Broager-Hallen. På kurset får lærerne inspiration til, hvordan sjove aktiviteter på enkel vis kan indgå i den daglige organisering af bevægelse i skole og SFO.

16-09-2017
Vil bygge cykelsti til Nybøl
Partierne i Sønderborg byråd forhandler i den kommende uge budgettet for 2018. Blandt flertalsgruppens forslag til investeringerne er en cykelsti fra Broager til Nybøl – og en renovering af Broager skole. Efter et budgetseminar i Mommark torsdag-fredag håber både flertalsgruppen og Venstre, at et bredt flertal bliver enige om budgettet, og netop enighed synes at være højt prioriteret op til valget af nyt byråd i november.

15-09-2017
Fjernvarme-formand: Snart brug for nye kræfter
Broager Fjernvarmeværk fastholder afregningspriserne uændret næste år og varsler, at forbrugerne kommer til at afregne pr. kvartal i stedet for månedsvis, når fjernvarmen bliver tvunget til at overgå ti nyt regnskabsår fra januar 2019. Antennen på skorstenen bliver i øvrigt fjernet. Teleselskabet vil ikke længere betale en rimelig pris for placeringen. Vi bringer mere fra generalforsamlingen.

15-09-2017
To indbrud og hærværk og to brande på et halvt år
Søren Arnergård, som har ejet kroen i 13 år, er dybt rystet og chokeret. Psykopaten skal fanges, siger han. Kroens skæbne er uvis, siger han i et stort interview.


15-09-2017
MIT BROAGER: Hvad synes du kendetegner Broager?
Vores gæster i området nævner ”en interessant natur” (52 procent), et sted man gerne vil bruge fritiden (40 procent) og den hyggelige stemning (35 procent). Læs mere.

14-09-2017
Ekstra til julebelysning
Erhvervsudvalget fordobler tilskuddet til julebelysning, så kommunen i alt yder 630.000 kr. til at opsætte, vedligeholde og nedtage julebelysningen i Augustenborg, Guderup, Nordborg, Broager, Egernsund, Gråsten og Sønderborg. De enkelte byer kan selv udvide julebelysningen med støtte fra øvrige tilskudsgivere.13-09-2017
MIT BROAGER - Efter borgermødet åbner et by-kontor i Broagerhus
Kommunen har i dag udsendt en pressemeddelelse om borgermødet i hallen den 25. september og om det midlertidige by-kontor, der åbner to dage i oktober i Broagerhus.

12-09-2017
Ugens historiske profil
Det er Niels Peder Breum, som i 1954 sammen med hustruen Elisabeth blev ansat som bestyrerpar ved De Gamles Hjem i Broager, og han er én af de 57 borgere, som indgår i bogen af Vibeke Fonnesberg om profiler, der har haft en særlig betydning for egnens historie. I Broager huskes Niels Peder Breum for sit organisatoriske talent, sine lederevner kombineret med myndighed og en god portion stilfærdig jysk lune.

12-09-2017
De blev vist rundt på Schackenborg
En busfuld forventningsglade medlemmer af Ældresagen i Broager har været på besøg i Møgeltønder, hvor de indledte med kaffe og kage, inden vi skulle ind og have en guidet rundvisning på slottet. To guider fortalte med stor ildhu om slottets historie fra 1664 og om greverne Schack, og op til nutiden med prins Joachim og familie, og om den nye fond og fremtiden.


10-09-2017
Højsæson for julefrokoster
Jo. Du læste rigtigt. Det er virkelig højsæson for julefrokoster, når man ser de store avisers annnonce-sider. Restauranterne i de større byer byder sig til. I Broager er det mere enkelt. Og højaktuelt.

08-09-2017
MIT BROAGER - Forklarer forskellen på by-strategi og område-initiativ
Det har skabt en vis forvirring, at de politiske initiativer for udviklingen i Broager og på Broagerland er opdelt i to. Nemlig i en strategi for Broager by og et områdeinitiativ for Broagerland inkl. Broager by.

08-09-2017
Viser husflid på Cathrinesminde
Sundeved Husflid åbner døren søndag den 17.september for deres årlige husflids- og hobbyudstilling på det gamle teglværk Cathrinesminde. Udstillingen finder sted fra kl. 10-17. I år er der ikke færre end ca. 40 udstillere, som igen i år vil vise deres hobby for publikum.


06-09-2017
Fjernvarmen i Broager vil gerne have flere kunder
Fjernvarmen glæder sig til at vise nyt anlæg frem, som gør at kun 9 procent af varmen til Broager nu produceres med gas mod tidligere 80 procent. Anlægget testes i øjeblikket.

06-09-2017
Måske også du vil byde ind med svar
Stillegruppen lader sig ikke kun inspirere af hinanden men spørger også borgere om Broagerlands kvaliteter. Det sker med en række interviews. Hvis du har lyst til også at deltage, er du velkommen til at svare og sende svarene elektronisk til gruppen på mail-adressen henrikwengel@mail.dk

05-09-2017
Broagers Udviklingsforum arbejder i bredden
Broagers Udviklingsforum skal være en paraplyorganisation, som kan koordinere, inspirere og støtte op om de initiativer, der er med til at udvikle Broager til en endnu bedre by at bo i og besøge. Derfor er det besluttet at nedlægge Broager & omegns Handels & Erhvervsforening, så fremtidige aktiviteter til gavn for handel, erhverv, foreninger og borgere gennemføres i regi af den nye paraplyorganisation for Broager.

04-09-2017
MIT BROAGER - Kommunens invitation til borgermødet den 25. september i hallen
Alle borgere i Broager og andre med interesse i Broager bys udvikling opfordres til at møde op i hallen - gerne med ideer til det videre arbejde.

03-09-2017
U19 drengene tabte 7-1 på Fyn
Broagers U19 hold i fodbold var i dag søndag i Dalum og var klar over, at de stod over for en svær modstander. Det fik de bekræftet. Læs Preben Holm Nielsens referat fra kampen på Fyn.

03-09-2017
Det er måske Danmarks første plejehjems-musikfestival
En halv snes beboere fra plejecentret i Broager ventes at være med, når der for første gang bliver arrangeret musikfestival for plejehjemsbeboere fra alle plejehjem i Sønderborg kommune. Det fortæller daglig leder Heidi Pomykala, Broager. Hun tror, at også nogle af deltagerne fra lørdagens tur til Hansi Hinterseer har mod på mere musik og afslappende underholdning.

03-09-2017
Skelde tabte dysten i Broager
For anden gang i år er der afviklet venskabskamp i petanque mellem Skelde GF og Ældresagen i Broager. Der blev spillet på Ældresagens bane på Ringriderpladsen i Broager med omkring 50 spillere, der dystede i flere timer inden der blev fundet et vinderhold. Det blev Broager son vandt dysten med 236 point mod Skeldes 234 point.

03-09-2017
Ugens historiske profil
Det er kroejeren, den fuldendte krovært, Heinrich Horn, også kaldet Heine Horn, som er ugens historiske Broager-profil. Han overtog i 1903 Jernbanehotellet, 22 år gammel, og døde i 1971 i Broager. Han og 56 andre afdøde og nulevende mennesker, som har betydet noget i gamle Broager kommune, er portrætteret af Vibeke Fonnesberg i Broagerhus og i bogen ”Broager Profiler 1922-1997”.

03-09-2017
Der summer af aktivitet i Broagerhus!
Af Erik Krogh, formand for bestyrelsen i Broagerhus, gør status i dette indlæg og bemærker, at det i dagligdagen summer af aktivitet i Broagerhus, ud over lokalhistorisk arkiv, hvor der næsten dagligt er frivillige, som er ved lægge sidste hånd på flytningen fra Annasminde, er der gang i mange ugentlige aktiviteter arrangeret af Ældre Sagen i Broager, Pensionistforeningen m.fl.

02-09-2017
Plejehjemsbeboere til koncert med Hansi Hinterseer i Horsens
Gennemsnitsalderen er 86 for de syv beboere på plejehjemmet i Broager, som i eftermiddag lørdag er kørt til friluftskoncert i Horsens

01-09-2017
Områdets bedste erhvervsnyhed er fra Smøl
Frank Bruhn har tiltrukket Vækstfonden som ny investor og vokser på det internationale marked. Det sker under nyt navn.

01-09-2017
Der er sidste tilmelding på onsdag den 6. september
Hvis du er tilflytter til kommunen, så er du inviteret på bustur ved en velkomstdag, som begynder med en reception lørdag den 23. september kl. 12 på rådhuset i Sønderborg. Borgmesteren byder velkommen, før bussen kører.

01-09-2017
Flere fordybelsesbænke bliver opsat på Broagerland
Broager Sparekasse har sponseret de første 5 bænke og en ansøgning om 25.000 kr. til flere fordybelsesbænke er imødekommet med 13.000 kr., og dermed er der penge til at seks af slagsen. En privat virksomhed, Brew Parts, betaler også en bænk, som skal stå ved en fiskehytte i Vemmingbund, så samlet vil der så være 12 bænke opsat i løbet af efteråret - i takt med at bænke-snedkeren i Gammelgab får dem lavet.29-08-2017
Landsbylaug: Vi bakker op om Udviklingsforum
Broager udviklingsforum er i juni oprettet som en paraplyorganisation for foreninger i Broager, der ønsker at samarbejde. Også landsbylaugene er inviteret med.

29-08-2017
Bedste halvårsregnskab nogensinde
Broager Sparekasse har offentliggjort det bedste halvårsresultat nogensinde. - I de kommende år, er det ikke nok at være dygtig til at rådgive kunder og tjene penge på dem. Vi skal også hele tiden rette ind i forhold til de nye stramme regler, som finanstilsynet opstiller. Vi skal gå med livrem og seler, og mere til. Således gør vi allerede nu en dyd ud af, at være et par skridt foran, fortæller Lars Christensen

28-08-2017
Broager Pigespejdere vandt CO2-konkurrence på Spejdernes Lejr
Spejdere i hele landet målte i fem uger inden Spejdernes Lejr deres CO2-forbrug i hjemmet. Broager Pigespejder var den gruppe, der sparede mest, og på lejren fik de præmier. 19 spejdere og ledere deltog fra Broager. Blandt dem var 9-årige Lilli Nesbigall, som er helt klar over formålet: - Det er fordi, det er godt for klimaet, siger hun.

28-08-2017
Vi kalder os stillegruppen og kan godt tænke os, at STILHEDEN OG ROEN ligefrem bliver et kendetegn for Broagerland
Ingenting. Det har vi rigtig meget af på Broagerland. Døgnet rundt – året rundt. Vi kalder det bare noget andet. Vi kalder det ro og stilhed.


27-08-2017
Janis er med til at skabe udvikling - også af økosamfundet
Det går ikke så hurtigt med at udvikle Økosamfundet Soleng ved Gammelgab. Men de første tre huse bygges inden længe, og flere interesserede er klar til at følge efter, skriver jv.dk i en længere artikel om projektet. Lørdag 2. september klokken 10-17 er der høstmarked på Soleng, hvor du ved selvsyn kan se, hvad Soleng har sat i gang. Høstmarkedet afvikles i samarbejde med Økologisk Landsforening.

27-08-2017
Referat af lørdagens kamp i LIGA 1
I går afslørede vi kamp-resultatet af Broager UI’s U19 hold, som i LIGA 1 rækken repræsenterer F.C.-Sønderborg og lørdag havde besøg af F.C. Fredericia. Efter torsdagens sejr over Rødekro/Aabenraa på 3-1 var der lagt op til at der skulle flere point på kontoen og F.C. Fredericia var på forhånd et hold, hvor vi kunne håbe på at hente point.

26-08-2017
Det lille skilt med den store virkning - cyklisterne stopper op
Gæstebogen afslører, at den gamle transformator-station i Smøl er blevet et yndet sted for turister at stoppe op og nyde, at de kan sidde på en bænk, indendørs, før de kører videre.

26-08-2017
Lokalarkivet fortæller om det nye
Broagerlands Lokalarkiv har i de nye rammer i Broagerhus fået en række nye muligheder, og arkivleder Orla Kristensen håber, at de nye omgivelser vil tiltrække flere nye medarbejdere.

26-08-2017
Udsigt til et ja med stemmetallet 18 for og 13 imod
Med stemmerne 3-2 har flertallet i Teknik- og Miljøudvalget i går fredag på et ekstraordinært møde sagt ja til, at der må bygges børnehave på Vesterbakke i Broager. Betingelsen er, at der ikke må ændres på standsnings- eller parkeringsforhold på gaden. På onsdag afgør byrådet endeligt, om det bliver et ja eller et nej til den nye tyske børnehave.

25-08-2017
Bestyrelsen trak i arbejdstøjet
Ældresagen i Broager har igen i år afviklet lokal frivillighedsdag, hvor 40 frivillige medlemmer havde en hyggelig eftermiddag på Ældresagens Krolf-og Petanquebane. I år var det bestyrelsen som stod for arrangementet, så de frivillige kunne holde fri og nyde maden og det gode vejr. Ældresagen i Broager har i alt 58 frivillige, som har mange forskellige opgaver.

25-08-2017
Alrunen fik pæn omtale i sommer
Alrunen, opholdsstedet på Broagerland, kan i dag fejre 25 års jubilæum. Det er således 25 år siden, at opholdsstedet modtog de første unge mennesker, dengang i Sarup på Als. Siden er aktiviteterne flyttet til Broagerland, hvor lederen gennem 12 år, Azael Larsen og de ansatte gør en stor indsats for at få de unge til at klare sig selv i hverdagen.

21-08-2017
Ældre kan få selskab ved middagsbordet
Ældre, som bor alene, og som har svært ved at komme ud af huset, kan få en spiseven. Det vil sige en person, som spiser med ved middagsbordet, så den ældre ikke skal sidde alene og spise med risiko for ikke at få spist nok med det resultat, at det kan være svært at holde vægten. Flere kan få glæde af ordningen, som Ældresagen i Broager har sat i gang.

20-08-2017
Mange får pengene ved aconto-betalingen næste gang
Sommerens gode nyhed fra fjernvarmen er, at fjernvarmeforbrugerne i Broager nu får de penge retur, som skat har opkrævet uretmæssigt i flere år.

20-08-2017
Erik Krogh: Broager og Broagerland har brug for Udviklingsforum
Broagerhus og øvrige foreninger vil bidrage til at gøre den nye paraply-forening til et stærkt talerør.

20-08-2017
Broagerhus byder på ”De fem onsdage”
Også medborgerhusets egen bestyrelse byder nu på arrangementer i Broagerhus – i første omgang med ”De fem onsdage”

19-08-2017
Hobby og fritid i efteråret på Broagerhus
Broagerhus kommer til at summe af liv, når hobby- og fritidsfolket i Broager møder op til den række af interessegrupper, der allerede er oprettet af frivillige. Alle med en hobby eller kan dyrke fritidsinteressen sammen med andre. For der er ikke tale om undervisning men om at dele fritidsinteressen uforpligtende sammen med andre. Men mon ikke du alligevel kan få et godt råd, hvis der er brug for en håndsrækning.

18-08-2017
Trods regn og blæst lykkedes rekord-forsøget
SOS Børnebyerne lykkedes med at få 840 spejdere til at sætte ét fodspor på en 200 meter lang papirrulle

18-08-2017
Brugs-plads bliver bebygget
Det gamle beboelseshus på Storegade i Broager ved siden af blomsterbutikken blev revet ned i foråret, og nu henligger pladsen smukt med større sten, der skal sikre, at pladsen ikke imod hensigten bliver til parkeringsplads. Det nedrevne hus har været ejet af Brugsen i over 30 år, og pladsen vil formentlig i 2019 bliver bebygget. – Fra 2020 er det forbudt af bruge freon i vores køle og frysediske, og så får vi brug for at installere ny teknik. Så vi planlægger at bygge et lille teknikhus til maskinerne på den plads, der nu er udlagt med grus, fortæller uddeler Bent Moldt.

16-08-2017
Den tyske børnehave: Der går et par år
Og alternative placeringer er bestemt blevet undersøgt, fastslår dagtilbudschefen om planerne for den nye børnehave i Broager.

16-08-2017
...og Sletmarken gik helt fri
Regnen piskede ned over Als i går. Sønderborg fik 20 mm, Høruphav 35 mm og Broager ikke en milimeter - er jeg fristet til at skrive. Men det er jo ikke sandheden, for dele af Broager by fik også en del regn. Men på Sletmarken faldt der så lidt i så få sekunder, at den del af byen må siges at være gået helt fri. Værst gik det på Kegnæs, som fik decideret skybrud. I dag har solen skinnet. En flot dag er ved at være afsluttet. Tak for den.


14-08-2017
Diodebelysning på ny cykelsti fra Dynt til Skelde
Teknik og miljøudvalget har godkendt, at cykelstien bliver oplyst af diodebelysning, der drives ved hjælp af solceller

12-08-2017
Om nødvendigt mindsker vi de gener, som beboerne oplever
Meget ser ud til, at Sønderborg Kommune giver grønt lys til en ny børnehave på Vesterbakke 9 i Broager. Beskeden til naboerne efter det seneste møde i Teknik- og miljøudvalget er klar.

11-08-2017
Lokalhistorisk arkiv er åbnet
Efter måneders arbejde er Broagerlands Lokalarkiv atter åbnet, så interesserede kan møde op hver tirsdag eftermiddag fra kl. 15.

11-08-2017
Mødte borgernes "ombudsmand"
Ældresagen i Broager har haft besøg af Borgerrådgiver Henrik Ebbesen som at ansat i Sønderborg kommune. Der var 39 medlemmer som kom og hørte på, hvad en borgerrådgiver laver, og mødet blev indledt med kaffe og brød, fortæller Finn Wogensen.

11-08-2017
Broager Kultur inviterer til børne-disco
Medlemmerne i Broager Kultur er gået i gang med at forberede årets disco for børnene i 2.-5. klasse i Broager og opfordrer forældrene til at sætte kryds i kalenderen. Arrangementet finder sted i Broagerhallen fredag den 22. september. Tidligere år har disco for børn samlet – fra 120 til 210 deltagere.

10-08-2017
Borgermøde den 25. september -i hallen
Kommunen inviterer. Der er to emner på dagsordenen. En bystrategi for Broager by og et områdeinitiativ for hele Broagerland inkl. Broager by.


06-08-2017
DR optager auktionen til en udsendelse Under hammeren
Og du kan nå at opleve ham frem til i hvert fald kl. 21i aften onsdag på Møllegade 23 hos Campen Auktioner.

03-08-2017
Det levende teglværk blev en succes
Cathrinesminde Teglværk og Landsbylaugene på Broagerland bød på aktivitetsuge, som er forløbet så godt, at arrangementet tåler gentagelse.

03-08-2017
Områdeinitiativer skaber udvikling
En række foreninger i Broager og på Broagerland bliver inviteret til et forberedende møde forud for kommunens borgermøde i efteråret.02-07-2017
Broagers Udviklingsforum er en paraplyorganisation
Gode råd fra Hertugbyens Udviklingsforum og udvalgsformand Stephan Kleinschmidt og dialog med Broager Kultur skaber optimisme


02-07-2017
Yngste rytter var bare 7 år
7-årige Jeppe Hartmann var yngste deltager i Broager Ringridning i år. Han er fotograferet på hesten Thor med sin mor Mie ved sin side. Og det er hesteglade Mie fra Broager, som har ansporet sønnen til at ride sammen med familien inklusive fætre og kusiner.

01-07-2017
Pokalen for bedste udklædning tilfaldt Matador - Højløkke
Mount Nejs vikingene lod sig ikke gå på af dårligt vejr men tilførte optoget god stemning. Billedet er taget af Dan Pedersen - og endnu flere fotos kan ses fra ringriderfesten - ved et klik på læs mere..

01-07-2017
Se optoget søndag og gense de bedst udklædte
Lørdagskonge blev Harry Clausen, og spændingen om hvem der bliver ringriderkonge i Broager 2017 er intakt. Kl. 11.30 søndag begynder det store festoptog med børne-cykelryttere og de fem bedste indslag fra fredagsoptoget fra Broagerhallen. Optoget anføres af Herolder-korpset. Endvidere medvirker Braue Branværns Show-Band, Sønderborg Brandværnsorkester. Ruten er: Møllegade, Solskrænten, Vestergade, Storegade, Kirkegade, Ringridervej. De fem bedst udklædte fra fredagens cykeloptog er: Matador, Havfruerne, Mount Nejs ( wikingerne), Alsie express og Team Kassi ( masker ) med wild card til Poppy


18-06-2017
Broager Udviklingsforum er åben for alle
Alle fra området, der kan tilslutte sig foreningens formål, kan deltage i foreningens aktiviteter. Udviklingsforummet arbejder uden medlemskontingent.

18-06-2017
Det handler om borgernes ønsker til "det gode liv"
Kommunen vil udforme en bystrategi for Broager. Strategien kommer til at bygge på de lokale borgeres egne ønsker!

17-06-2017
Rigtig godt nyt fra Brunsnæs - også BIB triatlon i 2018
De to landshold er også med næste år, når der afvikles BIB Triatlon i Brunsnæs. BIB Landsbylaug er nemlig af årets deltagere opfordret til også at arrangere BIB triatlon i 2018. Og det gør vi, oplyser Gerhard Jacobsen. Den 2. juni 2018. Sæt kryds i kalenderen.

10-06-2017
Broager får officiel status som områdeinitiativ
I onsdags rykkede Stephan Kleinschmidt og byrådspolitikerne i Udvalget for kulturel og regional udvikling ind i Broagerhus. Udvalget flyttede deres sædvanlige udvalgsmøde til Broager, bl.a. for at se Broagerhus men også for at beslutte, at Broager nu er udpeget som et såkaldt områdeinitiativ.


07-06-2017
100.000 kr. uddelt i Broagerhus
Broager står ikke tilbage for Københavns Rådhus, når det gælder serveringen af rådhus-pandekager. Velsmagende var det for de mange i Broagerhus, hvor Lions Broager-Gråsten fejrede 100 års fødselsdag.

07-06-2017
Alrunen vil gerne lave parkour-bane til os alle
Opholdsstedet Alrunen på Broagerland vil bruge de 25.000 kr. i støtte fra Lions Broager-Gråsten til at bygge en parkour-bane, som alle borgere får mulighed for at bruge.

01-06-2017
Det var et uheldigt hændeligt uheld
Med denne overskrift skriver JydskeVestkysten i dag, at den 5-årige dreng, som i slutningen af april drak vaskemiddel i Børnehaven Himmelblå på Nejs Vej, er tilbage i institutionen og trives godt. Dagtilbudschefen i kommunen oplyse, at han stadig har et lille sår i luftrøret, som med tiden vil hele. Så han får ingen mén.

31-05-2017
Nu er der over 500 medlemmer i Broagerhus
Borgerne i Broager bakker flittigt op om det nye medborgerhus. Også ved at tegne sig som medlem af Broagerhus. Over 500 har betalt kontingentet på 50 kroner. – Vi er meget tilfredse med den støtte og opbakning, udviklingen i medlemstallet dokumenterer, der er til medborgerhuset, siger Erik Krogh, formand for bestyrelsen.

28-05-2017
Tjørnen skal have ro og kærlig omsorg
Når man i dag kommer forbi den nye hvidtjørn på Klør Fire ved Brunsnæs, kan man blive helt bekymret. Det ser ud til, at tjørnen nærmest er visnet, endnu før den begynder at gro. Men tag ikke fejl, lyder det beroligende fra træets sponsorer Hans Jørgen Skjoldgaard og Lisbeth G. Petersen.

28-05-2017
Tegner et portræt af forfatteren og journalisten fra Broager
Broager-drengen Jacob Kronika får opmærksomhed i den nyeste udgave af Sønderjysk Månedsskrift, der udgives af Historisk Samfund for Sønderjylland i samarbejde med Museum Sønderjylland og Kulturfokus. Jacob Kronika blev født 8. januar 1897 i Broager og døde i København 3. maj i København. Han var søn af købmand Peter Christian Kronika (død 1944) og hustru Karen f. Riis-Brandrup (død 1903).

27-05-2017
Uden ildsjæle og frivillige ville det blive et ”fattigt” samfund
Borgmester Erik Lauritzen indviede officielt den nye hvidtjørn ved Brunsnæs lørdag eftermiddag, før årets BIB-triatlon 2017 blev sat i gang.

27-05-2017
Vi skal have drøftet, hvorfor der ikke kom flere
Gerhard Jacobsen på Illerstrandvej kan ikke skjule sin skuffelse over fremmødet i Brunsnæs i eftermiddag. Ca. 50 deltog i dagens triatlon til fordel for cykelfærgen. Og færre end 100 mødte op som publikum. Det er alt for få i forhold til den kæmpeindsats, han og mange andre har ydet for at skabe en motions-eftermiddag i Brunsnæs, som burde kunne tiltrække rigtig mange flere, både deltagere og publikum.

27-05-2017
Gode ting tager tid, sagde formand om cykelfærgen
Motions-lørdag i Brunsnæs bød også på en ”landskamp”. Det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal i Sønderjylland stillede hver med et tremands-hold og gjorde det fortræffeligt

27-05-2017
En fornøjelse at se projektet udfolde sig
Arrangørerne, Brunsnæs, Iller Busholm Landsbylaug, havde virkelig lagt kræfter i at sikre en velafviklet triatlon

25-05-2017
Rumregatta 2017 i Sønderborg i dag og i morgen tidligt.
Rumregatta 2017 giver ekstra mange både på fjorden - og kan ses fra Broagerland. .14-05-2017
Brunsnæs håber på Broager-opbakning den 27. maj
- Vi vil rigtig gerne se mange fra Broager vise os deres opbakning til færge-projektet. Som deltager i årets familie-triatlon. Som publikum. Siger Gerhard Jacobsen. Overskuddet går til færgen.

13-05-2017
Massiv markedsføring i Sønderjylland og Nordtyskland
Det lokale landsbylaug gør klar til ny cykelfærge og bygger i sommer den bro, færgen skal bruge. Overskud fra triatlon-stævne går også til færgen.

13-05-2017
Vær med til indvielsen lørdag den 27. maj kl. 13.00
Den gamle hvidtjørn på toppen af Klør Fire ved Brunsnæs, måske Danmarks ældste tjørn, er død. Væltet endeligt af en storm. Til stor ærgrelse for alle, som bor i området og for turisterne på Gendarmstien. Lørdag den 27. maj åbner og indvier borgmesteren en ny tjørn.

13-05-2017
Cirkus-familien flytter hver dag og besøger i sommer 145 byer
Broager er fast på sommerprogrammet for den rullende cirkus-familie Cirkus Mascot, som gæster byen Kr.Himmelfartsdag den 25. maj kl. 15 på Ringriderpladsen. For første gang får også Nybøl en forestilling.

11-05-2017
Katrine Brock fortæller og giver tips om at præsetere kl. 13
For cykel-fans er der noget at komme efter, når Kims Cykelservice på Skeldevej 17 inviterer til tilbuds-weekend den 26.-27. maj. Blandt en halv snes nye cykler indgår en helt ny cykelmodel, fortæller Dan Gottlieb.

07-05-2017
Butiksnyheden - et nyt bageriudsalg
Der er åbnet et bageriudsalg fra Kajs Bageri i Vester Sottrup i Storegade 5 op til weekenden. Der er åbent dagligt fra 0630 - 1700 mandag til fredag og 0630 til 1400 lørdag og søndag. Der er mulighed for at sidde og nyde et stykke bagværk og en kop kaffe. Initiativtaqer ønsker, at der er denne mulighed.

07-05-2017
Det, der sker i dag, er historie i morgen
Carl Jürgen Bock, er formand for Lokalhistorisk Forening for Broagerland, og han skriver i ugens klumme om flytningen fra Møllegade til Allégade i Broager. Flytningen vil sikkert i måneder fremover sætte præg på det egentlige arkivarbejde. Efter sommerferien skulle det hele gerne være på plads.

06-05-2017
Arkivet med 286 lokale DSK-medlemmer digitaliseres
I denne uge bliver alle 286 kartotekskort over DSK-medlemmer i Broager fundet frem for at blive affotograferet til et nyt digitalt arkiv i Rigsarkivet om de dansksindede sønderjyske krigsdeltagere.


30-04-2017
Ugens KLUMME om kulturmåneden
Formålet med Kulturmåneden er at publikum for en overkommelig pris får mulighed for at møde og opleve forskellige kulturpersonligheder fra Danmark og gerne også udlandet på et højt plan, skriver ugens KLUMME-skriver, Jørn Lehmann Petersen, som fortæller om ideen med kulturmåneden, der er blevet en v ærdifuld kultur-aktivitetet for Broagerland og resten af kommunen.

30-04-2017
Vi vil gerne opbygge nye sociale netværk
Og netop dette er formålet med dagens spis sammen arrangement på Ringriderpladsen. 112 deltog. Og det er den største opbakning, Ældre Sagen nogensinde har haft i Broager.

29-04-2017
Vi vil da gerne, at flere end før har lyst til at være med
I år er det første gang, at der er offentligt 1. maj møde i Broager med Socialdemokraterne som indbyder. Alle er velkommen. Til gratis rundstykker og kaffe.


29-04-2017
Selv har Kim allerede cyklet 3.500 km i år
Selvom kulden ikke inviterer cykel-motionisterne, så er racer-folket i forårshumør. Det mærker far og søn hos Kim's Cykelservice.

28-04-2017
Velkommen til den nye hjemmeside broager.dk
Stadig flere gæster Broagerlands og byens nye hjemmeside, og lokale foreninger opfordres til at bruge hjemmesiden.

27-04-2017
109 vil spise sammen på søndag på Ringriderpladsen i Broager
109 har tilmeldt sig arrangementet, som foregår på Ringriderpladsen i Broager på søndag, startende kl. 10 og afsluttende med grillmad.

25-04-2017
”Der er stor lyst til at bruge de nye rammer”
Der er rigtig mange ønsker til fælles aktiviteter i Broagerhus, og allerede onsdag aften 26. april, er der tilbud til folk, som strikker. Joan Pedersen er initiativtager og kan kontaktes på 22 73 65 46. Torsdag eftermiddag, 27. april, kl. 13-16 inviterer Hans Jørgen Petersen, hobbymaler, andre malere til at tage deres udstyr med til det kreative værksted i Medborgerhuset.


18-04-2017
Bak op og meld dig til triatlon 27. maj
Brunsnæs–Iller-Busholm Landsbylaug har søgt og fået 80.000 kr. i støtte fra SE-vækstpulje. Pengene skal bruges til broanlæg til cykel- og passagerfærgen, som landsbylauget arbejder ihærdigt for at få realiseret.

18-04-2017
Årets Ungdomskommune 2017
Sønderborg Kommune er udnævnt til Årets Ungdomskommune 2017. Det synlige bevis, et maleri kommer på rundtur og til Broager i september.


11-04-2017
Der er stadig billetter til store kulturoplevelser i maj
For 13. gang bliver der i maj i år afviklet kulturmåned på Cathrinesminde Teglværk, og atter i år er det med fire arrangementer. Der venter publikum to store musikoplevelser, og to rigtig spændende foredragsaftener, som altid krydret med fedtemadder og kaffepunch i pausen. Og der er stadig billetter at få, fortæller Jørn Lehnmann, talsmand for den gruppe af fire, som gennem alle årene har sørget for et program, som stort set har været udsolgt.

08-04-2017
Erik Lauritzen: Broager står for tur som næste by i rækken
Vi har nu sat gang i en række borgermøder i kommunens byer. Vi er startet med Augustenborg, og den næste by bliver Broager, fortalte borgmesteren ved indvielsen af Broagerhus.


08-04-2017
Erik Lauritzen: Broager står for tur som næste by i rækken
Vi har nu sat gang i en række borgermøder i kommunens byer. Vi er startet med Augustenborg, og den næste by bliver Broager, fortalte borgmesteren ved indvielsen af Broagerhus, som ikke færre end 400 deltog i. Et flot fremmøde!

07-04-2017
Formandstak til rigtig mange
Uden en solid indsats af rigtig mange havde det ikke været mulig at indvi Broagerhus i eftermiddag. Erik Krogh fremhævede ikke kun sponsorerne, som hele Broager skylder en stor tak, men også rækken af frivillige, som har spillet en særlig rolle.

07-04-2017
Borgmester Erik Lauritzen: Det er altid dejligt, når kommunens bygninger bliver brugt.
Borgmester Erik Lauritzen klippede den røde snor og erklærede Broagerhus som indviet. Og det gjorde han efter en tale, hvor han slog fast, at mange kan få glæde af medborgerhuset – både unge og ældre, der kan samles om fælles interesser.

07-04-2017
Bestyrelsens formand: Vi er tæt på 500 medlemmer
Vi vil gerne have flere, sagde Erik Krogh bl.a. i sin tale ved den officielle indvielse af Broagerhus i eftermiddag. Startskuddet lød i august 2014.

06-04-2017
Du kan tilmelde dig frem til 23. April
Tag naboen med til spis sammen dag den 30. april. Alle i byen er inviteret med. Det foregår på Ringriderpladsen i Broager, og du skal blot tilmelde jer fra i dag torsdag den 6. april.

06-04-2017
God motion – og stærke oplevelser på cyklen
Har du lyst til at prøve kræfter med at køre mountainbike og udforske naturen? At få nye venskaber og have det sjovt? Så er det på lørdag den 8. april kl. 10, du skal møde op ved klubhuset i Skelde, hvor alle over 16 år med en cykel er velkommen. Alle typer af cykler kan være med. Du kan prøve af, hvordan det er at styrke selvtilliden – før du investerer i mountainbike og diverse udstyr.

05-04-2017
Broager og egnen blev ramt, da butikkerne lukkede
Med Broagerhus bliver Broager et stærkere lokalsamfund. Det mener én af hovedkræfterne bag medborgerhuset. Erik Krogh. Han fortæller i dette interview om hvorfor.

04-04-2017
Hvad er det så, de Brouringer kan?
I år er det 95 år siden, at Broager Kommune blev dannet. Siden har mange mennesker i Broager gjort en forskel. Det ser vi i Broagerhus, hvor portrætterne hænger. web-redaktøren har en kommentar - i UGENS KLUMME. Måske er det dig, der skriver klummen i næste uge.
30-03-2017
I har udført en utrættelig kamp – og vi håber på et godt samarbejde
Ved indvielsen af Broagers Hal 2 blev hallens bestyrelse og ildsjæle rost for deres ihærdighed. For vejen har været lang. Allerede i gamle Broager Kommunes tid forelå de første tegninger med ønsker om både værelsesfløj, køkken og faciliteter til kultursal m.v. Gunnar Glindvad fra bestyrelsen i Broagerhus – Broagerlands Medborgerhus ønsker et godt samarbejde.

30-03-2017
90 frivillige fra BUI hjalp til med at afvikle garantmødet
Kirsten Siggaard stod for underholdningen, da ikke færre end knap 700 i aftes den 29. marts deltog i garantmødet i Broager Sparekasse. Det blev også til fællessang.

28-03-2017
Broagerhus blev taget i brug til årsmødet 28. marts
Ikke færre end 108 medlemmer af Ældre Sagen i Broager havde fornøjelsen af at tage de nye lokaler i medborgerhuset i brug. Formanden bød velkommen med en stor tak.

10-03-2017
Han glæder sig over det flotte resultat
Siden oktober har håndværkerne været i fuld gang, og det har været et intenst forløb at nå at blive færdig, fortæller Vagn Peter Petersen. Læs mere.

25-01-2014
Meld dig ind i de gruppergrupper, der findes - eller opret en ny
I tre etager vil det komme til at summe af liv alle uges syv dage. Men hvem er det, som bruger det nye medborgerhus? Læs hvor enkelt det er at oprette en brugergruppe.

    

Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk