BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

”Hvo bløv de enle aw?"

09-10-2018Borgeren og bibliotekaren Rita Jakobsen, f. Hansen, som datter af Lorenz Peter og Solvejg Hansen, Vemmingbund.fortæller om sit liv lørdag eftermiddag den 27. oktober på Broagerhus. Lokalhistorisk Forening for Broagerland inviterer til et foredrag i serien ”Hvo bløv de enle aw?” Og vi kan afsløre, at det bliver et indlæg med fortællinger fra Sydslesvig.

Det stod ikke ligefrem skrevet i (kartoteks)kortene, at Rita Hansen skulle blive bibliotekar. Efter syv år som bogopsætter i Broager Bibliotek fra 1977-1984 under Inge Holms kyndige ledelse, måtte det være nok.

 

Nok med at sortere bunker af bogkort og få blæk på fingrene fra datostemplet. 20 år og med studenterhuen i hånden og på vej ud i verden i 1984 ville hun aldrig arbejde på et bibliotek mere.

Men heldigvis består livet af overraskelser og erkendelser, og i 1995 rejste Rita - nu med efternavnet Jakobsen og eksamensbevis fra Biblioteksskolen - med sin lille familie til Flensborg, til det danske mindretal syd for grænsen. Til sin første faste stilling som "Leder af læsesalen" ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

23 år er gået, og Rita hænger stadig på i mindretallet og det danske bibliotek.

Hør Ritas fortællinger om en spændende hverdag i et kludetæppe af sprog i en levende dansk mindretalskultur omgivet af en tysk flertalskultur. Om børnene Rasmus' og Johannes privilegium at vokse op som tosprogede i en dobbeltkultur. 

Vi skal også høre om det danske bibliotek og om ture med bogbussen til de yderste sydslesvigske afkroge, hvor hjerterne banker varmt for "alt det danske".

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk