BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

”Skyerne gråner og løvet falder…..”

05-11-2019Naturvandring i efterårsskoven ved Skodsbøl

Tag med på en flot efterårstur med Sønderborg Kommune. Kom med på en tur ud af Nybøl Nor-stien gennem efterårsskoven ved Skodsbøl og langs Nybøl Nor søndag den 17. november om formiddagen, med guide. 

Vejret kan jo på denne årstid vise sig fra alle sider – både den blå og den grå himmel, og tørt som vådt.

Det er efterårets kerne, temperaturen falder, naturens vækstkraft stiller sig om til vågeblus, blade på træer og buske rødmer, gulner og falder af, dyr samler forråd af bær og nødder, nogle fugle er trukket mod syd, andre kommer til fra nord.

I det varierede landskab ved Skodsbøl Skov med flere skovtyper, søer, rørsumpe samt kysten ud mod Nybøl Nor vil på en frisk formiddagstur fornemme årstidens udtryk i stort og småt. Vi besøger grævlingens vinterbo, og ser ud over norets vande, mens vi spejder efter vinterens svømmefugle.

På turen passerer vi først gennem en yngre skov med mange træ- og buskarter, herunder træer, som man i gamle dage opfattede som uønskede i skovene, og som man fældede. Her i blandt lindetræet, som faktisk har stor naturmæssig værdi for insekter, men som kun har en lav træmæssig værdi som tømmer til byggeri og industri. Siden går vi gennem mere ensformige stykker med gran, og bagefter ældre bøge- og egeskov.

Tidspunkt: søndag d. 17. nov. 2019 kl. 10.00-12.00

Mødested: p-plads på Bøsbækvej mellem Skodsbøl og Egernsund

Husk: tøj efter vejret, gummistøvler anbefales, da skovvejen kan været pløret og fedtet. Medbring gerne en kikkert.

Arrangør: Sønderborg Kommune

Guide: Jesper Tofft, tlf. 24 45 64 65


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk