BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

”Skynd dig at tage billedet. Vi skal videre

12-10-2021Beskeden til fotografen var ikke til at tage fejl af. ”Skynd dig at tage det billede. Vi skal videre,” lød det lettere utålmodigt fra Jonas og Ebbe, fra henholdsvis Sønderborg og Hvidding. I Rendbjerg lå de i front i Danmarks største adventure race for efterskoler med omkring 90 hold og flere end 300 deltagere.

På holdet var også Sofie Okkels Jensen fra Sorø, som padlede i den lille havn i Rendbjerg, ligesom opgaveposten bød på skydning med bue og pil. Holdet var hurtigt videre og kom først til Vemmingbund, hvor de to knægte var udpeget til at sejle i kajak.

-Vi startede racet kl. 9 på ringriderpladsen i Gråsten, og vi registrerer alle, som er i mål på skolen i Skelde kl. 15 i eftermiddag, fortæller Nis Kaare Hansen, viceforstander på Adventure Efterskolen, som understreger, at det er lærerne Jacob Oddershede og Lenette L. Hansen, der har forberedt løbet og udtænkt de over 30 forskellige opgaver, som eleverne har haft på opgavelisten i dag. Hastigheden på cyklen var høj, og tempoet på to ben lod heller ikke tilskuere i tvivl om, at viljen til at vinde var stor.

Nis Kaare Hansen tiltrådte som viceforstander i august efter flere år som lærer på Broager Skole, og for ham er det en tilbagevenden til Adventure Efterskolen, hvor han var nogle år, før det blev Broager Skole.

-Det er en stor dag, der også giver noget fællesskab. Det er en tradition for os at invitere efterskolerne til race i ugen før efterårsferien og udviklet og forfinet racet og tiltrukket så mange efterskoler og enkelte folkeskoler (f.eks. Ulkebøl), så vi er Danmarks største adventure race, fortæller Nis.

Racet blev indledt med en lidt kaotisk opgave på Ringriderpladsen og et orienteringsløb i skoven, så holdene er blevet spredt lidt, og det er lykkedes, bemærker Nis Kaare Hansen, som i Vemmingbund står sammen med instruktør i Dansk Kajakforbund, Oluf Brandt, Kolding, som har taget turen til Vemmingbund for at assistere med sikkerheden på vandet.

Efterskolen i Skelde har rekord med ikke færre end 91 elever i dette skoleår, og tilmeldingen til næste år er så stor, at der er venteliste for optag af drenge. – Vi vil gerne have flere piger, så vi holder pladser åbne for, og krydser fingre for, at vi får lidt flere tilmeldinger fra piger, oplyser viceforstanderen.