BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Døgnåbent i Skodsbøl

03-07-2018Sønderborg Forsyning er ved at gøre klar til at døgnåbne  genbrugspladsen i Skodsbøl. Åbningen sker i løbet af efteråret, men allerede nu kan man gå ind og tilmelde sig døgnåbent-ordningen hos Glansager Genbrugsplads, og den tilmelding gælder så også for Skodsbøl, når den åbner hele døgnet, oplyser Sønderborg Kommune til broager.dk.    

Siden september 2017 har Glansager Genbrugsplads i Sønderborg som et forsøg holdt døgnåbent. Man kan tilmelde sig ordningen på www.sonfor.dk/adgang365. Indtil videre har 3.856 tilmeldt sig og fået adgang til genbrugspladsen uden for almindelige åbningstider.

Erhvervsdrivende og private kan få adgang til genbrugspladsen 24 timer i døgnet ved at tilmelde sig 365-ordningen. Det har 3.856 indtil videre benyttet sig af. Samlet set har genbrugspladsen haft over 12.500 besøg, hvor mange af disse er uden for den normale åbningstid.

- Med den store andel af tilmeldte kan man kun konkludere, at virksomheder og borgere er positivt stemte overfor de mere fleksible åbningstider på genbrugspladserne. Derfor blev ordningen gjort permanent, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard.

Samtidig åbner vi op for lignende forsøgsordninger på Skodsbøl og Vesterlund for at give en yderligere fleksibilitet på Sønderborg-områdets genbrugspladser. Derved kan man komme af med affald døgnet rundt uden at være afhængig af genbrugspladsernes åbningstider.

Formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, ser frem til at få ordningen gennemført hos flere genbrugspladser:

- Vores erhverv har efterspurgt mere fleksible åbningstider på genbrugspladserne, som har resulteret i forsøgsordningen i Glansager. Nu er vi klar til at udvide ordningen, sådan at både erhvervskunder og private i Skodsbøl og Vesterlund også oplever en forbedring i serviceniveauet med de nye åbningstider. Indtil videre har kun 39 virksomheder tilmeldt sig ordningen, men det tal forventer jeg stiger.

Ordningen er et samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning, hvor registrerede personer via mobilnummer kan tilgå genbrugspladsen uden for normale åbningstider. Glansager Genbrugsplads er åben for alle 24 timer i døgnet, 365 dage om året gennem 365-ordningen. Genbrugspladsen videoovervåges og har stadig bom og adgangskontrol.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk