BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

100.000 til Årets Forening

21-10-2018


Vil det denne gang lykkes at vise sammenhold og opbakning??

Broager Brandværns Orkestre er den lokale kandidat til at få en præmie fra Go’on i konkurrencen om at blive kåret som Årets Forening. Som borger på Broagerland kan du være med til at sikre foreningen en placering blandt de tyve, som har får flest stemmer i konkurrencen. Du stemmer ved at klikke her

Konkurrencen

Årets Forening kåres af en jury blandt de 20 foreninger med flest stemmer og vinder 100.000 kroner. De resterende 19 foreninger i top 20 vinder enten 50.000, 15.000, 5.000 eller 2.500 kr. Endelig er der 25.000 kr. til en regional vinder i hver af Danmarks fem regioner, som kåres blandt top 10 i de respektive regioner. OBS. Vinderne af 1. og 2. præmien kan ikke også blive regionalvinder.

For at komme i betragtning hos juryen skal der samles stemmer. Men alle foreninger skal have en fair chance – ikke kun de store foreninger med mange medlemmer – hvorfor placeringen baseres på 1) antallet af stemmer (vægtning 50%), men også på 2) antallet af stemmer pr. medlem (vægtning 50%). Af samme grund skal man kunne dokumentere antallet af medlemmer. Har en forening under 25 medlemmer, kan man stadig deltage, men i udregningen af stemmer pr. medlem, runder vi op til 25 medlemmer. De 20 bedst placerede foreninger går derefter videre til bedømmelse af juryen og er samtidig med i kampen om en de nævnte præmier.

Broager Brandværns Orkestre

I motivationen hedder det: I Broager kæmper vi for at holde liv i en gammel sønderjysk tradition, ved at holde rigtig godt gang i et af de få sidste overlevende sønderjyske Brandværnsorkestre, som blev grundlagt helt tilbage i 1880. Dengang var det udelukkende personer som var frivillig brandmænd der var med i et sådant orkester. I dag ser det helt anderledes ud, hvor vi her i Broager har 5 forskellige bands med under fælles benævnelsen Broager Brandværns Orkestre. Det er følgende. Broager BrandværnsOrkester Broager ShowBand Broager Pipes and Drums Broager Tyrolerorkester Broager DanseOrkester I foreningen er vi 43 musiker medlemmer i alle aldre lige fra 15 år til 80 år, som udelukkende dyrker musikken i de forskellige bands for glædens skyld! Ingen får løn. Vi får heller ingen økonomisk støtte nogen steder fra. Men vi tjener lidt igennem alle vores årlige arrangementer, og søger desuden også om sponsorstøtte for at kunne overleve. Det vil derfor lune meget i vores kassebeholdning hvis vi herigennem kunne opnå en fornem pris. Prisen ville også kunne hjælpe os godt på vej, når vi i maj 2019 skal på musikertur til Østrig med vores Brandværnsorkester.

 

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk