BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

21 ekstra i job for at gøre corona-rent

01-12-2020Dagsinstitutioner, dagpleje, skoler, biblioteker og haller i hele Sønderborg Kommune får fra i dag, den 1. december 2020 en ekstra omgang rengøring hver dag. Formålet med rengøringsindsatsen er at minimere spredningen af Covid-19, og derfor vil der primært blive tale om rengøring af kontaktflader. Ekstraudgiften er over 1 mio. kr. om måneden.
 
Opgaven med at finde personer til jobbet som rengøringsfolk har Jobcenteret i Sønderborg Kommune haft, og der er nu ansat 21 personer til opgaven, der begynder den 1. december 2020.
 
- Det er rigtigtig dejligt, at vi så hurtigt har kunne finde personer til at løse den ekstra rengøringsopgave, fordi den er meget betydningsfuld for at hindre Covid-19 i at sprede sig. Samtidig er det glædeligt, at vi kan få ledige ind i et job, også selv om det er for kortere periode. Men mit håb er, at nogle af dem kan bruge det som et springbræt til et lignende job et andet sted, siger Jan Prokopek Jensen, formand i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget. 

Også hos Jobcenter Sønderborg er man meget glad for, at det hurtigt lykkedes at finde personer til den ekstra rengøringsindsats.
 
- Der var tale om et meget komprimeret forløb, som samlet set kun tog tre dage, hvilket gør resultatet endnu mere tilfredsstillende. Men det skyldes et godt og effektivt samarbejde mellem jobcenter og kommunens rengøringsenhed, siger Lasse Buchardt Sønderup, leder af Virksomhedsservice hos Jobcenter Sønderborg. 

Opgaven er at lave en synlig rengøring i løbet af dagen/åbningstiden, og den nye indsats vil have fokus på kontaktflader, og der vil derfor ske én daglig ekstra rengøring af:
 

Overflader og bordkanter
Gelændre og armlæn på stole
Dørgreb og kontakter
Håndvaske/køkkenvaske/stålvaske med tilhørende armatur og dispensere
Toiletter, skylleknap og toiletsæde
Greb på vaskemaskiner og tørretumbler
Håndtag på køleskabe

 
Undgå smittespredning
Det er politikerne i Sønderborg Kommunes Økonomiudvalg, der har godkendt den ekstra rengøringsindsats. Det sker efter en anbefaling fra Krisestaben, fordi Sønderborg Kommune i en længere periode har været rød kommune med mange smittede borgere.

Den ekstra rengøring forventes at koste cirka 1,1 mio. kr. per måned, og indsatsen sker i første omgang til og med den 31. december 2020. 


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk