BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

210.741 kr. til foreninger på Broagerland

25-07-2019Uden bolde, ingen sport. Uden kurser, ingen trænere. Uden trænere, ingen medlemmer. Uden medlemmer, intet foreningsliv. Og på den baggrund har Folkeoplysningsudvalget i Sønderborg Kommune netop uddelt fire mio. kroner fra Sønderborgordningen. Seks foreninger på Broagerland modtager i alt  210.741 kr. fordelt sådan:

Broager Drenge Spejder 12.473 kr.

Broager Pigespejdere 10.241 kr.

Broagerlands Rideklub 28.315 kr.

Broagerlands Skytteforening 7.510 kr.

BUI - Broagerlands Ungdoms- og Idrætsforening 115.895 kr.
Skelde Gymnastikforening 36.307 kr.

I alt 4 mio. kr. fra Sønderborg-ordningen

Hvert år åbner Sønderborg Kommune igennem sit Folkeoplysningsudvalg pengekassen i den særlige Sønderborgordning. Det er kommunens tilskudsordning til folkeoplysningsgodkendte foreninger, og summen er årligt rundt regnet fire millioner kroner. I år har ordningen støttet 156 foreninger, der til sammen repræsenterer 29.000 medlemmer.

Hvert år kan foreningerne søge ordningen om penge til det, der officielt hedder "aktivitetsrelevante materialer". Det vil sige genstande og tiltag, som er direkte afgørende for, at den givne forening kan lave sin aktivitet. For foreningerne er tilskuddene altafgørende.

 

Gode trænere - glade medlemmer

For Folkeoplysningsudvalget er uddelingen af midler fra Sønderborgordningen altid er positiv oplevelse. I år er man særligt glad for at se, hvordan foreningerne sætter stadigt stærkere fokus på at opkvalificere sine trænere og ledere, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Det giver foreningerne syn for sagen, at det kan svare sig at investere i uddannelse af trænere og ledere. Gode trænere udvikler og stimulerer medlemmerne. Hvis ikke medlemmerne er glade, så er der ingen foreninger. Og et sundt foreningsliv nyder vi alle sammen i samfundet rigtig godt af, siger Peter Landergren, forman for Folkeoplysningsudvalget i Sønderborg Kommune.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk