BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

24 på lokal søndagstur

02-09-2018


24 var mødt op i Gammelgab for at deltage i en søndagstur rundt på Broagerland over temaet Gendarmerne og Gendarmstien.
Vi fik en rundtur, hvor der både blev fortalt om gendarmstien og selve certificeringen af denne som europæisk vandrevej, iøvrigt som den eneste i land. Ud over det selve historien om gendarmerne og deres arbejde langs vores kyststrækning.

Samtidig blev der også fortalt små anekdoter om deres liv og bolig i området. Sidst, men ikke mindst kom der små beskrivelser af de andre ting, der er at opleve på gendarmstien, som for eksempel geologiske forhold meget langt tilbage i tiden samt udpegning og historie omkring stendysser  mm.

En god tur i vort naturskønne område i flot vejr, hvor vi også kom helt ud på de små veje næsten ude ved vandet. 

Det hele formidlet af Irene Lorenzen, der har været projektkoordinator for selve certificeringen af Gendarmstien og i sommer fungerer som cyklende turistguide på Broagerland. Se artiklen om denne funktion her, såfremt I ikke allerede har læst den.

En fin måde at opleve sit eget lokalområde på en søndag eftermiddag og selv om jeg kender området, var der alligevel flere ting, som jeg ikke vidste. Så jeg kan kun opfordre til at udnytte de muligheder der er for denne slags ture og oplevelser i vores by, fortæller Jørgen Michelsen fra turen.

Næste tur er omkring Egernsund om 14 dage og det kan ses under arrangementer på hovedsiden på broager.dk , hvor der også er kontaktinformation for tilmelding. Der er allerede tilmeldte nok til den bliver afholdt, men der er søndag eftermiddag stadig ledige pladser ifølge arrangøren.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk