BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

300 børn i Broager spiller skoleskak

04-02-2019 

På nogle skoler er skak et fag, børnene bliver undervist i. Sådan er det ikke på Broager Skole. Og alligevel kommer hjernegymnastik på skemaet i denne uge. 300 elever i 4.-8. årgang sætter sig torsdag og fredag til skakbrættet, fordi skolen synes, at det er det, de skal.

Det sker under mottoet ”Det skalvære sjovt at blive klogere”. Smartphones og tablets bliver for en stund lagt på hylden, og brætter og brikker kommer på bordet. Eleverne skal have en sjov og hyggelig dag sammen fyldt med leg og læring. Det gælder om at lægge en god taktik, og ro, koncentration og fordybelse er afgørende.

- Det er ottende år, at vi er med, når Skolernes Skakdag løber af stablen, fortæller lærer Per Ohlsen. Mens 4. årgang spiller bondeskak og de lidt ældre action-skak, er kongeskak for de ældste elever.

I Sønderborg Kommune deltager 1.334 elever fra bl.a. Sønderskov-Skolen, Broager Skole og Dybbøl-Skolen i Skolernes Skakdag 2019.

Mikkel Nørgaard, programleder, Dansk Skoleskak, siger om aktiviteten:

”Skolernes Skakdag har udviklet sig til en skolefest, hvor elever, lærere og pædagoger mødes til lærerigt samvær over det evigtunge spil. Det glæder Dansk Skoleskak meget, at flere skoler i Sønderborg Kommune fejrer ”Hjernegymnastikkens Motionsdag” med støtte fra Spar Nord Fonden og Politiken”.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk