BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

300 mødte til "Mørkets gerninger" på Cathrinesminde

05-11-2019


Tekst: Jørgen Michelsen.
Fotos: Tove Kristine Gløtta

Som mange nok enten har læst eller måske ligefrem købt billet til, blev der i lørdags holdt "Mørkets gerninger" på Cathrinesminde Teglværk. Det var kulminationen på godt 1 års planlægning fra den spæde start i slutningen af 2018. Og hele holdet bag ses her:

Der har været planlagt og afholdt diverse møder, forberedelser af rekvisitter, syning og klargøring af kostumer og meget andet undervejs. Selv rollebesætningen har der været ændret i på grund af udefrakommende omstændigheder. Der har været stor opbakning fra hele lokalområdet og også fra blandt andet Sydals.

Men i fredags var det kommet så vidt, at Teglværket skulle klargøres. De første praktiske hænder mødte allerede ind klokken 12 og havde mange timers arbejde foran sig. Der stod papkasser og andet grej overalt udenfor cafeen og der kom løbende nye ting til. Jeg skal lige hilse og sige, at der skal bruges pressenninger i store mængder og størrelser for at få skabt de bedst mulige rammer. Der kom løbende nye hænder til i løbet af eftermiddagen. Ud på aftenen begyndte de første at tage hjem for at samle kræfter til lørdagens udfordringer. Her var tale om at få alt det grej på plads som ikke kunne stå udenfor natten over. De første tørnede til allerede klokken 0900 og så frem til en aktiv dag der nok først sluttede over midnat.

I løbet af formiddagen kom mere og mere på plads og kunne klarmeldes. Der var ikke som normalt sommerfugle i maven men i stedet flagermus. Det skulle jo være lidt uhyggeligt.

Omkring frokost begyndte de første statister og skuespillere at møde ind for at kunne blive sminket og iklædt. For nogle af dem krævede det tålmodighed og tid, da det var større næsten kunstværker der skulle forberedes.  

Efterhånden som tiden gik og klokken nærmede sig 16:00 var der meldt klart overalt. Så kunne arrangementet skydes igang.

Sammen med  en af de første hold var en fotograf og en journalist fra JydskeVestkysten med rundt. Så billeder og beskrivelser  i omtalen på jv.dk var fra børneturene.

Da klokken så nåede godt 18:00, var børnene færdige. Mange af børnene syntes, at det havde været lidt uhyggeligt og enkelte gik ud undervejs. Men de fleste havde fået en oplevelse, som de talte om efter de var kommet igennem. Mon ikke snakken også har gået i skolen mandag morgen ?

Så var det blevet spisetid og klargøring til voksenturene.

De skulle starte klokken 20:00, og gæsterne begyndte allerede at møde op i god tid. De blev mødt af et par skuespillere allerede inden de næsten var kommet ind på området. Mange gav efterfølgende udtryk for, at det havde været alternativt, da der heller ikke var så meget lys i området og at skuespillerne var utroligt dygtige.

Ved ankomsten blev de delt ind i grupper og kaldt frem fra cafeen, når det var deres tur. Så kunne "hyggen" starte.

Herefter blev de ført igennem den afmærkede rute og oplevede lidt af hvert undervejs.

Efter endt tur var der en del der satte sig ind i cafeen og fik en kop varmt og måske et stykke kage. Der var en positiv stemning og der blev givet udtryk for at de ikke havde fortrudt turen til Teglværket. Der var en del lokale men der kom også folk langvejs fra. Efter sigende helt fra Nordals og fra den anden side af Haderslev.

Da sidste hold skulle til at sendes igennem måtte de vente, da der gik en brandalarm. Brandværnet kom hurtigt og det blev konstateret,  at det var en falsk alarm. Derefter kunne sidste hold sendes igennem.

En god eftermiddag og aften på Teglværket, hvor der var 70 børn og 230 voksne der fik sig en på opleveren.

Omkring klokken 01:00 søndag morgen var der lukket ned, så der kunne tankes lidt strøm på batterierne inden de praktiske hænder igen klokken 10:00 mødte ind for at få pillet ned og få Teglværket tilbage til normal standard.

Broager Kultur vil gerne sende en stor tak til de mange frivillige statister, skuespillere, praktiske hænder og kabysholdet for hjælpen med at få det afviklet. Der var i selve afviklingen omkring 70-75 personer involveret, så det er kræver sit at få det til at køre. Uden dem intet arrangement.

Formand Mette Labori fra Broager Kultur var i hvert fald både glad og stolt, da de sidste efter endt oprydning kørte hjem omkring 1330 søndag.

Broager Kulturs næste arrangement i starten af 2020 er allerede i støbeskeen. Mere om det her, når der er nyt i sagen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk