BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

4.000 frivillige timer i arkivet

06-03-2019


Ringridningen i Broager var én af tre store udstillinger

Det er rosværdigt mange timer, frivillige yder for at sikre os viden om fortiden. Ikke færre end 4.000 timer har de frivillige brugt i kælderen på Broagerhus for at få registreret lokalhistorien, og arkivet nærmer sig nu registering nr. 10.000 på arkiv.dk, hvor besøgstallet på Broagerlandsiden fortsat ligger på et højt niveau.

Det oplyste arkivets leder Orla Kristensen på generalforsmalingen i Lokalhistorisk Forening for Broagerland i sin beretning om Broagerlands Lokalarkiv i 2018.

 

Orla Kristensen hæftede sig først og fremmest ved, at arkivet efter flytningen til Broagerhus i enhver henseende har fået mere volumen. Der er mere plads, og der er moderne it og inventar takket være donationer fra Velux Fonden, Danfoss og Broager Sparekasse. Derfor er der tilknyttet flere medarbejdere, der har løftet hele aktivitetsniveauet i arkivet.  

Også arkivets egen hjemmeside, som har fået et kraftigt kvalitetsløft med en ny platform, har været velbesøgt i årets løb.

Og arkivets 37kvm store udstillingslokale er i 2018 for alvor taget i brug, idet der her har været afviklet 3 større udstillinger, nemlig om tidligere skoleinspektør Carl Jensen, om ringridning i Broager og en udstilling i anledning af 100 årsdagen for våbenstilstanden i 1. verdenskrig. 3 velbesøgte udstillinger.

Som noget nyt har arkivet i 2018 haft åbent i hele sommerferien og endvidere også 1. og 2. juledag i udstillingen, ikke mindst til glæde for egnens julebesøgende.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk