BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

44 på udflugt til Filsø

16-05-2018


En herlig udflugt til et spændende naturprojekt

Walther Jacobsen skriver om turen:

41 var mødt op ved Broager Kirke fra morgenstunden, og så skulle vi lige et smut over Egernsund, for at få de sidste 3 med. Og så kørte vi ud på motorvejen med første stop på Hylkedal rasteplads, hvor de medbragte rundstykker og kaffe/te blev indtaget. Efter ophold på godt 20 min. gik turen videre mod vest til Filsø.

Vi ankom til P plads ca. 11.15. De var ved at bygge et formidlingscenter på stedet, som skal tages i brug sept. 2018, men toiletbygning var heldigvis opført og kunne benyttes.

Der var borde og bænke på stedet. Så her indtog vi en lækker sandwich, hvor der var en øl eller vand til. Solen skinnede fra en skyfri himmel, så det var varmt. Da kl. var godt tolv, kom en naturvejleder og fortalte, hvordan Filsø var opstået igen ved hjælp af midler fra O. V. Jensens Fond.

Vi gik en tur et stykke ud på dæmning som deler Filsø i 2 og kørte til Henne badehotel, som er tegnet af PH (Poul Henningsen) og nød udsigten ud mod Vesterhavet fra broen over Henne å.

Tilbage i bussen stoppede vi ved et udsigtspunkt, hvorfra man havde et godt overblik over, hvor stor Filsø og omkring liggende arealer er. Derfra gik det videre til rasteplads ved Pedersholmtårnet og en vandretur på 600m for at komme ud til fugleudkigstårn.

Her fortalte en naturvejleder, hvad der er af forskellige fuglearter i området bl. a. havørnen. Der var fisk i søen og kronvildt på markerne. Det lykkedes at spotte 2 – 3 stykker kronvildt gennem kikkerten i tårnet. Sluttede med en kop kaffe/te og en småkage på rastepladsen, hvor vi tog afsked med en fantastisk god naturvejleder. Hun vidste en masse omkring Filsø og var samtidig en god fortæller.

Derfra gik videre med bus sydpå, af små kringlede veje til Stubbæk Forsamlingshus, hvor vi ankom ca. 17.15 og skulle have aftensmad. Det var guf for ganen, kalvesteg stegt som vildt med waldorfsalat, tyttebær, kartofler med brun sovs og kød man næsten ikke skulle tygge, så mørt var det. Til dessert blev der serveret islagkage. Godt mætte steg vi på bussen og kørte mod Broager, hvor vi ankom ca. 19.45, godt trætte og mætte, på en varm dag med sol fra en skyfri himmel.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk