BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

6-7 år tog det at få en tilladelse

10-04-2019


Helle Johannsen, Hans Jacobsen og Herluf Christensen ved åbningen af legepladsen i formiddag.

Det har taget rigtig lang tid at få tilladelserne til den nye legeplads i Vemmingbund, der blev indviet i formiddag.

- Lokalt var der nogle, der virkelig brændte for, at vi skabte en legeplads til alle de børn, der kommer her, og vi fik tilsagn om nogle midler. Og så søgte vi, men vi fik afslag tre gange ved fredningsnævnet. De mente, at det ville skæmme naturen her. I starten havde vi tænkt os større redskaber og højere redskaber, men så ændrede vi på projektet, og i sidste omgang fik vi så langt om længe tilladelse. Det er 6-7 år siden, vi begyndte at arbejde med ideen, fortæller Hans Jacobsen, formand for sommerhusforeningen og for vandforsyningen i Vemmingbund.

- Hvis vi ikke var lykkedes, var pengene blevet brugt i en anden kommune, og vi mente jo, at med den strand her, skal vi da have nogle tilbud til børnene.

- Der er, tilføjer Herluf Christensen fra landsbylauget, mange børnehavebørn fra Broager, som kører til Vemmingbund og er på stranden, og den oplysning var måske med til at få nogle til at se lidt mere positivt på det i kommunen.

Og endelig kom så dispensationen i 2018 fra både Fredningsnævnet og Kystdirektoratet.

- Der bliver passet rigtig godt på vores natur og særlige kulturlandskaber som netop Vemmingbund, der er underlagt totalfredning pga. sin helt særlige historie her i grænselandet. Men nu er anlægget her -–som en fin lille optakt til fejringen af genforeningen næste år i 2020, sagde Kirsten Bachmann, medlem af kommunens sundhedsudvalg, i sin tale ved indvielsen.

- Nu bliver legepladsen overdraget til os. Vi skal stå for, at den bliver synet én gang om året, oplyser Hans Jacobsen.

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk