BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

60 fremmødte til Sct. Hans i præstegården

24-06-2019


Sognepræst Stefan Klit Søndergaard havde arrangeret Sct. Hans  "mest for “spaghettibørn” og andre, som er for trætte til at være længe oppe", som der stod i indbydelsen.

Der var fra start mødt godt 50 voksne og børn i alle aldre op for at synge et par sange og høre en båltale på børneniveau. Efterfølgende blev bålet tændt med heks og det hele, dog "kun" som en tegning. Den var børnene med på.

Efterfølgende var der mulighed for børnenes vedkommende at lege i den store have. Her var der mange forskellige muligheder for at få brændt noget energi af, mens de voksne sad og snakkede og var gået i gang med at tilberede grillmaden.

Det var næsten som at gå i barndom igen og opleve al den leg, bål og glæde omkring i haven. Tankerne gik tilbage til Sct. Hans, mens jeg - som har skrevet denne historie -  stadig boede hjemme. Familie, venner og naboer sad til bål, grillmad  og hygge, mens vi  børn rendte rundt og legede og blev fodret af, når sulten kom. Sjov måde, at tænke tilbage på tidligere tider og endnu et eksempel på, at der ikke skal så meget til at få en god aften ud af det.

Et godt arrangement, som præsten i en årrække har stået for. Ideen skyldes ifølge præstens kone Birgitte, at de almindelige bålarrangementer  sluttede for sent, da deres egne børn var små.

Så i stedet for at tage afsted, blev de enige om at prøve at flytte det hjem i præstegårdshaven. Der var nok flere børnefamilier, der havde samme udfordringer. Det blev en succes og der har været over 100 mennesker til arrangementer tidligere. Men præsten var godt tilfreds med antallet af fremmødte, som også blev øget til omkring 60, da der kom flere efterfølgende.

For god ordens skyld vil jeg lige fortælle, at der ikke blev serveret spaghetti i dagens anledning. Udtrykket  dækker et arrangement med en gudstjeneste i børnehøjde efterfulgt af fællesspisning. I dette tilfælde uden gudstjeneste, men i stedet en båltale efterfulgt af fællesspisning.
 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk