BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

8.000 liter vand på to minutter

15-10-2018Walther Jakobsen fortæller om en tur til Flyvestation Skrydstrup sammen med andre ældre fra Broager:

Ældre Sagen i Broager har været en tur til Flyvestation Skrydstrup. Vi kørte præcis kl. 07.45 fra Broager kirke med kurs mod Skrydstrup. Undervejs blev der holdt pause hvor der blev tid til buskaffe og rundstykke. Vi ankom til Flyvestationen rettidigt. Blev modtaget af vores guide seniorsergent Brian Junker Jensen, som ville være sammen med os hele dagen.

Vi kørte ud til start- og landingsbanen hvor bl.a. F-16 jager og redningshelikopterne gik i luften fra. Så og (hørte!) F-16 jagere lette. Der flyves omkring kl. 10 og kl. 13. Det er meget vigtigt at piloterne får øvet sig, så de ved hvad de skal gøre, når de er på en mission. Var inde i en hangar og se en F-16 jager på nært hold.

Derefter kørte vi over til redningshelikopteren F. 516. Den var heldigvis hjemme og vi fik en god information fra en af piloterne. Vi fik også set helikopteren indefra. Meget spændende. Det er den helikopter dronningen flyver med når hun skal flere steder hen i landet. Så bliver den ryddet for det meste af inventaret og der bliver sat bord (med dug på) og køkken ind. Der er også et samarbejde med de mindre gule redningshelikoptere. De har den fordel at de ikke skal  i have så stor landingsplads, hvorimod F. 516 kræver en hel mark eller lignende. Den kan flyve i tåge og andet dårligt vejr og koster 70.000 kr. i timen.

Så var det tid til frokost. Vi fik en dejlig frokost buffet incl. vand eller sodavand. Derefter en tur til Brand- og Redningstjenesten. Her blev vi modtaget af nogle meget friske brandfolk. Blev præsenteret for en mægtig brandbil. Den vejer 4,5 ton. Udover at blive brugt på Flyvestationen, bliver den også brugt til større brande i området, fordi Redningstjenesten også har et tæt samarbejde med forskellige frivillige brandværn og Beredskabsstyrelsen. Vi fik demonstreret, hvordan de arbejdede. På 2 min. blev der sprøjtet 8000 liter vand ud på banen. Vi blev heldigvis ikke våde!

Efter en kop kaffe med kage, sagde vi farvel og tak for en rigtig spændende dag.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk