BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

9-årig dreng sad fastklemt i gynge i halvanden time

06-04-2021Lægebil, ambulance og brandværn kørte i formiddag med udrykning til Broager Skole for at redde en 9-årig dreng ud af en forholdsvis ny såkaldt dækgynge.

Han får på én eller anden måde sit knæ og underben ind i dækket og sidder uhjælpelig fast, oplyser skoleinspektør Claus B. Christensen om hændelsen.
Der bliver ringet 112. Lægebilen ankommer, og hurtigt derefter bliver brandværnet fra Gråsten tilkaldt med det trykluft-udstyr, som de bruger til at åbne forulykkede biler med, og så lykkedes det, efter ca. halvanden time, at få drengen fri. Han kunne selv gå over til ambulancen og blev kørt til skadestuen for at blive tjekket.
Drengen var hele tiden omgivet af voksne, og da det gik op for os, at det ville tage tid, ringede vi til drengens mor, som var med til at holde humøret oppe i ventetiden. Drengen var virkelig sej. Der er ikke sket noget med ham, og i morgen tager vi en snak, også med hans forældre, for at høre, om de synes, uheldet er håndteret ordentligt i dag, siger Claus B. Christensen. 

Gyngen undersøges

Skolen har bedt kommunens legepladsudvalg om at tjekke gyngen. Det bliver undersøgt, om gyngen har været i stykker eller om der er fejl i konstruktionen.

-Gyngen er jo myndighedsgodkendt til legepladser, og der er løbende kontrol af, om tingene er i orden. Men i denne situation vil vil gerne have en dobbelt kontrol og viden om, hvordan uheldet er sket.