BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Åh du gamle tjørn

06-01-2021Åh du gamle tjørn

Af Kaj Østergaard


I de sidste måneder er den gamle tjørn i Brunsnæs vagt til live igen i mange fora, selvom at tjørnen blev fjernet i sommeren 2020.

Fredningsnævnet skal nu afgøre om fredningen af den gamle tjørn kan ophæves, men corona pandemien har sat en foreløbig stopper for det, da et planlagt møde og åsyn på stedet i dag torsdag den 7.januar 2021 er udsat.

Broagerland XXI – Broagerlands DNA

I november 2020 udgav Lokalhistorisk Forening for Broagerland bogen ”Broagerland XXI”, med artikler fra hele Broagerland.

I ”Broagerland XXI” er der en lille artikel om den gamle tjørn med et foto af et maleri og en træskål, der er drejet ud af den gamle tjørn, som væltede i århundredets orkan den 3.december. 1999.

Broagerland XXI kan købes i kiosken ved SuperBrugsen i Broager. Ellers kontakt Christian Kronika, Vestergade 5, Broager. Tlf: 74442102 – 22589160.

De higer og søger i gamle bøger

Sådan indledte Adam Öehlenschläger digtet ”guldhornene” i 1802.

Her i januar 2021, hvor mor Mette har sendt befolkningen ind i pejsevarmen og biblioteker er lukket på grund af corona pandemien, er der nok mange bogelskere som har abstinenser, men det er der råd for.

Bøger om Broagerland – online

På hjemmesiden for Broagerlands Lokalarkiv kan man ”hige og søge” efter Broagerlands historie.

I fanen ”online materialer” findes der en skattekiste med over 2.000 sider Broagerland historier.

Her kan man læse August Korses Broagerland historier og den gode og velskrevne bog ”et år i krig” som Hans Petersen fra Øbjerg, Skodsbøl, skrev i skyttegravene under 1.Verdenskrig.

I bogen ”Broager profiler” af Vibeke Fonnesberg, kan man se 57 portrætter af fremtrædende mennesker fra Broagerland, der i ord og billeder viser Broagerlands DNA.

Bøgerne ”Broagerland 1-14” kan alle sammen læses online.

I bogen ”Broagerland III” findes der en artikel om den gamle tjørn i Brunsnæs som er skrevet af Peter A, Petersen.

 

 


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk