BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Aksel Junker fylder 90 år

02-02-2021Èn af Broagers aktive frivillige, Aksel Junker, Møllegade 1 i Broager, fylder i morgen den 4. februar 90 år. Og da hverken alder eller helbred hindrer ham i at leve et godt liv, er han også hver uge at finde i Broagers Røde Kors butik på Storegade, hvor han hjælper til med alt forefaldende. Det har han gjort siden 2012. Altså når butikken ellers kan holde åbent. Det spænder coronaen jo ben for under nedlukningen.

-Jeg vil gerne give lidt tilbage til samfundet, og jeg fik lyst til at være frivillig i Røde Kors butikken, hvor jeg kendte en anden af butikkens frivillige, og vi har tjansen sammen. Det giver en tilfredshed at gøre en indsats og ikke bare modtage. Det er rart bare at gøre lidt, siger fødselaren.

Han er landmand, var landmand, og overtog den fædrene gård ved Foldingbro og drev gården i 30 år, før han stoppede. Siden har han boet 13 år i Skodsbøl og de seneste 4-5 år på Møllegade, hvor vi har det hele i gåafstand, som han siger det. Hver formiddag henter han avisen hos en veninde, og han føler sig godt tilpas, altså bortset fra coronaen.

-Man føler sig jo afskåret og bundet. Og selvom jeg har et godt helbred, så giver coronaen jo også én lidt utryghed, hvis man nu skulle komme til at fejle noget. Men jeg passer på som bare pokker!

- Du får vel snart vaccinen, nu hvor den bliver givet til alle hjemmeboende over 85 år?

- Jeg har ikke hørt noget som helst endnu, men jeg lader mig vaccinere, når tid er. Mest for samfundets skyld. Det skylder man fællesskabet. Jeg har stort set aldrig været syg. Helbredet har været med mig. Og jeg er yderst taknemmelig, siger Aksel Junker og takker pænt nej til at lade sig fotografere.


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk