BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Anne fra Broager er Danmarks næste klassiker

15-10-2020OPDATERET:

Det var en rørt, overrasket og glad Anne Boysen, datter af Peder Lorenzen, der i 1974 etablerede PL Snedkeri i Broager, som tirsdag aften i DR TV blev udnævnt til Danmarks næste klassiker.

Arkitekten, som er født og opvokset i Broager, søgte flere gange i forløbet med seks udfordringer opbakning og assistance hos broderen Morten, som for år tilbage overtog faderens virksomhed i Broager og nu viderefører snedkeriet i Sønderborg.

Måden hvorpå Anne tænker arkitektur ud fra en kunstnerisk tilgang til design overrasker.  

Hun har fuld fokus på sanselighed, formgivning og materialer. Designet imponerede i den grad ikke kun dommerne men også de fire andre arkitekter, som deltog i forløbet. Af de seks udsendelsers vinderprojekter tegnede Anne sig for de tre. Og det blev hendes lampe, der førte til titlen som Danmarks næste klassiker. Fordi, som dommerne beskrev det:

Design handler rigtig meget om at trække fra og ikke lægge til. Annes lampe er Danmarks næste klassiker. For den kan næsten ikke gøres enklere og mere overbevisende. Der er noget ikonisk over den. Der er noget evigtgyldigt over den. Det er bare et produkt man har lyst til at være i nærheden af!

Som DR-værten udtrykte det:

-Vinderen er et design, der er sit helt eget. Det viser nutiden og peger ind i fremtiden. Det er dejlig afklaret både med hensyn til funktion, formgivning og materialer. Vinderdesignet hviler ganske enkelt i sig selv. Og det giver en følelse af, at dette her burde nogle have tænkt på noget før, lød det i begrundelsen for at vælge Annes lampe som vinder-projekter blandt de 30 nye møbeldesigns, som de fem arkitekter havde udviklet.

Jeg er virkelig, virkelig meget glad. Det er sanserne, der vinder. Det er squ vigtigt, lød det bramfrit fra Anne.

Jeg kan mærke det i hele kroppen. Jeg har flyttet arbejdsprocessen fra at foregå i hovedet til at foregå med sanserne. Jeg har fået et arbejdsredskab, jeg kommer til at bruge resten af mit liv, fortalte hun efter at have fået titlen.

DR TV viser den del af konkurrencen, der handler om at fremstille en lampe, klik HER

DR TV viser sofabordet og finalen, klik HER

Læs også omtalen med de to søskende, Anne og Morten, klik HER


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk