BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Asta udstiller, fordi et nyt knæ gør knuder

13-11-2020


Asta Flyvholm Kjær viser mange fortællinger. (Foto:Kristian Pallesen)

For et år siden fik Asta Flyvholm Kjær på Busholm nyt knæ. Den gør knuder. Og det kan tage endnu et halvt års tid eller mere, før hævelserne aftager og Asta igen kan belaste den optimalt.

Det er faktisk årsagen til, at hun nu viser masser af billeder og historier på Broagerhus i en absolut seværdig udstilling. Den skulle være vist i foråret. Men coronaen lukkede jo alting ned. Udstillingen blev sat i bero.

- Jeg have brug for at lave noget, da jeg i november sidste år blev nødt til at stoppe med at tage ud og fortælle historier på sønderjysk. Og nu har jeg brugt de seneste måneder på at få udstillingen færdig. Nu er den klar til at blive vist frem, fortæller hun til broager.dk

”Naturkunst”

Siden 2009 har jeg fotograferet naturen og mange små detaljer.

Årstiderne og årets gang. Jeg har fulgt træer ved Overskov, en skællet poresvamp, markerne med korn, raps og blomster, blodplet sommerfugl o.m.a.

En serie af billeder kaldes ”Naturkunst”, - med mange detaljer fra naturen.

Jeg har været på højskoleophold rundt omkring i hele Danmark, på ugekurser. Fem gange har det været med foto som tema. Der er eksempler med billeder af opgaver fra kurserne.

Jeg har de sidste tre år fremstillet en kalender, med billeder der passer til hver måned. Der er ”Glimt fra hverdagen” – med billeder af gøremål og aktiviteter.

Og der ligger pjecer fremme, der handler om: Cathrinesmindes Teglværk, Cykelfærgen Rødsand, Erindringsværkstedet og mojnasta.

Nye historier om gamle Broager

Publikum kan se små hæfter med historier og illustrationer. I tre glasmontre er der udstilling af genstande. Den ene handler om en musikalsk oplevelse med Kim Larsen, som er Astas grandfætter, og Ole Bole i Astas ”Sysselbiks”. I de to andre er der fokus på Synnejysk og Erindringsværkstedet.

Erindringsværkstedets mappe med historier ligger fremme. Der kan man læse mange forskellige små korte beretninger, især gamle historier fra Broager og omegn.

I samarbejde med Lokalarkivet og Kaj Østergaard, er billederne blevet sat op på 8 store plancher, og rundt om i hele lokalet i ”Kik ind”. Udstillingen passer fint sammen med Kaj Østergaards udstilling om ”20 søndagsture på Broagerland”, da størstedelen af naturbillederne stammer fra Busholm og omegn.

Alle billederne fortæller hver især deres historie.

En dobbelt udstilling

Billederne er alle taget med små håndholdte digitale kameraer, de er ikke redigeret, andet end beskæring. Jeg lærte på et kursus at man skulle: ”fjerne forstyrrende elementer!”

”Det bedste kamera er det du har i hånden”, til tider gælder det om at være hurtig, især i naturen, den forandrer sig hele tiden. ”Det sete afhænger af øjet der ser”.

Udstillingen er en ”Dobbelt udstilling”, da de fleste af billederne kan ses på hjemmesiden www.mojnasta.dk. Har man ikke mulighed for at se udstillingen på Broagerhus i åbningstiderne, er den åben hele døgnet rundt på hjemmesiden.

Arbejdet med billederne er for min egen fornøjelses skyld, den vil jeg gerne dele med andre.

Åbningstiderne

Fotoudstilling: ”Foto med fortælling” Cafe ”Kik ind” vises på Broagerhus frem til 15.01.2021. Åbent: tirsdage fra 15.00 – 17.00, onsdage fra 9.30 – 12.30.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk