BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Bemærkede du den røde blyant!

05-06-2019


Nej, den var ikke med sort stift i dag!!

På alle valgsteder i Sønderborg Kommune var den sorte blyant i stemmeboksen i dag skiftet ud med en rød blyant. Det faldt en enkelt vælger for brystet i Broager Hallen i dag til Folketingsvalget.

Han nægtede at udfylde stemmesedlen med en rød blyant, og så måtte valgsekretæren beslutte, hvad der skulle ske.

- Vi løste problemet ved at lade ham stemme i handicap-stemmeboksen, hvor der var en sort tusch, fortæller valgsekretær Michael Roager. Han mener heller ikke at have hørt, at de blå partier har protesteret over farven på stiften i blyanten i år.

- Det siges, at vi ved optællingen lettere kan se en rød kryds end en sort. Det får vi erfaringer med i aften, bemærker valgsekretæren i Broager Hallen.

Hvorfor sættes krydset med en blyant?

Min navnkundige journalist-kollega Kaare R. Skou fra TV2 har forklaret det enkelt: 

Vi sætter ikke kryds med kuglepen eller lignende, fordi der er en risiko for, at kuglepen smitter af, når man folder stemmesedlen, så når den åbnes ved man ikke med sikkerhed, hvilket kryds der gælder. Blyant smitter ikke af.

OPDATERINGEN: En enkelt vælger droppede i øvrigt den røde blyant og brugte i stedet selv sin kuglepen. 

- Men, siger Michael Roager, valgsekretær i Broager. Det gør ikke i sig selv stemmeafgivningen ugyldig. En guldtusch er eksempelvis ugyldig, men ikke et reglementeret kryds med egen "normal" kuglepen.

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk