BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Bestyrelse sælger også Broager Tekniske skole

30-01-2019


Også Borgerhjemmet er sat til salg (Foto: Kristian Pallesen)

Det er næsten umuligt at finde frem til mindre bemidlede og værdigt trængende i Broager, som har lyst til at bo i byens to udlejningsejendomme, som drives af en fondsbestyrelse bestående af borgmesteren, præsten og sparekassedirektøren.

Bestyrelsen har reelt givet op og nu sat ikke kun Vestergade 28 til salg men også besluttet at afhænde Østergade 15, som indtil 1962 rummede Broager Tekniske Skole.

Efter lukningen blev bygningen overdraget til en fond, Borgerhjemmet, med det formål at leje den ud til mindre bemidlede og værdigt trængende.

- Allerede i min tid som borgmester havde vi problemer med at finde lejere, der levede op til kravene, så jeg kan egentlig godt forstå, at fonds-bestyrelsen nu har besluttet at sælge. I dag er det jo unge mennesker, der bor i Borgerhjemmet, fortæller tidligere borgmester i Broager, Jørn Lehmann Petersen.

- Min fars søster og hendes mand boede der i rigtig mange år. De kom fra en lejlighed på Sct. Pauli, med gammeldags das og kakkelovn i stuen. Han var ellers en meget dygtig landmand men fik en blodprop i hjernen som 30-årig i hjernen og blev delvis lammet, fortæller Jørn Lehmann.

I 1980’erne, da Peter Nielsen var borgmester, blev bygningen total-renoveret. De enkelte lejligheder fik eget bad og toilet. Før var der fælles bad og toilet på gangen. Og de senere år er det unge, som har benyttet Borgerhjemmet.

Bygningen er ifølge RealMæglerne Seeberg en køn og solid rødstensejendom beliggende midt i Broager By. Ejendommen er opført i 1924 i røde mursten og med tag af grå betonsten. Det samlede boligareal er 263 m2 og fordeler sig på stueplan og førstesal og indeholder i alt 4 beboelseslejligheder. Prisen er sat til 1.195.000 kr., og på søndag kan man se indretningen ved et åbent hus.

Det er Broager Sparekasse, som gennem årene har administreret udlejningsejendommen, og i lighed med salget af Vestergade 28 har Civilstyrelsen stillet krav om at godkende køberen. Sparekassens direktør Lars Christensen understreger, at bestyrelsen – borgmesteren, præsten og sparekassedirektøren – ikke har besluttet, hvad provenuet skal gå til.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk