BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

BIB Landsbylaug beholder 47.000 kr. fra cykelfærgen

03-11-2020


Rødsand forventes også at blive cykelfærge i 2021.

Brunsnæs, Iller Busholm Landsbylaug har i to år drevet cykelfærgen til Tyskland og overdrager nu den videre drift til et driftsselskab uden for BIB-regi.

-Det har jo aldrig været meningen, at BIB skulle drive cykelfærgen. Vi skulle kun få den i gang, skriver afgående formand Henning Rasmussen i beretningen på den generalforsamling, som blev aflyst pga corona.

Regnskabet for cykelfærgen viser, at der er en kassebeholdning på 47.000 kr., og disse penge beholder BIB på en særskilt konto, og det er så op til bestyrelsen, hvordan pengene skal bruges og til hvad, f.eks. under én eller anden form også støtte til cykelfærgen.

Ramt af COVID-19

-Cykelfærgen blev også COVID19 ramt. Vi måtte gerne sejle til Tyskland med passagerer, men måtte ikke komme retur med passagerer.

Vi lavede en alternativ rute til Sønderhav i stedet. Her må vi rose Aabenraa kommune for hurtigt arbejde med reparation af bro og tilladelse til anløb.

Desværre blev vi ramt af dårligt vejr – og så er det jo ikke til Tyskland man vil tage cykelfærgen. Efter to uger traf vi den tunge beslutning at indstille sejladsen i år – vi ville ikke risikere at slutte med røde tal – og dermed få mulige problemer med at fortsætte næste år, skriver bestyrelsen i beretningen.

Selvom 2020 gav et underskud på 52.000 kr. står der nu tilbage på kontoen de nævnte 47.000 kr., som efter reglerne ikke kan gives videre til driftsselskabet uden for BIB-regi.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk