BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Blomster har deres helt eget sprog

30-08-2019Sikken fredag på Broager plejecenter! Med udendørs servering til alle ved middagstid i dag og med et par timers hygge med hinanden – og sammen med gæsterne fra Røde Kors i Broager, som var anledningen til det sociale arrangement.

Otte nye plantekasser blev indviet. De nye plantekasser giver nu beboerne på Broager plejecenter nye sanseoplevelser i kraft af blomster der dufter, blomster med stærke farvespil, og blomster der kan røres. 

- Det betyder rigtig meget for vores beboer at der noget kønt at kigge på. Det stimulerer vores sanser, og er med til at gøre hverdagen bedre. Hver blomst kan have sin egen betydning, det kan siges med farve, antal eller art, sagde centerlederen, Tina Helene Jensen. I sin velkomst tilføjede hun:  

- Blomster har deres helt eget sprog, og ofte kan de tale for os, når vi selv mangler ord for vores følelser. Fx har jeg læst at røde, hvide og blå blomster i en buket betyder frieri!

- Jeg vil derfor på alle beboer og personales vegne sige Dansk Røde Kors tusind tak for jeres støtte. Det betyder rigtig meget.

Jeg vil også i denne anledning sige tak til Beboer-pårørende rådet, de har hjulpet med at samle dem, fylde jord i. Og ikke mindst til alle beboer og medarbejdere som har været med til at plante blomsterne og gøre klar til, at vi i dag kan få en hyggelig dag. Det samme havde de beboere, som i onsdags viste, at de havde lyst til at være med til at plante blomsterne.

En glad giver

Vi nævnte sidste år for plejecentret, at vi godt ville give et beløb, og vi bad om en ønskeseddel, hvor der stod plante/sansekasser. Og énstemmigt var vi i bestyrelsen enige om, at det ville vi meget gerne støtte.

Det er jo rart, at når man giver en gave, at man også kan se, at det bringer lykke, og det tror jeg og håber på, det vil gøre. Jeg tror også, at hvis I på et andet tidspunkt skulle have andre ønsker, at I så skulle prøve at snakke med os om det, sagde Knud Hviid, Røde Kors i Broager, i sin tale ved indvielsen.

Den lokale Røde Kors afdeling har tidligere givet plejecentret et mindre beløb hvert år til gevinster til lotto til jul.

- Jeg har en idé om, at Røde Kors lokalt også skal bruge penge at støtte aktiviteter lokalt. Så vi er åbne, bemærker lokalformanden.

Fotos: Kristian Pallesen.

Fra dagens invielse af gaven fra Røde Kors, før pølser, kartoffelsalat og drikkevarer blev serveret i det bedst tænkelige vejr.

Hanne Lindbæk, Else Schmidt og Anne Margrethe Jensen fra Røde Kors i Broager foran én af de nye plante/sansekasser.

Daglig leder på Broager plejecenter de seneste to et halvt år, Heidi Pomykala, og centerleder siden 1. marts i år, Tina Helene Jensen, sammen med Knud Hviid, formand for Røde Kors i Broager.

 

 


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk