BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Bøden er 60 Euro for at køre på sommerdæk

11-10-2017


Jørgen Horne har i hundredvis af dæk klar til højsæsonen

Horne Auto og Dækservice i Broager har gjort klar til efterårets højsæson for dæk-skifte. – Første gang bilisterne skal i gang med at skrabe is på bilruden, eksploderer bookingerne. Så er alle klar over alvoren, fortæller Jørgen Horne, som på sit værksted typisk skifter fire dæk på 25 biler om dagen, når det går løs. Og sæsonen varer typisk 3-4 uger

- Heldigvis går det op for flere og flere, at det er lige så billigt at skifte dæk i Broager. Man behøver ikke køre til Sønderborg. Og køber man dækkene lokalt, er der tre års garanti. - Hvis du kører dit dæk i stykker, og det ikke kan lappes, så får du et nyt dæk gratis og en kop kaffe, mens du venter, oplyser automekanikeren.

Som Falck Bonusværksted får han mange hjulskift via bilisternes booking hos Falck. Senest har han også selv indført online booking 24 timer på internettet. Fra hornesauto.dk ”book tid” kan man bestille hjulskift på den tid, det passer én. – Jo flere der booker online, jo mere tid har jeg selv i værkstedet. Men folk må selvfølgelig gerne ringe, lyder det beroligende.

Jørgen Horne gør opmærksom på de tyske regler.

Det er udtrykkeligt forbudt at køre med sommerdæk på tyske veje, når der er glat pga. isslag, is, sne, slud, eller rimfrost. I realiteten betyder reglerne for vinterdæk ved kørsel i Tyskland, at man skal skifte fra sommerdæk til vinterdæk senest sidst i oktober måned for at være på den sikre side. Og bliver man stoppet i vinterføre I Tyskland uden vinterdæk påmonteret, vil tysk politi udskrive en bøde på €60 (2016-satsen).

Kaskodækning for skader på ens egen bil kan i øvrigt medføre fuld eller delvis afvisning, hvis forsikringen vurderer, at kørsel med sommerdæk i den konkrete situation har været en grov uagtsom forsømmelse.

Nye regler fra 1. januar

Fra årsskiftet kommer der i øvrigt nye regler for vinterdæk, når du kører i Tyskland.

Vinterdæk produceret fra 1. januar 2018 skal som noget nyt være mærket med et bjerg- og snefnugsymbol for at blive anerkendt som vinterdæk i Tyskland, oplyser FDM.

De fleste vinterdæk, der sælges i Danmark har allerede et bjerg- og snefnugsymbol, men kører du til Tyskland, kan det være en god ide at se efter bjerg- og snefnugsymbolet næste gang, du køber nye vinterdæk. Det er stadig lovligt at køre med helårsdæk, så længe de har bjerg- og snefnugsymbolet.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk