BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Børn og unge får glæde af, at voksne køber Broager GIN

30-03-2021


- Med æbler fra Stensigmose! (Fotos: Finn Wogensen)

Gin-dillen er eksploderet verden over, og de seneste måneders lockdown har øget interessen for at støtte de lokale destillerier. Det mærker man også i SuperBrugsen i Broager. Gin fra Sønderborg destilleri har stået på hylderne en tid – med stigende salg til følge. Og nu har en ny Broager GIN skubbet andre mærker til side.

Den nye GIN er udviklet af BUI Rock, i samarbejde med destilleriet i Sønderborg. -Overskuddet fra salget går til at støtte børn og unge i Broager, understreger Martin Hansen, formand for BUI Rock, som i 2019 omdannede sig til en selvstændig forening med det formål at uddele penge til alle BUI-afdelinger som har aktiviteter for børn og unge.

-Sidste år var coronaen jo skyld i, at vi ikke kunne uddele så mange penge, som vi gerne ville. I år planlægger vi ufortrødent med at afvikle BUI Rock på den nye scene lørdag den 19. Juni – Selvom vi lige nu ikke ved, om regeringen giver os mulighed for at gennemføre koncerten. Men vi tror på, det går. Vi er i gang med at kontakte bands, som gerne vil spille. Gratis, som de altid gør ved BUI Rock, fortæller Martin Hansen.

Og hvis du som læser tænker, at det lyder svært at tiltrække bands, som ikke får noget for deres underholdning, så er fakta, at 36 bands uopfordret selv henvendte sig til BUI Rock til indvielsen af scenen sidste år for at få lov at spille. – Vi skulle kun bruge ti, tilføjer Martin Hansen. Han er fuld af fortrøstning med at få sammensat et rigtig godt program til koncerten i år, som nævnt lørdag den 19. juni.

Smagen er unik

Glæden ved gin er jo, at et supplement af lokale planer giver mulighed for et uendeligt udvalg af mulige smagsprofiler. Hver gin har sin helt egen, unikke smag, aroma og udseende.

BUI Rock og destilleriet har skabt en lokal Broager GIN ved f.eks. også at bruge æbler fra det lokale økologiske landbrug Stensigmose på Broagerland. Gin-elskerne får en håndlavet økologisk gin indeholdende et tvist af koriander, fennikel, kanel, kardemomme, appelsinskræl, citrongræs, æbler og TOPAZ. Håndlavet fra start til slut – som det fremgår af etiketten.

Formålet er helt rigtigt

Uddeler Michael Næsby glæder sig over at kunne være med til at støtte børne- og ungdomslivet i Broager.

- Selvfølgelig vil vi gerne være med til at støtte BUIs ungdomsarbejde. Og vi har nu en vare på hylden, som er helt unik.

- Har du smagt den?

- Nej, jeg har ikke smagt den – endnu da. Så jeg kan desværre ikke bidrage med noget. Men. Etiketten viser, at der går penge til de unge i BUI. Og smagen adskiller sig fra de øvrige, er jeg fortalt.

Jeg tror, at mange godt kan se det sjove i at forære sådan en flaske evt. til en fødselsdag eller mærkedage og alle mulige anledninger. Gin sælger vi jo mere og mere af. Vi får flere og flere varianter. Det er noget, flere kunder har bemærket, noterer Michael Næsby.