BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Børn på Broager Skole får besøg onsdag morgen

30-10-2017Erik Lorenzen, der er formand for børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, kickstarter onsdag morgen en kampagne for at få børnene til at bruge lygter og reflekser i trafikken. Det sker på Broager skole onsdag morgen, den 1. november, fra kl. 7.40 til 8.00, hvor han deler reflekser ud til børnene.  

Sønderborg Kommune gennemfører nemlig i november - sammen med Cyklistforbundet og Lærerstandens Brandforsikring - kampagnen "Lys på med Ludvig" for kommunens 4. klasser. Formålet er at lære børn at bruge lygter og reflekser. Kampagnen henvender sig til både forældre og til skoler.

Kampagnen skal lære børnene at passe på sig selv i vintermørket og fortælle dem, hvor vigtigt det er, at de bruger gode cykellygter og reflekser. Ifølge lygteloven skal der være lys på cyklen fra solnedgang til solopgang og i usigtbart vejr.

Det kan få fatale følger, hvis bilister ikke kan se en cyklist i mørket. Men mange børn ved ikke, hvor svært det er at se en person, der cykler uden lys og reflekser. Når vi i dag skal hjem fra skole og arbejde, er det meget mørkere end før weekenden. Det skyldes, at uret søndag er stillet en time tilbage - og inden længe er dagen så kort, at man skal have lygter på cyklen både til og fra skole.

- I 4. klasse begynder mange børn at cykle til skole på egen hånd. Så det er lige i den alder, vi skal gøre børnene til cyklister, der passer på sig selv og som en naturlig handling tænder cykellygten og tager reflekser på, når de skal af sted i den mørke tid, siger Erik Lorenzen. Hans byrådskollega Helge Larsen deltager også onsdag – men på Nørreskovskolen i Guderup.

LYS PÅ med Ludvig

- sætter hvert år fokus på lygter og reflekser. Kampagnen, der henvender sig til folkeskolens 4. klasser, øger børns viden om synlighed og sikkerhed i trafikken.

Det sker i et undervisningsforløb, hvor der i flere fag arbejdes med lys og synlighed. Målet er at ændre deres adfærd, så de bruger reflekser og lygter. Samtidig inddrages kammerater, familie, lærere, skole og kommune.

45.000 elever eller to tredjedele af landets 4. klasser deltager i år i kampagnen, der bl.a. indeholder aktiviteter som guide til forældre, gratis undervisningsmaterialer til 4. klasse, reflekser og lygter til undervisningsbrug, et webunivers med inspiration til færdselssikkerhedsundervisningen samt deltagelse i en tegnekonkurrence, hvor børnene formidler deres nye viden om lygter og reflekser.

Læs mere om kampagnen på www.lyspaa.dk


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk