BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Børnene har arbejdet en måned på udstillingen på Broagerhus

05-03-2018Alle 52 børn i Børnegården Nejs har været fire uger om at skabe udstillingen på Broagerhus, som du kan se frem til den 23. marts – og der er gode forklaringer på, hvorfor tegningerne har de motiver, de har, og hvorfor der også udstilles Lego-modeller af biler, fly og helikoptere.

Det fortæller Pia Meng Kerdil fra børnehaven.

- Vi blev opfordret til at lave en udstilling, og så snakkede vi om, hvad temaet skule være. Og så valgte vi: Ud i verden, men hvordan.

Børn har ikke rigtig nogen fornemmelse af afstande, og typisk kan de fortælle, at de skal til Egypten eller til Skagen. Så vi har fundet globussen frem. Vi har kigget på landkort. Og vi har snakket om, at vi kan gå til børnehaven, at vi skal køre i bil, hvis vi vil til Skagen, og at vi flyver, når man skal til Egypten. Vi har på alle måder snakket om det at komme ud i verden. Og det har inspireret til motiverne på de store tegninger, som de 18 børn i den store gruppe har skabt og til Lego-modellerne bygget af de andre børn.

Temaerne følger årstiden

Børnegården har inddelt årsplanen i fire temaer, som følger årstiden. Så fastelavn handlede jo om kultur og traditioner. Vi skal snart i gang med påsken og foråret, og så skifter vores tema til forårstegnene. Vi kan snart sige sneen farvel og skifte farver til den årstid, der venter os.

Så udstillingen på Broagerhus var et pusterum fra vores årsplan. Det har været spændende for os alle, fortæller Pia Meng Kerdil.

 

Fakta om Børnegården Nejs 

Vi er en kommunal børnehave beliggende i Broager, med en normering på  52 børn i alderen 2,9 -6 år, fordelt på 3 grupper.

Vores hus er et stort etplans hus fra 1971, omgivet af en dejlig legeplads, og beliggende i et parcelhuskvarter med naturstier og mose lige i nærheden.

I øjeblikket er vi 8 ansatte, fordelt på 1 daglig pædagogisk leder, 4 pædagoger, 2 medhjælpere og en studerende i lønnet praktik.  Herudover er der tilknyttet  støttepædagoger i det omfang, det er bevilget og i perioder er der ansat personer i jobtræning, arbejdsprøvning osv.  

Vi er en af 7 institutioner i Broager/Gråsten  området, der overordnet ledes af en dagtilbudsleder.

Vi har et forældreråd, bestående af 5 medlemmer og 2 suppleanter. 
Ledelsen og en personalerepræsentant er faste deltagere i forældremøderne.

Derudover er repræsentanter fra forældrerådet med i en fælles bestyrelse for hele Gråsten/Broager-området.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk