BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Børnenes forårsudstilling på Broagerhus

04-04-2019



Broager Private Børnehus vil i hele april måned udstille forårs og påsketing, der er lavet af Krudtugler og Mariehøner i børnehaven. 25-30 børn har de seneste tre uger brugt en del af dagen til at forberede udstillingen på Broagerhus.

På den måde er det lige som sidste år børnetegninger, der er månedens udstilling, når Broagerhus afvikler den årlige åbent hus dag på torsdag, for sidste år var det børnene fra Børnegården Nejs, der viste deres kunnen frem.

- Derudover vil vi gerne vise lidt af børnehavens historie med gamle ting, vi har fundet, helt tilbage til Fru Sørensens tid - (leder fra 1941 til 1970), fortæller Liss Lindholm, ansvarlig for udstillingerne på Broagerhus, som har et nært forhold til børnehaven, idet hendes mand i 1970 og 17 år frem var leder af institutionen.

Nu hedder lederen Kirsten Mau, og hun kan glæde sig over, at der er fuld belægning, ca. 50 børn lige nu.

Børnehuset blev en realitet som en dansk børnehave i 1941 som en reaktion på krigens udgangsforbud og som et modsvar til den tyske børnehave, og i 2016 gjorde børnehaven sig fri af de kommunale bånd og overgik til at være privat. Det var dengang, hvor kommunen snakkede om at lukke børnehaver, og den risiko ønskede børnehaven ikke at tage.

Kirsten Mau og Liss Lindholm.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk