BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Børnepasserne på Tour de Børneræs i Broager

15-06-2022


Så er vi på vej til ringriderpladsen. (Fotos: Jørgen Michelsen).

Af Jørgen Michelsen.

Fire af byens børnepassere, Conny, Asta, Sonja og Solveig havde tirsdag eftermiddag inviteret deres børn og forældre til Tour de børneræs.

Hele dagen havde været i tourens tegn, og der var både pyntet cykel og gjort klar til aktiviteter på Ringriderpladsen.

Som Solveig fortalte, så havde to af børnepasserne været oppe på Ringriderpladsen og pynte op. Der var scootere og cykler til børnene, og de var interessante i starten. Men efterfølgende var det mere interessant, hvad de voksne lavede. Det havde været lidt af en udfordring. Men taget med et smil.

Mødetiden var sat til 15.30 foran biblioteket, og i tiden op til myldrede det frem med mennesker i gult. Alle børnene klædt i gult, naturligvis. Flere af børnene var lidt betuttede, men det var tydeligt, at de glædede sig til det, der skulle ske.

Efter en kort præsentation af programmet, satte cyklerne sig, med fuld musik, i bevægelse. Turen gik ad Vestergade, Borgergade, Kirkegade, Østerbakke og Ringridervej op på pladsen.

Da de kom op ad Storegade, gik trafikken i stå og mange vinkede til børnene. Hvad skete der lige her ? Det syn havde de færreste trafikanter på vej hjem fra arbejde, nok set komme. De fik forhåbentligt et smil på læben.

På vej op ad Kirkegade måtte et par biler følge i kølvandet på optoget, men det tog bilisterne pænt. 

Ankommet til pladsen, gik turen ned til DCH Broagers bygning. Her var der udenfor pyntet op med flag og rundt om var der balloner flere steder. Samtidig var der sat en lille bane op, hvor der skulle løbes slalom med trillebør og børnene i.

Børnene så ud til at nyde det og der blev brændt en masse energi af. Men uden mad og drikke dur helten ikke, som det hedder. Og her var helten børnene. Så der var bagt kage og skåret frugt ud til den lille sult og juice til at slukke tørsten. 

Et flot arrangement, hvor det sociale var i højsædet. Børnene legede, og de voksne hyggede sig med de andre forældre. Snakken gik i hvert fald lystigt.

Mon ikke børnene har sovet godt i aftes, selv efter både kage, frugt og juice ? 

Børnepasserne vil gerne takke Home for sponsorering af T-shirts til børnene og Superbrugsen for sponsorering af frugt og drikkevarer.

-jørgen.