BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Brandværnsorkestrene i Sønderjylland er truede

03-02-2019


Giv også gerne et praj til en musiker, du kender.

I masser af postkasser i Broager ligger der i dag en appel til musisk interesserede om at melde sig. Broager Brandværns orkestre søger nye medlemmer – i alvorlig grad.

-  Vi har en temmelig høj gennemsnitsalder, og vi skal have flere unge med. Vi er seks brandværnsorkestre i Sønderjylland, og jeg fornemmer at alle lider med det samme problem aldersmæssigt. Hvis vi ikke gør noget, så er der ikke noget, der hedder frivillige brandværnsorkestre om få år, siger formanden for Broager Brandværns Orkestre i Broager, Ove Petersen.  

- De unge har så mange andre ting at gå til, at de ikke har øje for brandværnsorkestrene. De forestiller sig ikke, hvor hyggelig en fritidsbeskæftigelse det er at spille i orkestrene. Man får mange timers socialt samvær, og man vil opleve at blive en del af et orkester med høj kvalitet, for vi går ikke ud og spiller, uden at vi er sikker på kvaliteten, fortæller Ove Petersen.

Han vil meget gerne høre fra 25-45 årige, men selvfølgelig også gerne endnu yngre eller ældre, så der ved næste generalforsamling sidder nye medlemmer, der også har lyst til at videreføre arbejdet.

Situationens alvor understreger formanden sådan:

- Hvis vi ikke lykkes med friske kræfter og kigger vi fem år frem, kører vi på sidste vers. Jeg kan selvfølgelig ikke optræde som talsmand for de sønderjyske brandværnsorkestre, men mit indtryk er, at det er ved at være sidste udkald med at få nye kræfter med i vore orkestre, siger Ove Petersen.

Musikerne i Broager føler sig privilegerede med gode lokaler og gode instrumenter, og med hele 5 orkestre man frit kan vælge at spille med i. Vore øveaftner er henholdsvis tirsdage-onsdage og torsdage, alt efter hvilke orkestre man vælger at spille med i.

- Vi er meget fint integreret sammen med vores professionelle brandfolk. Vi er jo ”kun” musikere. Men vi er rigtig glade for, at Broager Frivillige Brandværn har fået gennemsnitsalderen i brandværnet banket ned. Vi har et fantastisk samarbejde, både unge og ældre imellem. Og nu håber vi på at være lige så succesrige med også at få gennemsnitsalderen banket ned i orkestrene, som lige nu er sammensat af musikere lige fra Agerskov-Bylderup Bov-Uge, samt Broager-Gråsten og Sønderborg området. Find os på Facebook @broue, her kan i søge yderligere oplysninger om vore forskellige orkestre, husk samtidig at give os et like, på forhånd tak.

Broue Tyrolerne, Broager Show-Band, Broager Pipes and Drums, Broager Brandværnsorkester og Broager Danseorkester har døren åben – og låner dig instrumentet at spille på! Du kan kontakte Ove Petersen, mobil 40618311 og mail formand@bfbo.dk