BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Broager Bilsyn har i dag 10 års fødselsdag

16-10-2020


Siden 2014 har bilsynet haft adresse på Smedevej. (Fotos: Finn Wogensen)

I dag for ti år siden var Ole Hansen, Iller Strandvej, første kunde i Christian Jørgensens nyåbnede bilsyn i Broager.

I dag, på 10-års fødselsdagen for Broager Bilsyn, har Christian Jørgensen i formiddag haft den helt samme bil, Else Bondes Toyota Yaris årgang 2003, til syn igen.

Else Bonde og samlever Ole Hansen fortæller, at den nu 10 år ældre Toyota har 136.000 km på tælleren, 90.000 flere end for 10 år siden. Så den kan køre i mange år endnu!

Christian Jørgensen havde gerne inviteret kunderne til fødselsdagsfest i dag. Men coronaen spænder ben. Så fødselsdagen går for sig i det stille i de lokaler på Smedevej, som han købte i 2014 efter de første fire år hos Hornes Auto. Christian Jørgensen driver den tredje bilsyns-forretning i Broager siden 2005.

10-årsdagen falder på en fredag. Åbningsdagen den 16. oktober i 2010 var en lørdag. – Og jeg kendte Ole som tidligere nabo, så jeg ringede til ham, da jeg modtog tilladelserne og sagde, at nu var jeg klar, fortæller Christian Jørgensen.

Han er opvokset i Skodsbøl og blev uddannet mekaniker hos VM-biler i Aabenraa. – Jeg har altid gerne villet være selvstændig, så da muligheden bød sig, gennemførte jeg de kurser, der skulle til og brugte sparepengene til at etablere mig med bilsyn. Og kundegrundlaget er stort.

 I gennemsnit syner vi ca. 400 biler om måneden!

Vi har et godt opland og endda kunder fra Ærø, som tager turen til Broager, oplyser Christian Jørgensen.

Tre markante ændringer over 10 år

Over de 10 år er der især tre forhold, der springer i øjnene. Bilerne er blevet nyere. Før var det ofte mekanikeren, som kom med bilerne. Nu er det ejerne selv. Endelig er reglerne blevet skrappere. Før førte en sprunget pære i bilens lygter til en anmærkning i synsrapporten. Nu skal den mangel takseres til et omsyn.

- Pæren kan jo være sprunget på vej til synshallen, så jeg kan godt forstå, at nogen ryster lidt på hovedet ved den besked. Men sådan er kravene, siger Christian Jørgensen, som har ansat en medarbejder til at hjælpe sig med bilsyn.

Det har han gjort, fordi han ikke kun er selvstændig. Han er i den grad iværksætter og tilbyder undervognsbehandling i samarbejde med Byens Bilpleje i Sønderborg, driver maskinstation med speciale i at presse minibig og er i gang med at udvikle en netbutik med online-salg af traktordele. Privat er han samboende, og parret har seks børn.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk