BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Broager Disko Awards - igen en stor succes

18-09-2021Fredag aften og weekenden står for døren. Står den så i børnefamilierne på, for mange, obligatoriske Disney Show med fredagshygge?

Svaret må siges at være nej, i hvert fald for mange børn i området fra Den tyske skole i Alnor over Kruså, over Blans, Vester Sottrup videre til Den Internationale Skole i Sønderborg, Ahlmannsskolen i Sønderborg og retur til Broager Skole, som går i 2. til 6. klasse. Det kan ikke længere kaldes lokalt, men nok nærmere regionalt. Utroligt flot.

Budskabet havde spredt sig, at Broager Kultur havde arrangeret den fedeste fest denne fredag aften. Så folk fra nær og lidt længere væk satte kursen mod Broagerhallen. Ialt 320 børn havde købt billetter til denne fest. Da alle ikke havde fået købt billet på nettet, blev der solgt yderligere 10 i døren. 

Det rekordstore antal skyldtes, at 6. klasserne havde mulighed for at være med i år, da Corona snød dem i 2020. Ifølge Broager Kultur havde hele årgangen af 6. klasser på Broager Skole købt billet. Der var en enkelt der ikke kunne deltage, da denne person var blevet syg.

Jeg snakkede med en mor fra Vester Sottrup, der havde et par børn der gerne ville med. De havde set et opslag på Nydamskolen.  Det skulle de selvfølgelig have lov til og så blev det aftalt, at nogle af vennerne fra skolen også tog med. Så var de jo nogle stykker der kendte hinanden. Som moderen sagde, "Når de havde lyst til at prøve at være med, skulle de da også have lov".

Der var også flere af børnene, der havde taget ved lære af de større søskende og andre voksne. For kunne de lave en forferst, så kunne de yngre også. Så den stod på Ýoutube musik og pizzaspisning flerer steder i byen inden kompasset blev tuning ind og kursen sat mod hallen.

Da klokken begyndte at nærme sig 1800 var der sort af børn i hallen. Hele forhallen, vindfanget og en del af pladsen mellem hallen og lægehuset ud mod Vestergade stod de klar som sild i en tønde. Nogle havde taget turen over Skolegade og også på trappen var der travlt.

Kontrollørerne i døren havde virkeligt travlt med at få set billeter på både papir og mobiltelefon, så børnene kunne komme ind i det forjættede land. Det tog godt 5-6 minutter inden det værste rush var overstået. 

Hvilken energi og forventning til aftenens arrangement, der for mange børn var det første større arrangement efter al Corona restriktionerne.

Musikerne havde i timerne inden også haft travlt og de havde set frem til denne dag, da det var en fed fest og gav god energi, med så mange glade og aktive børn.

Så alt var lagt an på en god aften for alle. Børnene hyggede sig og de voksne havde travlt med at servicere de mange gæster.

Etfer 2½ time endte en god aften og børnene satte kursen hjemad. En aften som de nok ser tilbage på med glæde og vil kunne huske i mange år.

Efter børnene var ude, havde de frivillige et par timer tilbage med at få rigget af, ryddet op og gjort rent.

Efter dette var der tid til at sætte sig ned i mødelokalet og få en sodavand eller en øl og få talt aftenen igennem. Resultatet var, at alle syntes at det var en succes. Jeg fristes til at sige "Igen, igen". De sidste var ude omkring 2230, så det var for mange mennesker en lang dag. Men det var de forberedt på og til sidst var det et spørgsmål om at "køre på rutinen".

Læs mere om BDA 10. September 2021 HER

Næste event fra Broager Kultur er foredrag den 30. oktober "Genforeningen - den dramatiske fortælling om dengang, Danmark blev samlet". Se mere HER

 

Jørgen