BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Broager Kultur brager virkelig flot igennem

07-02-2019


Fra generalforsamlingen i aften. Th. Mette Labori. (Foto: Kristian Pallesen)

Der er en grund til forsidens overskrift og billedvalg. For sidste års koncert i Broager Hallen med Münchener Freiheit blev en kæmpe-succes publikumsmæssigt og økonomisk. Broager Kultur er populært sagt braget gennem lydmuren – med et overskud på sidste års regnskab på over 320.000 kr. og en forøgelse af foreningens formue fra omkring 24.000 kr. til nu godt og vel 346.000 kr.

- Hvis vi ikke havde satset og arbejdet hårdt med koncerten med Münchener Freiheit havde vi i aften siddet med et regnskab med et underskud på knap 10.000 kr. og reelt set en egenkapital på nul, oplyste kasserer Rasmus Kiølseth Madsen på generalforsamlingen i aften torsdag.

I formandsberetningen noterede Mette Labori da også, at 2018 har været et begivenhedsrigt år. Også et hårdt år med arrangementer, der kun er lykkedes, fordi frivillige har gjort en kæmpe-indsats, og fordi  sponsor har vist den opbakning, som er SÅ vigtig for at kunne risikere at satse stort. Det gjorde Broager Kultur med koncerten i hallen. Og det har sendt Broager Kultur op i en anden liga med helt nye muligheder.

- Vi skal være mere synlige. Det er vigtigt for os. Nu satser vi den 3. maj med 80’er hit og håber, at en sådan festaften samler et godt publikum. Vi skal have snakket om, hvordan vi kommer bredere ud, så folk bliver opmærksomme på, der er en oplevelse at få i Broager. Vi overvejer bl.a. at benytte kommunens opsatte pyloner, oplyste Mette Labori.

Har indkøbt en 45 kvm stor scene

Nogle af pengene fra efterårets koncert er brugt til for over 100.000 kr. at indkøbe en 45 kvm stor scene. Den står i hallen, og interesserede kan henvende sig, hvis man har brug for scenen til et arrangement.

I det kommende år arbejder Broager Kultur med nye intiativer, ligesom de har meldt ud, at de gerne er med til at igangsætte parkunderholdning. Kommunen har bevilget 12.000 kr. til borde og bænke, og der tegner sig et billede af, at det rent faktisk i år vil lykkes at genskabe parkunderholdningen i Broager.

Også en idé om at give børn og voksne en helt særlig oplevelse i og omkring Cathrinesminde Teglværk bliver der arbejdet på.

Desværre har opbakningen til to af Broager Kulturs arrangementer de senere år ikke haft den opbakning i 2018, som giver håb for fremtiden.

- Vi må erkende, at der ikke i Broager er basis for en fælles julefrokost i Hallen, og derfor dropper vi julefrokosten i år. Der er ej heller basis for at afvikle to gange børnediskotek i Hallen, så i år bliver det kun til efteråret, at vi inviterer, oplyste formanden på generalforsamlingen. Derfor vil bestyrelsen nu forsøge at samle frivillige til nogle interessegrupper og sætte skub i aktiviteter, som også er til glæde for byens børn.

Til bestyrelsen genvalgtes formand Mette Labori, kasserer Rasmus Kiølseth Madsen og bestyrelsesmedlem Tove Kristine Gløtta.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk