BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Broager rykker op i serie 2 i næste sæson

05-11-2019


Glade spillere og ledere i Tønder lørdag eftermiddag. Iver i rød trøje ligger forrest til venstre.

Af Jørgen Michelsen

Så er det ganske vist. Der spilles Serie 2 fodbold i Broager i foråret 2020. Det er fem år siden BUI sidst spillede i rækken, så det bliver spændende at følge dem i foråret. Spørgsmålet er så om de kan holde stammen af de for en stor del unge spillere og dermed konsolidere sig i rækken.

Drengene klarede selv deres eget delmål og vandt med 3-1 i Tønder lørdag eftermiddag.

Første halvleg var en lige forestilling, hvor BUI kom foran 0-1 efter 20 minutter. Målet sat ind af Kristoffer Vinther. Tønder ville dog drille lidt og udlignede efter 26 minutter. BUI havde bolden mest, men der var en del fejlafleveringer og andet knap så godt spil som i de sidste par kampe. Nerverne spillede nok ind.

Den større boldbesiddelse kunne ikke omsættes til flere scoringer til BUI i første halvleg og dermed stod det uafgjort til pausen.

I de første 20-25 minutter af anden halvleg foregik alt spillet på Tønders halvdel, men der skulle et selvmål til efter et hjørnespark da de 65 minutter blev rundet inden det lysnede i vest og netmaskerne blafrede i den rigtige ende. 

BUI trak sig lidt tilbage på banen og så nok længselsfuldt frem til slutfløjtet. For med sejren var BUI som minimum sikret 2. pladsen og dermed mulighed for oprykning via kval-kampe.

Men "Iver" (Nicolai Bach Iversen) var ikke tilfreds og scorede i det 90. minut det sidste mål i kampen.

Han stod inden kampen lige med Jakob Miang som de mest scorende Serie 3 spillere i BUI igennem tiderne. Begge havde scoret 18 mål. Men med målet i slutminuttet har han nu selv klubrekorden. Godt gået.

Efter slutfløjtet var fokus mentalt flyttet til Højer der samtidig spillede mod Lundtoft. Her skulle Lundtoft sætte point til for at BUI kunne nå førstepladsen og dermed den direkte oprykning. Tilskuere fra Broager, der havde taget turen til Tønder fulgte med i kampen via nettet og telefon. De oplevede på distance en kamp, hvor Højer 2 gange var foran men hver gang fik Lundtoft udlignet. Der gik helt til det 72. minut før Højer igen kom foran og det holdt kampen ud.

Men det tog lidt tid at få en endelig bekræftelse på Højers sejr og derefter sprang champagnepropperne. Turen til Serie 2 land var dermed som skrevet i starten ganske vist.

Et stort tillykke til spillerne og teamet bag holdet og tak for informationer og samtaler sæsonen igennem. Jeg glæder mig til at følge jer næste år i Serie 2. 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk