BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Broagerlands Rideklub - en ny oplevelse

17-11-2017Broagerlands Rideklub søger nu én eller flere undervisere til de letøvede børn og til de voksne ryttere.  

1,2 mio. kr. har Broagerlands Rideklub investeret i at forbedre rammerne for heste og ryttere, og det er en ganske anderledes hal at besøge, efter at der er åbnet op for det naturlige dagslys i kraft af nye lysplader i gavlen, langsiden og taget. I stalden er der antallet af lysplader fordoblet. Taget er tæt, hestene står i tørvejr og strøelsen kan holde sig tørt uden at blive ødelagt af regn. Og ikke kun nyt loft. Også nyt strømanlæg, ny ventilation – og endda lys udenfor, så man kan finde sin bil, når man skal hjem.

Et besøg i rideklubben er en ny oplevelse, lyst, lækkert og imødekommende, og det var temaet for den tale, som formanden Lisa Nielsen holdt ved indvielsen tidligere i november. Formanden sagde bl.a.:

- Siden 2010 har bestyrelsen arbejdet med et udvidelsesprojekt med to nye ridehaller og en ny stald. Efterhånden som hesteloven blev revideret og dermed mildere i sine krav, er vores behov for udvidelse blevet mindre. Vi har købt en lade af rensningsanlægget, så vi nu har to haller. Vi har arbejdet hårdt på at tjene penge til vores store projekt, og opsparingen var nået op på 600.000 kr. Pengene er bl.a. tjent ved at servere til Sparekassens Garantspisning, passe ølvognen til ringridning, sælge lodsedler og specielt vores årlige fastelavns-sponsor-stævne har haft en enorm opbakning fra virksomheder rundt omkring i kommunen. Men taget i stalden var blevet meget utæt, og bestyrelsen valgte at bruge opsparingen til nyt tag. Med støtte fra Sønderborg Kommune, Sydenergis Vækstpulje og Mads Clausen Fonden er vi kommet i mål, hvilket vi er meget taknemlige for.

 

Klubbens særkende – satser i bredden

Rideklubbens styrke og særlige kendetegn er, at den er kommunens eneste, som har ride-fysioterapi på programmet. 13 timer om ugen er ca 70 patienter på hesteryg i Broager med en fysioterapeut fra Sønderborg som tovholder.

Klubben har plads til 33 opstaldede heste, hvoraf klubben selv ejer de 16, netop til ride fysioterapi. Og takket være disse 16 heste er klubbens særkende også at være klubben for elever, børn som voksne. Alle elevhold er fyldt op, og behovet for instruktører er nu så stort, at klubben søger én eller flere undervisere til de letøvede børn og til de voksne ryttere. Der er ansøgningsfrist på fredag den 24. november.

- Flere rideklubber i kommunen tilbyder handicap-ridning, men vi er alene om at have ride-fysioterapi. Vi har heste og ponyer i alle størrelser, så også voksne, som ikke selv har hest, kan ride en time eller to om ugen. Det er et populært tilbud. Vi kan lige nu ikke tage flere elever ind, men vi har få ledige staldpladser til heste, fortæller formanden Lisa Nielsen.

- I forhold til de øvrige rideklubber i kommunen er vi ikke store. Og hvor flere af de andre har fokus på stævneryttere, satser vi rigtig meget på bredden, dvs. elevryttere, letøvede og voksne. 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk