BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Broagers ansøgning om penge er udsat til august

08-06-2018Broagers ansøgning om penge til projekter til at virkeliggøre bystrategien er udsat til august. Det oplyser formanden for Teknisk Udvalg, Aase Nyegaard. At ansøgningen om penge til otte projekter ikke er på dagsordenen til mødet i næste uge, forklarer udvalgsformanden sådan:

- Jeg havde forventet, at Teknisk udvalg kunne behandle den indsendte ansøgning nu. Men sagen er, at vi har brug for at få udarbejdet nogle mere præcise retningslinjer for, hvad vi yder tilskud til, for vi har tilsvarende ansøgninger til at virkeliggøre bystrategier i Augustenborg og Nordborg. Derfor bliver ansøgningen fra Broager først behandlet på udvalgsmødet i august, oplyser Aase Nyegaard, formand for Teknisk udvalg.

- Men I skal ikke være nervøse i Broager, for vi vedtager jo ikke en bystrategi, for så bagefter ikke at ville frigive nogle penge til at sætte aktiviteter i gang, som er indeholdt i bystrategien, tilføjer udvalgsformanden.

Formanden for Broager Udviklingsforum, Dennis Kinastowski, ærgrer sig:

Beklageligt - siger formanden

- Det er naturligvis beklageligt, at de ansøgninger vi har formuleret til kommunen, nu med udsættelsen ikke kan komme videre i arbejdet i forhold til bystrategien og de initiative,r vi har sat i værk for at udforme ønskerne, stillet af borgerne i Broager, siger formanden og fortsætter:

 

- Jeg forstår naturligvis godt, at forvaltningen har deres at se til, men jeg stiller mig undrende i forhold til at politikerne har behov for mere præcise retningslinjer jf. ansøgningerne.
Bystrategien i sig selv er jo en retningslinje, og med de 1.5 millioner der er afsat til både Augustenborg og Broager i bystrategi-puljen, så er det ærgerligt, at vi nu skal vente med at komme i gang.

De 8 projekter der blev søgt penge til, er alle udformet i henhold til Broagers bystrategi, som også er vedtaget og godkendt af byrådet i Sønderborg kommune.

Vi håber naturligvis i Broager Udviklingsforum, at det er formaliteter der holder vores arbejde og udviklingsproces tilbage, og at vi efter ferien kan komme videre med udviklingen af vores by.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk