Broager.dk

BUI Fodbold står med et alvorligt dilemma

Nu præciseret med, at Broagers Jyllandsseriehold ikke rykker ned men ved fortsat samarbejde “overtages”, så nuværende serie 3 hold bliver førsteholdet i Broager. Læs også Sønderborgs kommentar til situationen.

 

Skal Broagers samarbejde med FC Sønderborg fortsætte – med det resultat at Broagers 2. holdet i Serie 3 bliver til 1. holdet og 3. holdet i Serie 5 bliver 2. holdet. eller skal samarbejdet med Sønderborg ophøre med det resultat, at 15-20 spillere fra Broager skal skifte klub, hvis de fortsat vil spille i FC Sønderborg?

-Vi står i en megasvær situation, siger medlem af BUI Fodbolds bestyrelse, Heidi Petersen. For uanset udfaldet af beslutningen, vil det gå ud over nogen, tilføjer hun.

-Hvis vi melder os ud af samarbejdet, mister vi spillere i ungdomsafdeling, og hvis vi fortsætter samarbejdet, mister vi vores hold i Jyllandsserien med de konsekvenser det kan have for seniorfodbolden i Broager.

Derfor håber BUI Fodbold, at rigtig mange vil møde op til den ekstraordinære generalforsamling tisdag den 23. februar, som der er indkaldt til andet sted på broager.dk i dag torsdag den 9. februar. Den ekstraordinære generalforsamling afvikles i Dynthuset, Gratelund 1, kl. 19 og bliver udslagsgivende for fodboldens fremtid i Broager.

-Hvad er bestyrelsens holdning?

-Vi har brug for, at så mange med stemmeret som muligt møder op og siger deres mening på den ekstraordinære generalforsamling tirsdag den 23. februar. For vi er bestemt ikke glade for konsekvenserne, hverken af den ene eller anden beslutning, så derfor bør beslutningen træffes på det bredest mulige grundlag, siger Heidi Petersen.

Stemmeret har: BUI´s hovedbestyrelse, støttemedlemmer, aktive medlemmer fyldt 16 år ved årets begyndelse og forældre til medlemmer under 16 år. Dog højst én stemme pr barn og pr fremmødt.

Fakta:

FC Sønderborg nedlagde for få år siden deres seniorafdeling og DBU godkendte, at Broager overtog licensen. Siden har Broager spillet sig op i Jyllandserien, og nu ønsker FC Sønderborg licensen tilbage.

Sønderborg afviser skurkerollen

Situationen kan få FC Sønderborg, som nu vil åbne for et seniorhold igen, til at stå som skurkene i det dilemma, som BUI Fodbold står med, skriver SønderborgNyt.  Men sådan er det slet ikke, fortæller formanden for styregruppen i FC Sønderborg til SønderborgNYT.

FC Sønderborg nedlagde for få år siden deres seniorafdeling og DBU godkendte, at Broager overtog licensen. Siden har Broager spillet sig op i Jyllandsserien.

“Og nu har et flertal af de klubber, som er med i FC Sønderborg bedt om, at vi igen får seniorfodbolden ind i klubben. Så er reglerne sådan, at vil BUI Fodbold være en del af samarbejdet i FC Sønderborg, så skal de afgive deres bedste hold til samarbejdet og det er seniorholdet, som er i Jyllandsserien”, siger styregruppeformand Jesper Dam Andersen og tilføjer:

Initiativet med igen at få et seniorhold er en del i planen om et FC Sønderborg 2.0.

“Lige nu er alle klubber i tænkeboks og de melder tilbage, om de er med eller ikke med. Og så starter FC Sønderborg 2.0 efter sommeren”, lyder det fra Jesper Dam Andersen.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing