Broager.dk

BUI sejr over Egen i debutkamp i Jyllandsserien

BUI’s debut i Jyllandsserien var længe set i møde. Specielt fordi det var lokalopgøret mod Egen der stod på programmet.

Vejret havde op til kampen været ustabilt og der blev i vejrudsigten endda spået en smule regn. Men som så ofte før holdt vejrudsigten ikke, der kom kraftige byger i flere omgange , både før og under kampen. Men alligevel var der over 200 mennesker, der havde fundet vej til Gråsten. Mange til en kamp i slutningen af marts, men der var også mange fra Egen og omegn. De havde jo heller ikke så langt.

Inden kampen var forventningerne store og der skulle gerne 3 point i sækken og med hjem til Broager.

Begge hold formåede i en spændende kamp at skabe flere gode chancer, men der blev samtidigt uddelt 5 gule kort, 2 til Egen og 3 til BUI. Her er der stadig som i Serie 1 en 10 minutters udvisning. Det skabte i flere omgange overtal, som bwggw hold en gang formåede at udnytte.

I starten af kampen foregik meget af spiller omkring midtbanen, hvor Egen havde overtaget. Men begge hold formåede alligevel at tilspille sig gode chancer.

Efter 30 minutter får Egen et gult kort og BUI får efter 36 minutter udnyttet det til scoringen til 1-0. Brølet fra hjemmepublikum må have været at høre i hele grænselandet. Scoringen sat ind af “Iver” (Nicolai Bach Iversen).

Efter 44 minutter bliver det stolpe ud for BUI og minuttet efter mente mange at der var straffespark til BUI. Men dommerens fløjte forblev tavs. 1-0 til pausen.

2. halvleg startede som 1. sluttede og der kom igen flere chancer. Efter 50 minutter rammer Egen overliggeren, men den går heldigvis ikke i mål. BUI slår hurtigt kontra og øger føringen til 2-0 efter 52 minutter. Efter 60 minutter og igen efter 73 minutter kommer BUI igen i undertal, men de rider stormen af.  Efter 78 minutter får Egen også et gult kort og det giver efter 83 minutter en stor chance på en friløber til BUI, som desværre ikke bliver omsat. Efter 85 minutter får BUI endnu et gult kort og det koster minuttet efter, hvor Egen får reduceret.  Så blev der forsøgt et stormløb på BUI målet, men det endte med en 2-1 sejr til hjemmeholdet.

Begge hold forsøgte mange ting, men det bar præg af, at det var sæsonens første betydende kamp. Sammenspillet hang ikke sammen i perioder, men det betød mindre, når det endte med en sejr.

Træner Rene Østerlid var sammen med spillere og trænerteam en glad mand. En fantastisk sæsonstart.

Næste kamp er i Kolding på lørdag den 1. april mod Kolding Boldklub inden de Skærtorsdag den 6. april møder tst Fodbol fra Tilst ved Århus.

Forhåbentlig med bedre vejr og denne gang på SUS Park.