BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Bystrategien ventes også vedtaget af byrådet

03-05-2018


Strategien bygger på borgernes eget forslag.

Teknik- og Miljøudvalget har i går behandlet bystrategien for Broager og anbefaler Byrådet at godkende den. Den er for en stor dels vedkommende borgernes eget bud på, hvad der er Broagers særlige DNA og identitet – og dermed hvilken profil den ønsker at tegne endnu skarpere i fremtiden for at fastholde en positiv udvikling.

”Borgerne i Broager har udpeget to fokusområder, som jeg synes er rammende: “Et dejligt sted at bo – Det gode hverdagsliv” og “Naturen i byen – Byen i naturen”. Der er ingen tvivl om, at Broager har potentiale i forhold til bosætning med sin attraktive beliggenhed og alle de vigtige funktioner som skole, daginstitutioner, indkøb og læge lige ved hånden. Og så ligger den jo smukt på et kuperet Broagerland med Gendarmstien og Flensborg Fjord omkring. Det har været en fantastisk proces, hvor borgerne har vist stort engagement, og jeg synes, de har ramt plet med deres fokusområder”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard i en pressemedddelelse.

Det første borgermøde og det åbne bykontor mødte borgerne i september og oktober. Derefter blev borgernes input samlet i et forslag til bystrategi, som blev præsenteret på endnu et borgermøde i december. Herefter har forslaget været i høring, hvor der kun var tre bemærkninger, hvor der i den ene var ros til strategiarbejdet og to konkrete forslag, der måske kan komme med i udviklingsarbejdet.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk