Broager.dk

Byudvikling i Broager – Af Erik Lorenzen

Byudvikling i Broager

Af Erik Lorenzen, Iller, Socialdemokratisk byrådsmedlem.

Arbejdet med kommuneplanen  i fuld gang. Udviklingen i Broager by er afhængig af muligheder for at bosætte sig eller at kunne blive i området.

Dette kræver, at der i den ny kommuneplan gives muligheder for nybyggeri. Det skal være bynært. Det skal jævnfør det afholdte borgermøde på Broagerhus være boligtyper, som borgerne i Broager efterspørger, mindre enheder, rækkehuse og lejeboliger, så man som ældre/ enlig kan flytte fra parcelhuset og til noget mindre og mere overskueligt.

Dermed frigøres eksisterende parcelhuse hvor børnefamilier kan flytte ind. Og tilmed til overkommelige huslejer, så det hele ikke går op i mursten.

Vi skal i Broager bruge den samme strategi som i andre byer. Tidligere industri og erhvervsområder inden for bygrænsen skal omdannes til attraktive boliger. Det er der muligheder for, hvis boligforeninger og private  investorer får tilladelsen i den kommende kommuneplan.

Som kommune er der loft over, hvor mange nye udstykninger vi samlet må have i kommunen. Derfor er det vigtigt at gå målrettet efter den største efterspørgsel, der er i et område som Broager.

Dette er min og Socialdemokratiets fokus for Broager i den ny kommuneplan.

Samtidig skal lokalplanen for den tidligere børnehave på Vestergade hurtigst muligt trækkes op af skuffen og færdiggøres, så de 15 påtænkte centernære ældreboliger kan blive bygget. Dette byggeri er ikke afhængig af den ny kommuneplan og kunne allerede have været klar, hvis ikke projektet var blevet skubbet ned på prioriteringslisten for lokalplaner.

Socialdemokratisk byrådsmedlem
Erik Lorenzen
Illervej 21
6310 Broager

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing