BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Christian Frederiksen - nyt æresmedlem i Lokalhistorisk Forening

07-03-2019


Foreningens tredje æresmedlem - Christian Frederiksen

Af Kaj Østergaard

Ved generalforsamlingen i Lokalhistorisk Forening for Broagerland den 6.marts 2019 skete der noget historisk, da Christian Frederiksen blev udnævnt til æresmedlem – som blot det tredje æresmedlem siden foreningens oprettelse den 27.april 1979. Christian Frederiksen kommer dermed i selskab med Peter A. Petersen og Randi Helming.

Christian Frederiksen har været yderst aktiv i de 40 år. Han har siddet i bestyrelsen i Lokalhistorisk Forening for Broagerland i 24 år – heraf 10 år som formand. Fra 2006 har han været arkivmedarbejder ved lokalarkivet i Broager og kasserer fra 2010 samme sted.

I gennem årene har Christian Frederiksen holdt mange foredrag og rundvisninger samt været turguide ved mange byvandringer. Da lokalarkivet i 2017 flyttede fra Annasminde til Broagerhus tog han et stort slæb og viste sig som en habil håndværker da de nye lokaler skulle indrettes.

Christian Frederiksen har en stor viden om lokalhistorien, som han også bruger som frivillig hjælper på Cathrinesminde Teglværk og i arbejdet som bestyrelsesmedlem i Cathrinesmindes Venner.

Broager Kirke drager også nytte af hans store lokale viden, når han har rundvisninger ved kirken eller holder foredrag i sognecafeen.

Christian elsker at fortælle historier – også de muntre – som foregår på både rigsdansk og ærkesønderjysk. Med lokalarkivets nye udstillingslokale på Broagerhus har han nu fået en scene at stå på.

Når der kommer gæster på lokalarkivet, bliver de altid modtaget respektfuldt og med et stort smil af Christian.

Med udnævnelsen til æresmedlem i Lokalhistorisk Forening for Broagerland, bliver dette smil nok større.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk