BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Corona-penge til en rigtig dejlig eftermiddag

31-05-2021Hold da op for en eftermiddag. Broagerhus dannede mandag en glimrende ramme om en helt usædvanlig eftermiddag. 25 beboere på plejecentret i Broager bød sammen med personale sjællænderen Lille Palle velkommen. Til en optræden, som engagerede de fleste.

Pengene til eftermiddagens musik og kaffe har staten faktisk sendt til Broager. Alle plejecentre har nemlig fået corona-penge i kompensation for de næsten utålelige uger og måneder, hvor beboerne ikke måtte få besøg af deres nærmeste på grund af smittesfaren.

Humøret i eftermiddag var i stærk kontrast til isolationen sidste år. Da Lille Palle mødte frem på Broagerhus, så man straks, at manden med harmonikaen ikke er ret høj. Man mødte en aldrende herre. Men tvivlede man på hans formåen som sanger, musiker og underholder, fejede han ret hurtigt den tvivl til side. 78-årige Lille Palle præsterede.

Han håndterede harmonikaen. Han havde en kvik og opmuntrende bemærkninger, hvis tekststykker blev glemt. Han fik masser af klapsalver. Fik smilene frem. Og evnede at skabe fællessang.

-Jeg tror, alle havde en rigtig god eftermiddag. Det er beboerne selv, der blandt tre topnavne valgte, at de ville have besøg af Lille Palle. Og de har glædet sig længe, for faktisk havde vi aftalt en dato i efteråret, da statsministeren på ny lukkede landet ned og udsatte hans besøg i Broager til i dag, fortæller Trine Holm, Broager Plehjecenter.

Bag arrangementet stod plejecentrets aktivitetsgruppe. Næste arrangement er den 10. juni, hvor Cirkus Trapez opfører en forestilling på parkeringspladsen. Og en uge efter, den 17. juni, får Broager Tyrolerorkester med garanti beboere til at synge med i en række kendt sange.

Fotos: Finn Wogensen.