BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cykelfærgen åbner for booking

08-05-2019


Frivillige testede sidste weekend ruten – med cykler. (Foto: N. V. Jensen).

Cykelfærgen fra Egernsund til Langballigau bliver en ny sønderjysk turistattraktion

I sidste uge kom den allersidste tilladelse i hus fra de tyske søfartsmyndigheder, så nu åbner vi for booking af billetter på vores hjemmeside www.cykelfærgen.info hvor man også kan læse mere om fartplan og priser, fortæller ildsjælen bag ruten, Gerhard Jacobsen fra det lokale landsbylaug i Brunsnæs på Broagerland.

Som de fleste lokale er klar over, har der været snakket om færgen i flere end 20 år.  Første afgang med den nye cykelfærge er den 28. juni med afgang fra Egernsund. Via Marina Minde og Brunsnæs sejler færgen til Langballigau. Sidste sejltur i sommer er 25. juli.

Udover de fire daglige dobbeltture på Flensborg Fjord bliver der torsdag-ture til Flensborg i juli, fire af slagsen. I ny ”forklædning” opstår ”æ spritter” for dem, der når først-til-mølle.

Den særlige ”sprittur” til Flensborg vil bestemt ikke blive så ”våd”, som mange oplevede det i de glade 70’ere men vil vække minder om gamle dage og turene fra Sønderborg-Gråsten til de tyske havne.

- Vi begynder nemlig i det stille, med kun 12 passagerer hver vej, eller i alt 48 passagerer i sommer med eller uden cykler fra Egernsund og tilsvarende 48 fra Flensborg.

- Vi sejler retur efter to timer i havnen i Flensborg, men mange vil tage cyklen med til Flensborg og så cykle på den utrolig flotte gendarmsti retur til Sønderjylland, forudser initiativtageren og forklarer, at begrænsningen med 12 passagerer hver vej skyldes terror-reglernes krav til sikring af havne-anløb.

En enkelt tur er allerede udsolgt, og blandt passagerne første weekend i juli er der to ægtepar fra Nordals, som sikrede sig billet i går. De cykler en tur sammen hvert år, og til sommer er målet Hedeby og et par overnatninger, før de cykler hjem igen.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk