BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cykelfærgen Danmark-Tyskland bliver dansk i år

21-06-2020Al tvivl om sejladsen på Flensborg Fjord med Cykelfærgen Danmark-Tyskland er væk. På fredag afgår cykelfærgen fra Egernsund via Marina Minde og Brunsnæs – og ikke til Langballigau i Tyskland men til Sønderhav. Cykelfærgen har nemlig ikke tilladelse til at krydse sø-grænsen. Så.

-Vi stod over for enten at lukke cykelfærgen eller finde en anden havn i Danmark. Jeg kiggede på både Kollund og Sønderhav og blev hurtigt klar over, at det er Sønderhav, vi skal satse på. Det ligger åbent. Der er mange turister, og Aabenraa Kommune har lige investeret 250.000 kr. i en ny bro og har givet os grønt lys. Det er virkelig en gestus. Så jo, vi sejler, og der er åbnet for billetsalget, fortæller Gerhard Jacobsen, Brunsnæs, projektleder for cykelfærgen.

Første sejlads er på fredag den 26. juni kl. 9 fra Egernsund med fire rundture dagligt til Marina Minde, Brunsnæs, Sønderhav og retur til Egernsund. Passagerne kan købe billet til netop den strækning, de ønsker at sejle med, så en tur af turen også kan foregå ved at vandre eller cykle retur.

-Jeg tror, vi får mange gæster fra campingpladser og sommerhuse, som kommer langvejs fra. Specielt i år, hvor så mange aktiviteter er aflyst. Der er ingen ringridninger, ingen byfester. Og folk skal ud og opleve noget, så cykelfærgen er et lille bidrag.

- Vi udbyder også aftensejladser, som vi sælger fra på fredag og indtil den 12. juli, hvor grupper på 12 kan fr kl. 18 kan komme på en aftensejlads på Flensborg Fjord, oplyser projektlederen.

-Jeg har en forhåbning om, at vi den 12. juli kan ændre sejlplanen tilbage til det, den var sidste år, nemlig daglig sejlads til Langballigau og sejlads til Flensborg. Men det kræver jo, at søgrænsen bliver åbnet. Hver dag kommer nye åbninger fra regeringens side, og nu er fem landegrænseovergange åbnet. Jeg håber jo, at de mennesker, der arbejder med grænseåbninger på land også husker, at vi har en søgrænse, som vi jo er afhængige af bliver åbnet. Så vi håber. Meget kan ske på tre uger.

Borgmesteren i Aabenraa, Thomas Andresen, glæder sig over, at cykelfærgen er reddet i år og ikke skal lukke ned efter blot ét år.

- Ser vi overordnet på det, udgør det en rygrad for turismen, at vi får bundet Flensborg Fjord sammen på en god måde, så man som vandrer eller cyklist kan tage et hop og komme lidt længere, og specielt hoppet fra Sønderhav og til Egernsund giver jo en lidt hurtigere adgang til f.eks. Sønderborg, siger Aabenraa-borgmesteren.

Aabenraa Kommune har en ambition om, at der også kan gøres et ø-hop til Okse øerne. Og det er en tanke, vi gerne vil arbejde videre med, oplyser formanden for Vækstudvalget for land og by i Aabenraa, Philip Tietje.

Man kan booke billet på www.cykelfaergen.info

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk